Eetdagboek van Annemieke de Kroon

Mirjam Blanken

5 februari 2015


Meet Annemieke de Kroon. Schrijfster en bedenkster van al die heerlijke superfood recepten uit De snelle superfood chef. Eerder schreef ik al een review over dit boek. Toen ik Annemieke vroeg een eetdagboekje bij te houden zei ze ondanks haar onwijs volle schema meteen ja. Hierbij dus een inkijkje in het voedingspatroon van een heuse superfood chef. Enjoy!

Snelle recepten

foto (27)Het zijn de drukste weken van het jaar voor mij, omdat mijn tweede boek De snelle Superfood chef de afgelopen weken is gelanceerd. Gelukkig staat die boordevol met snelle recepten en kon ik meteen weer herinneringen ophalen van afgelopen zomer, toen ik op mijn slippertjes in mijn keukentje 300 recepten aan het maken en proeven was.

Zelf eet ik het liefst geen e-nummers, suikers, gluten en lactose. Die laatste vooral omdat ik daar op reageer en die eerste omdat ik geen knutselwerk in mijn lijf wil hebben. Je lichaam zit geniaal in elkaar en functioneert het beste als je het echt voedt en dat is iets waar ik iedere dag een feestje van wil maken.

Zondag

Arise & ShineIk kon voor het eerst weer even uitslapen. Zondag is altijd een dag waarop ik alle tijd neem voor mijn ontbijtje, vaak zet ik de open haard even aan en blader ik door kookboeken om ideetjes op te doen.
Vandaag begon ik met het Arise & Shine ontbijt uit mijn boek, het was een flinke bak, dus ik zat de hele ochtend goed vol!

Als lunch at ik 2 rijstwafels met avocado, zalm, alfalfa en een paar pijnboompitjes
Tussendoor heb ik warme chocomel gemaakt van rijstmelk, rauwe cacao, verse vanille, hennepzaad en honing.
En voor het avondeten maakte ik een salade met courgettespaghetti, quinoa, pesto, zongedroogde tomaatjes, champignons en avocado.

Maandag

CourgettacaiVoor het sporten (Bodypump) at ik een bowl courgettacai; geblend van courgette, banaan, blauwe bessen en acaipoeder en versiert met rood fruit, wat moerbeien en kokosvlokken.

Na het sporten dronk ik een eiwitshake met rauwe cacao en rijstmelk voor spieropbouw en herstel.

Tussendoor nam ik nog een grapefruit met een handje ongebrande cashewnoten
En ’s avonds at ik een megasalade met stukjes appel, tomaat, geitenkaas, avocado, pecannoten, courgette, falafelballetjes, paprika en balsamico erover.

Dinsdag

Vandaag startte ik mijn dag met havermout, kort gekookt in amandelmelk, met stukjes banaan, geraspte wortel, een klein klontje roomboter en een drupje ahornsiroop. Daarna strooide ik er nog wat kokos overheen.
Voor de lunch at ik een kommetje kefir (rauwe melk) met blauwe bessen, gojibessen, zonnebloempitten, kaneel en moerbeien.

Tussendoor nam ik een gekookt eitje met zeezout en 3 plakjes biologische kipfilet
Op dinsdag en donderdag geeft ik altijd een lezing aan het begin van de avond, ik zit dus rond het avondeten altijd in de auto (in de file 😉 en heb op mijn bijrijdersstoel altijd een bak tomaatjes en stukjes rode paprika en komkommer staan. Als ik aankom op de locatie drink ik nog een goedgevulde groene smoothie (deze keer boerenkool, peer, appel, avocado en kaneel) en ga ik van start.

Woensdag

HavermoutmixVoor het sporten (Xco) at ik een lekkere kom warme havermout,
als laatste rasp ik er vaak nog met een kaasschaaf wat 99% chocola overheen en maak ik het af met bevroren bessen, wat lijnzaad en moerbeien.

En na het sporten weer een eiwitshake van Sunwarrior, deze is gemaakt op basis van bruine rijst en is schoon van toevoegingen.
Daarna moest ik door naar Schiphol om mijn zusje op te halen, natuurlijk namen we goed de tijd om lekker bij te kletsen in het Panoramarestaurant.

De regel die ik meestal gebruik voor mijn eetpatroon is 80% gezond en 20% relaxt, daar heb ik geen stress over, als ik buiten de deur eet. Gelukkig hadden ze een saladebar en konden we vrijuit scheppen.

Tussendoor dronk ik mijn smoothie, die had ik die morgen al in mijn tas gestopt voor onderweg. Deze keer zat er paksoi in met mango, hennepzaad en kaneel.

’s Avonds haalden we sushi, lekker makkelijk! Tegenwoordig maak ik het ook vaker zelf, maar dan met quinoa i.p.v. witte rijst.

Donderdag

ChiapunchIk startte de dag met een kommetje chiazaad; 4 eetlepels geweld in versgeperste sinaasappelsap met wat ontdooide aardbeien uit de vriezer, wat krenten en zonnebloem- en pompoenpitten.

Tussendoor at ik een grapefruit. Als lunch dronk ik het restje kefir en at ik nog wat overgebleven stukjes sushi
In de middag nam ik als tussendoortje 2 rijstwafels met cashewpasta en wat cacaonibs erop
Rond het avondeten zat ik weer in mijn auto richting het noorden voor een lezing, de vertrouwde bak tomaatjes, paprika en komkommer stond weer naast me en een smoothie zat in mijn tas.

Vrijdag

Pure LavendelchocolaVoor het sporten (BURN) at ik een kom geitenyoghurt met appel, kaneel en rozijnen
Na het sporten bakte ik een banaanpannenkoek met 4 eieren en wat gemalen haver en verse vanille met wat bevroren blauwe bessen en kokosrasp.

’s Middags nam ik bij mijn verse muntthee wat blokjes pure lavendelchocola.

En voor het avondeten maakte ik een broccoli-zoete aardappelsoep met teryaki-amandelen en wat
zadencrackers met geitenkaas.

Broccoli-zoete aardappelsoep’s Avonds had ik nog zin in wat lekkers en was er gelukkig nog een
grote zoete aardappel over. Met de kaasschaaf maakte ik er chips van, eventjes in de oven met wat paprikapoeder en zeezout en genieten!

Zaterdag

Ik begon de dag met de andere helft van de geitenyoghurt met peer, gojibessen, kaneel, wat havervlokken en versgemalen lijnzaad

Tussendemiddag was ik bij vrienden, die aten tosti’s, dus ik deed gezellig mee, niet teveel, want ik weet dat mijn buik daar niet happy van wordt.
BiobiteTussendoor nam ik een plakje Biobite (boekweit) met kokosboter, erg lekker!

s’ Avonds maakte ik snel een soep van bloemkool met in tamari gemarineerde tempeh, omdat ik wist dat ik daarna op verjaardag zou gaan bij een vriendin van wie ik weet dat ze altijd supergezonde smaakvolle hapjes maakt, daarvoor moest ik nog wel wat ruimte voor vrijlaten. Zelfgemaakte chocola, speltrozijnenbroodjes met heerlijke notentapenade en hummus, we hebben ervan gesmuld!

Over de dag verspreid drink ik heel veel water, kokoswater & thee, vooral van het merk Clipper of verse thee.

Zoals je ziet probeer ik zoveel mogelijk te variëren met voedingsmiddelen. Als ik haast heb is voor mij de blender echt een uitkomst, soepen, ontbijtjes en smoothies zijn zo gemaakt (wel belangrijk om te kauwen ;).
Als ik wat meer tijd heb door de weeks voor een avondmaaltijd kook ik uitgebreider of probeer ik nieuwe recepten uit. Als je je lijf gezondheid wilt (terug) geven is het van belang om goed te plannen, anders versloft het te snel. Ik heb zelf voor ieder moment van de dag een lijstje van 7 gezonde dingen/recepten die ik kan maken, dan beperk je voor jezelf de megakeuze die er altijd in de winkel is en heb je sneller iets gezonds op tafel omdat je er handigheid in krijgt!

Proost, op jouw gezondheid!

Lieve groetjes Annemieke


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Claudette

    Handig om eens te lezen wat je op een gezonde basis iedere dag kan eten. Maar ik vraag me wel af hoe je dit goed kunt combineren met 4 dagen werken, en een schoolgaand kind, die tussen de middag op school overblijft. En die ’s avonds echt wat anders wil dan soep, salade en crackers… Uitdaging!

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hoi Claudette,
      Dit is natuurlijk wel het dagboekje van een superfood chef. De komende tijd komen er verschillende mensen voorbij. Misschien zelfs een vader 😉
      Groetjes
      Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This