Dit zijn de 7 healthy hotspots in IJsland!

Dit zijn de 7 healthy hotspots in IJsland!

Mirjam Blanken

10 mei 2017


Dit zijn de 7 healthy hotspots in IJsland!

Ik wil weer terug! Heimwee naar een land waar je een krappe week geweest bent, dat is dus totaal nieuw voor mij. Een ding is zeker: IJsland staat in mijn top 10 van reisbestemmingen en ik ga hier zeker nog een keer terugkomen. Voor nu kan ik in ieder geval mijn hart nog ophalen aan de fijne herinneringen, de mooie foto’s en de artikelen die ik schreef over IJsland. Dit is alweer nummer 3, want healthy hotspots zijn er in IJsland genoeg te vinden!

Om deze 10 redenen moet IJsland op jouw bucketlist!

1. Secret Lagoon 

De bekendste warmtebron is waarschijnlijk Blue Lagoon. Erg prijzig, toeristisch en overvol. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor de heilzame werking van Secret Lagoon. Die heilzame en verjongende werking is volgens de IJslanders te wijten aan de hoge waardes van silicaten en mineralen in het water. Het warme water was in ieder geval erg ontspannen en de kleine geiser die iedere 5 minuten spuit geeft een soort Efteling gevoel.

Secret Lagoon vind je in Fludir. Dit kleine dorpje bevindt zich in de Golden Circle. Dit gebied is inmiddels een must see tijdens een bezoek aan IJsland. Je vindt hier onder andere de Gullfoss waterval, de geiser Geysir en Strokkur en het nationale park Þingvellir. In de zomerperiode is deze toeristische trekpleister dan ook drukbezocht. Toen wij de parkeerplaats opreden stonden er welgeteld 10 auto’s. Reserveren is trouwens niet nodig, tenzij je met meer dan 5 personen komt.

Adres: Hvammsvegur, 845 Flúðir

2. Gló Street Food

Een restaurant met een heel hoog hipster level waar je de lekkerste bowls zelf kunt samenstellen, dat is Gló. Eten uit een kom is sowieso mijn ding, dus … Ook vegan en vegetarische opties. Je kunt kiezen uit quinoa, kelpnoodles, pasta of noodles en vervolgens kies je jouw toppings. Mijn favoriete toppings en dressing? De homemade falafel, de zoete aardappel en de groene pesto. Geloof me, ik heb de meest vreemde combinaties gegeten hier en ontdekt dat groene pesto lekker is met eigenlijk alles. En ook fijn: je vindt hier een behoorlijk grote biologische supermarkt.

Adres:Fákafen 11, Reykjavik 

3. Fridheimar

Friðheimar werd wereldwijd bekend nadat zowel Gwyneth Palthrow als Kim Kardashian hier vorig jaar een bezoek brachten. Friðheimar is een familiebedrijf waar meerdere soorten tomaten op een biologische wijze worden geteeld door gebruik te maken van aardwarmte en bijenkasten om de planten direct te bestuiven. Voor een unieke eetervaring kun je het hele jaar door terecht in het familierestaurant in de kas. Probeer hun zelfgebakken brood, komkommersalsa en tomatensoep. Tip: reserveer een plekje, want toen wij er waren was het behoorlijk vol en konden we enkel aan de bar een soepje proeven.

Adres: Bláskógabyggð, IS-801, Selfoss

4. Laugarvatn Fontana

Laugarvatn Fontana heeft mineraalbaden in verschillende dieptes, groottes en temperaturen. Sommige baden zijn perfect om in te relaxen, andere weer heerlijk om baantjes in te trekken. Bij Laugarvatn bakken ze brood op traditionele wijze in het hete zand bij het meer, waar ook forel wordt gevangen. Deze forellen worden in de naastliggende boerderij gerookt en staan samen met andere lokale lekkernijen op het menu in het restaurant. Ik heb deze lekkernij even overgeslagen en genoten van het vegetarische buffet. De wortelsoep is een aanrader hoor!

Volgens manlief is een duik in het meer ook een aanrader, maar eenmaal met mijn kleine teen in het water besloot ik deze rond even over te slaan. De prijs ligt wel wat hoger dan bij bijvoorbeeld Secret Lagoon. Hiervoor krijg je niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook net iets meer spa-gevoel. Er zijn meer baden en faciliteiten dan bij Secret Lagoon.

Adres: Hverabraut 1, 840 Laugarvatn

5. The Greenhouse village

Hveragði, oftewel The Greenhouse Village, is een klein dorpje waar voor een heel jaar groente en fruit verbouwd wordt in kassen verwarmd met geothermische energie. Inmiddels is het aantal kassen flink gereduceerd, maar de kassen die er staan kun je bezoeken. Van hieruit rijd je trouwens in minder dan een half uur tijd naar Reykjadalur. Eigenlijk is dit niets meer dan een beekje (een rivier kun je het namelijk echt niet noemen) met warm water waar je na een korte hike in kunt baden. Ooit was deze plek een ware ‘hidden gem’ die alleen bekend was bij de locals. Maar inmiddels weten ook de toeristen deze bijzondere plek te vinden. Een adres is er niet. Wanneer je het dorpje Hveragerði inrijdt en de doorgaande weg omhoog volgt dan kom je er vanzelf. Google Maps is je beste vriend in IJsland!

Adres: Hveragerði, zo’n 45 km ten oosten van Reykjavik

6. Nature – SPA Guesthouse

Via Booking.com vond ik deze fantastische plek! Eigenaar Arnor is yoga leraar en hoe leuk is dit? Zijn IJslandse vriendin Erla spreekt een behoorlijk woordje Nederlands aangezien zij een aantal jaren in Breda heeft gewoond. Sowieso zijn deze twee behoorlijk bereisd en dat leverde al snel mooie gesprekken op. Wij sliepen trouwens heerlijk knus in de nok van het huisje. The Sacred Seed is trouwens een perfecte uitvalsbasis om de Golden Triangle te ontdekken. ’s Avonds genoten wij van het warme zwembad met uitzicht op de sterrenhemel. Al had ik wel moeite met mijn ogen open houden. Ik mocht namelijk gebruik maken van de floating uitrusting, waardoor ik heerlijk kon drijven. En ik kan je vertellen: dat is heel erg lekker!

Adres: Lækjargötu 34A,  220 Hafnarfirði, IJsland

7. Bergsson in Reykjavik

Heb je een stopover in Reykjavik of wat extra tijd om de hoofdstad van IJsland te verkennen? Ga dan zeker even langs Bergsson. Je eet hier niet alleen de lekkerste homemade appeltaart, maar ook het ontbijt en de lunch zijn heerlijk. En sinds kort kun je hier ook terecht voor diner. Bergsson is ook the place to be voor locals die houden van gezond en puur eten. Ben je vegan of eet je vegetarisch? Dan is dit restaurant een aanrader!

Adres: Templarasund 3 en Grandagarður 16, Reykjavik

Tip van de dag

IJsland is niet goedkoop. Er komen kan trouwens wel heel voordelig. Ik vloog voor het eerst met WOW air en dit is mij prima bevallen. Niet alleen de prijs is heel fijn (ik vloog voor 200 euro naar IJsland en dit was inclusief ruimbagage en luchthavenbelasting), maar ook de vlucht is ons prima bevallen. Hoe vaak stap je tenslotte in een roze vliegtuig? Alleen daar wordt je al blij van. Ook blij werd ik van de beenruimte, de leuke stewardessen en de grapjes in het vliegtuig. De vlucht naar IJsland vloog voorbij! En wist je dat WOW air naast de laagste tarieven ook de nieuwste toestellen inzet met de laagste CO2 uitstoot? Nice to know!

Ben je nog niet uitgelezen? Lees dan IJsland bezoeken in de winter: dit is waarom! ook even!

Go places!

Heb jij nog een healthy hotspot die niet mag ontbreken in dit rijtje? Laat het ons gerust weten, dan vullen we het lijstje aan. Sharing is caring!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This