The Innerpeace Conference | Ervaren van puur geluk

The Innerpeace Conference

Hanneke Peeters

7 oktober 2016


The Innerpeace Conference | Ervaren van puur geluk

Afgelopen zondag mocht ik een active flow class volgen bij Erica Jago. Deze yoga les vond plaats in de Vondelkerk in Amsterdam en was onderdeel van The Innerpeace Conference. Ik had speciaal deze leze les uitgekozen omdat ik fan ben van Erica en omdat ik fan ben van de Vondelkerk.

The Innerpeace Conference

Ik kwam de kerk binnen en de setting was geweldig. Er hing zo’n toffe, serene sfeer. Er waren bloemen, kaarsen, lieve mensen en prachtige muziek. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik, voor dat ik de les in stapte, een beetje geïrriteerd was op mezelf. Ik had die avond te voor een wijntje teveel gedronken en ik had op zondag niet alles gedaan wat ik wilde doen. Zodra ik de ruimte binnen kwam verdween echter alles en kwam er een inmens grote glimlach op mijn gezicht.

The Innerpeace Conference

Tijdens de flow ervaarde ik een intens geluk en dankbaar gevoel. Ik kon echt genieten van het moment en de prachtige omgeving. Ook realiseerde ik mij hoezeer ik ben gegroeid. Ooit was er een tijd dat ik niet stil op mijn mat kon zitten en dat ik de minuten tot de les voorbij ging aftelde. Laat staan dat ik mijn mond opendeed tijdens het chanten. Inmiddels ben ik de grootste chant liefhebber die er is en zing ik uit volle borst mee (kleine noot: zingen werkt sowieso enorm helend).

The Innerpeace Conference

Totality of the heart

Het thema van de yoga les was: Totality of the heart. Erica’s flow richtte zich op het helen van negatieve emotionele patronen en wonden. Nu vraag je je misschien af hoe dat werkt. Dat zit zo: denk aan een extreem voorbeeld van ineengekropen over straat lopen. Je gebruikt deze onbewuste body language niet snel als je gelukkig bent. Je straalt hiermee namelijk uit dat je eigenlijk onzichtbaar wilt zijn. Denk nu eens aan een yoga houding waarin je jezelf opent. Door ruimte te maken in je lichaam, kan de energie lekker doorstromen. Dankzij dit stromen zal jij je lekkerder in je vel voelen.

The Innerpeace Conference | Ervaren van puur geluk

Dit is dus wat yoga doet: ruimte maken door het opruimen van blokkades, zoals bijvoorbeeld pijnlijke herinneringen in je lichaam. Dat is ook de reden dat je je vaak na een yoga les heel happy voelt.

Namasté

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This