Dit zijn de 10 belangrijkste reistrends voor 2025

Friday Favorites

Mirjam Blanken

21 oktober 2016


Dit zijn de 10 belangrijkste reistrends voor 2025

Dit zijn de 10 belangrijkste reistrends voor 2025

Cherry LAB heeft zich de afgelopen maanden samen met ANVR gebogen over hoe we reizen in 2025. Wat zijn de behoeften van de toeristische en zakelijke reiziger en waar komen die vandaan? Welke succesfactoren voor innovatie zien visionairs voor de reisbranche? Hoe zetten ‘disruptors’ de reisbranche op z’n kop en wat kan de branche daar van leren?

In 2025 staat onder andere persoonlijke ontwikkeling centraal tijdens onze reizen. We zoeken naar authenticiteit en laten het lijstje met hotspots om af te vinken thuis. Contact met locals en andere reizigers vinden we interessanter! De reisbeleving wint het van de top 10 lijstjes met dingen die je gezien moet hebben. Daarnaast wordt de balans tussen werk en privé opgemaakt. Work hard, play hard maakt plaats voor work less, play more. Ontspannen reizen, een healthy piece of mind en quality time gaan het winnen van alle stress. We duiken down under om onze social skills te oefenen bij locals en wijken af van het geijkte pad waar al zoveel backpackers ons voorgingen. Maar er is zoveel meer leuks! Dit zijn de 10 belangrijkste reistrends voor 2025! Enjoy!

1. All exclusieve bucketlist

In 2025 krijgt ‘highlight hoppen’ een nieuwe definitie: we gaan ons richten op de all exclusieve bucket-list 2.0. Het afvinken van toeristische iconen zoals de Eiffeltoren maakt plaats voor unieke ervaringen. Bye bye massatoerisme… Beleving is key! We zoeken inspiratie en authenticiteit en willen op reis onze passies, dromen en doelen verwezenlijken. Denk hierbij aan werken of reizen met locals, zogeheten expertations en under-the-radar bestemmingen. Een dagje op een rijstveld werken tussen de lokale bevolking, de taal leren van je bestemming of helemaal back to basic gaan. Het kan allemaal.

2. Renew yourself on the go

De voorspelling is dat we steeds vaker op reis gaan omwille van zelfontplooiing en zingeving om oude patronen te doorbreken en onszelf opnieuw te ontdekken en op te laden. Door te ‘ontsnappen’ van je werk, gezin en je vertrouwde omgeving, kun je echt even stilstaan bij wat je hebt. Denk hierbij aan yogaretraites, detox reizen en oplaadtripjes met stiltewandelingen en meditaties. Maar ook op maat gemaakte themareizen zoals ‘no busbands allowed’ of ‘digital detox 2.0’ waarbij je totaal afgezonderd bent van de buitenwereld. Korte tripjes dus, met als doel opladen en je eigen identiteit versterken.

3. Travel to challenge

In 2025 is alleen op reis gaan om je angsten te overwinnen net als een nieuw record behalen met sport. Jezelf mentaal overtreffen, persoonlijke ontwikkeling en de wereld ontdekken staat ook hier centraal. Maar daar blijft het niet bij! We willen onszelf ook fysiek overtreffen, onze passies en hobby’s naar een hoger niveau tillen en avonturen beleven. De fysieke uitdaging vinden we in een trekking, tijdens het beklimmen van een vulkaan tijdens je vrijgezellenfeest of met een paardrijtocht door Mongolië. Kortom, in 2025 gaan we op reis om onszelf en anderen iets te bewijzen.

4. Lost in travel

Werken, reizen, studeren, ontspannen, pensioneren: het kan in 2025 overal en is voor alle leeftijden. We zetten onszelf als individu centraal en kiezen ervoor om (fulltime) te reizen. Zo denken we in 2025 niet langer in bucketlists, maar laten we ons leiden door ons netwerk, onze baan, het klimaat en ons gevoel. We reizen dus niet voor ons werk of voor vakantie, maar laten het onderdeel zijn van ons leven. Flexibiliteit staat met stip op 1. De duur van onze reis staat immers van te voren niet vast.

5. Mystery travel

In 2025 gaan we onze comfortzone verlaten tijdens ‘mysterie travel’ belevingen. Niet zozeer de bestemming, maar de reis er naar toe staat op de voorgrond. Je reis tot in detail voorbereiden is passé. Het avontuur roept! Zelfontplooiing door te leren omgaan met het onverwachte komen hiervoor in de plaats. Blind breaks zoals met sprs.me, een unser-the-radar bestemming die maar net toegankelijk is voor toeristen of slechts met een ticket op zak op reis gaan. By bye comfortzone!

6. Travel La vida Local

In 2025 gaan we voor een authentieke reisbeleving. We willen een bestemming niet alleen maar bezoeken en afstrepen op ons lijstje, maar nieuwe culturen ontdekken en ervaren en inspiratie opdoen tussen de locals. Dankzij het wereld wijde web en reisorganisaties met lokale expertise vinden we in no time gelijkgestemden aan de andere kant van de wereld. Leer salsa dansen van een koppel in de Colombiaanse salsastad Cali of mediteer voor dag en dauw samen met de monniken in Nepal. Living La vida local!

7. Home away from home

Cocoonen en quality time met familie en vrienden wordt in 2025 nog belangrijker. Naast ontspannen en uitrusten willen we de band met onze dierbaren versterken. De jaarlijkse bijtank-vakantie is een bont gezelschap van familieleden en vrienden, waarbij rekening wordt gehouden met ieders wensen. We zoeken comfort en veiligheid: genieten kan pas op een bestemming waar alles goed geregeld is. Het gevoel van thuis, maar dan net even anders!

8. Collecting karma

Groen reizen is in 2025 de norm! Het hedonistische People, Planet, Profit maakt plaats voor People, Planet, Purpose. In 2025 zijn we nog meer op zoek naar een eerlijke en duurzame reisbeleving. Vrijwiliggerswerk, CO2-neutraal vliegen, local travel en recyclen worden nog populairder. De invulling is heel verschillend; de een gaat olifanten verzorgen in Thailand, de ander doneert via een stichting zoals Reis met je Hart. Maar we zijn het er over eens in 2025: green is cool!

9. De wereld als werkplek

In 2025 maakt de vaste werkplek plaats voor de cloud. Digital nomads zijn nu al booming, maar over 10 jaar zien we bijna niets anders meer. We zoeken geen baan meer in de buurt, maar reizen af naar plekken waar werk, interessante zakenpartners en connecties zijn. Een blog runnen vanuit Bali, een boek schrijven tijdens een verblijf op de Filippijnen of een start-up runnen vanuit een ecolodge in Zanzibar. Werken kan in 2025 werkelijk overal waar een stopcontact en voedsel is!

10. Work less, play more!

It’s all about balance! In 2025 verkiezen we ons geluk boven een goede carrière met bijbehorend salaris. We doen er dan ook alles aan om ons werk zo leuk mogelijk te maken. Werk en privé zullen meer gaan blenden. Werken doe je niet meer aan je bureau in je hotelkamer, maar in de lobby waar je ondernemende locals ontmoet die jouw internationale netwerk compleet maken. Tegelijkertijd laten we familie en vrienden delen in onze avonturen. Een zakelijke reis wordt verlengd met een stedentrip met je geliefde of je laat je beste vrienden invliegen voor een avondje uit.

Travel safe!

Welke van deze 10 reistrends is jouw favoriet? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This