Healthy foodie paradise Ubud

Healthy foodie paradise Ubud

Mirjam Blanken

16 februari 2016


Voor het eerst ben ik dan eindelijk in Bali! Ik ben een hele maand in Ubud om mij te verdiepen in ashtanga yoga practice. Dit ga ik doen bij Ashtanga Yoga Bali in Ubud. Hier kun je niet zomaar een los lesje yoga volgen, maar ga je echt minimaal 3 weken ‘down under’ om de basis van deze vorm van yoga onder de knie te krijgen.

healthy foodie paradise Ubud

Een shala is een zaal waar je yoga-oefeningen doet.

Meestal als ik op vakantie ben krijg ik het na een paar dagen erg moeilijk, ik mis mijn dagelijkse groene sapjes en smoothies en heb moeite met mijn gezonde gewoontes die ik thuis heb bij te houden. Nu had ik al gehoord dat er in Ubud er veel healthy hotspots zijn maar ik had niet verwacht dat ik in healthy foodie paradise Ubud zou belanden. Speciaal voor jullie zet ik mijn favoriete hotspots op een rijtje.

Seeds of life

Heerlijke rauwe gerechten en elke dag een speciaal gerecht van het week menu, met een selectie van geweldige rauwe taarten en rauwe chocola is Seeds life een van mijn favorieten.

Probeer de raw mexican lasagna of de rauwe pizza, je zal niet teleurgesteld zijn. Mocht je nog plek hebben na deze gerechten die erg vullen, dan mag je het dessert zeker niet overslaan.

Healthy foodie paradise Ubud

Of ga direct voor een dessert,  de raw chocolate pie, raw tiramisu, raw zesty lemon slice. Ik weet zeker dat je terugkomt naar deze healthy hotspot in Ubud.

Atman Kafe

Atman kafe heeft een zeer uitgebreide kaart voor vegans, vegetariërs met raw en glutenvrije opties. Mijn persoonlijke favoriet was de glutenvrije tosti met avocado, feta en sambal. En als je een koffie liefhebber bent probeer dan de organic cold brew coffee met coconut milk, dit is een heerlijk romige ijskoffie.

Healthy foodie paradise Ubud

Atman Kafe is een gezellig plekje om te zitten met lage tafeltjes en kussens eromheen, het is een heerlijk plekje om te zitten met vrienden of alleen in het midden van drukte  en winkeltjes op Hanoman street.

Fussy Bird

Net buiten alle drukte van Ubud centrum in een zijstraat van Jalan Raya Ubud zit Fussy bird. Een healthy food cafe met eten zonder conserveringsmiddelen, smaakversterkers, vegetarisch, raw en veganistisch. Een heerlijk plekje om te ontbijten, lunchen maar vooral heerlijk voor avond eten.

Met gezellige eethoekjes op de tweede verdieping is het makkelijk om hier de tijd te vergeten en te genieten van het heerlijke eten van Fussy Bird.

Opties zoals vegetarische nasi goreng, vegetarisch nasi campur, de creamy mungbean dall met tofu en almonds, of de ayurvedic Kitcheree. Na de hoofd maaltijd komt dessert en je kan Ubud niet verlaten zonder de “Black Monkey forest Cake” van Fussy bird te proeven, een glutenvrije chocolade taart om je vingers bij af te likken.

Breng ook eens een bezoekje aan Dayus, het kleine zusje van Fussy Bird.

Healthy foodie paradise Ubud

Bestel een verse fruit sap of een verse kokosnoot en je maaltijd is compleet.

AA Juicery and cafe

Het is een klein vegan & organic cafe met een knusse tweede verdieping. Een kleine kaart maar nog steeds genoeg keuze. Voor ontbijt hebben ze de dragon bowl die op zich al een plaatje om naar te kijken is met de mooie fel roze kleur van de dragon fruit is dit een super lekker ontbijt.

De vegetarische Gado Gado met tempeh en tofu en satésaus voor de lunch of avond of om te snacken de guacamole met nachos.

Healthy foodie paradise Ubud

Wat een geluk, mijn villa in Ubud zat om de hoek van AA juicery. Ik heb niet eens de kans gehad om mijn groene sapjes te missen. Wat ik heerlijk vond aan AA juicery is dat je hier je take away fles verse juice kan bestellen.

Bali Buda

Mocht je een verblijf plek in Ubud hebben met een keuken dan kun je al je biologische boodschappen doen bij healthy food shop van de Bali buda winkel of bij Down to earth market, deze heeft ook een cafe waar je wederom lekker kan eten.

Healthy foodie paradise Ubud

Net om het hoekje vind je het cafe van Bali Budda. Niet te missen door de paarse kleur!

Sari Organic

Om bij Sari Organik te komen staat je een mooie wandeling van een kleine kilometer door de rijstvelden te wachten. Great food, great view! Je kijkt namelijk ook uit over de rijstvelden van Ubud. Deze biologische warung serveert healthy food en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Sari Organik kijkt uit op de prachtige rijstvelden van Ubud en ze hebben een een Organic garden waar ze al hun producten voor het restaurant groeien. Een verse sap lekker hangen op grote kussens, en genieten van je uitzicht, dit maakt Sari organik zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen. Natuurlijk ook hier organic vegetarisch en glutenvrije opties.

Healthy foodie paradise Ubud

Om bij Sari Organik te komen, moet je eerst een mooie wandeling maken door de rijstvelden. Ontzettend leuk om je middag mee te vullen, tijdens je wandeling naar Sari Organik kom je langs een aantal massage sallonnetjes, wij hebben de verleiding niet kunnen weerstaan om een kleine massage pitstop te maken.

Sage

Sage is een vegan restaurant en vind je in een zijstraatje net buiten het centrum, vlakbij Monkey Forest.

Healthy foodie paradise Ubud

Bij Sage heb je meer een restaurant gevoel, prachtige gerechten maar ook tasty en zoals ze zelf zeggen Vibrant Vegan cuisine.

Warung Sopa

Voor heerlijke lokale gerechten zoals een vegetarisch nasi campur, met een buffet waar je zelf uit een aantal gerechten kan kiezen en een bord kan samen stellen. Of je kunt iets bestellen van de menukaart. Verse sappen, smoothies, lokale hapjes en bekend om hun Ayurvedische keuken. Hier is het gezellig vertoeven, ook voor de papa’s en de mama’s. Warung Sopa heeft namelijk speciaal voor de kids een speelhoekje.

Healthy foodie paradise Ubud

Bij Warung Sopa eet je de lekkerste lokale gerechten van Ubud.

Er zijn zoveel mooie plekjes in Ubud waar je heerlijk gezond en bewust kan eten, het leukste is om zelf op ontdekking te gaan in Ubud. Je zal merken je zal tijd te kort komen om al deze mooie een heerlijke plekjes te kunnen bezoeken en om alles te proeven.

Ga je binnenkort naar Bali? Breng dan zeker een bezoekje aan Canggu. In dit artikel lees je alles over Canggu.

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This