Vascobelo V-bar Haarlem is geopend!

Vascobelo V-bar Haarlem

Mirjam Blanken

16 oktober 2016


Vascobelo V-bar Haarlem is geopend!

Afgelopen week werd ik hartelijk ontvangen door een heerlijk herfstzonnetje en David & Luc van Vascobelo. Voor wie Vascobelo nog niet kent: dit Belgische koffiemerk staat voor kwaliteit en genieten. Een vooruitstrevend en zelf ontwikkelend bedrijf dat sinds 2014 niet stil heeft gezeten. Na een pop-up bar in Londen zijn ze richting België vertrokken waar de eerste V-bar een feit werd. Nederland bleef niet lang achter en momenteel maken er naast een eerste vestiging in Amsterdam nog twee hun opwachting in de hoofdstad, maar ik breng vandaag een bezoekje aan de nieuwe Vascobelo V-bar Haarlem. Net naast de grote markt, tussen mooie panden en winkels zit Vascobelo goed op zijn plek.

Vascobelo V-bar Haarlem

Gevestigd in een historisch pand middenin de iconische Zijlstraat In Haarlem vind je de Vascobelo V-bar.

Vascobelo V-bar Haarlem

Een ideale plek voor een welverdiende shopping break! Naast koffie serveert de V-bar ook lekkere ontbijtjes, gezonde lunches, juices, taartjes en wijn. Just saying…

Good coffee & great interior

Aan echt alles wordt veel aandacht besteed, van het interieur tot het bestek, tot welke pagina open ligt van een boek in een van de boekenkasten, de jazzmuziek die door de hele zaak klinkt, de outfits van de medewerkers, het ademt rust en elegantie dat is ook precies de bedoeling. Niet alleen een goede koffie, maar de hele beleving is waar de Vascobelo V-bar zich uniek in wil maken.

Vascobelo V-bar Haarlem

Lots of reading material!

Vascobelo V-bar Haarlem

Na een korte introductie vertelt David over de start van het product en het bedrijf. Het idee voor de V-bar kwam voort vanuit het plezier dat mensen ondervonden tijdens de proeverijen bij CEO Jan de Roeck.

Het interieur, de kunst en de sfeef maakte het een unieke ervaring en zo was het idee voor de v-bar geboren!

100% Arabica koffieboon

De unieke smaak van de Vascobelo koffie zit hem in de boon (in dit geval een 100% Arabica koffieboon) en de snelheid en kundigheid van de barista en de zeer specifieke manier van zetten. Er gaat 18 gram aan fijn gemalen bonen in de filterdrager. Na de maling zorg je dat de koffie evenredig in de filterdrager wordt verspreid, deze pers je vervolgens nog verder in de filter zodat het water er straks mooi langzaam doorheen kan lopen. De filter gaat in de machine, de kopjes worden voorverwarmd en dan is het belangrijk niet te lang te wachten met het aanzetten van de machine, dit kan namelijk zorgen voor verbrande koffie en na een demonstratie hiervan om het verschil aan te tonen smeek ik je, laat dat ding niet zomaar in je espresso machine hangen.

Vascobelo V-bar Haarlem

Na de maling zorg je dat de koffie evenredig in de filterdrager wordt verspreid, deze pers je vervolgens nog verder in de filter zodat het water er straks mooi langzaam doorheen kan lopen.

De perfecte koffie

Het zetten van een perfect Vascobelo bakkie duurt 26 seconden. En dit zorgt voor een heerlijke crema-laag met tijgerprint. En dat is niet omdat de koffie zo sassy is, dat hoort een goede crema echt te hebben! Nu kun je eigenlijk nooit echt de fout in gaan, naast de meest kwalitatieve machines kreeg de houseblend ook nog eens de tweede plaats als beste espresso.

Voor ik het weer vergeet, haal de filterdrager uit de machine zodat er geen residu aan kan koeken in de machine zelf. Werd door ons herhaaldelijk vergeten. Dit werd uiteraard eerst voorgedaan door de meester zelf en hierna mochten wij aan de slag! Onder toeziend oog uiteraard, maar het lukte! En gezien ik had besloten mijn ochtendritueel niet naar alle volledigheid uit te voeren door het skippen van drie bakken koffie kon ik mijn geluk niet op na het ontvangen van een perfect gezette espresso.

Vascobelo V-bar Haarlem

Ken je dat mooie, karamelkleurige laagje op je espresso? Deze crema-laag is heel belangrijk voor de smaak.

De kunst van melk opschuimen

Na de espresso was het tijd voor de melk. Kiezen voor volvette melk is slim. Niet alleen voor een goede smaak, maar vooral vanwege het feit dat de vetten in bijvoorbeeld sojamelk zich omzetten in een vettere vorm dan voor de verwarming! Het tuitje van je melkkannetje gebruik je om het kannetje goed te begeleiden tijdens het opschuimen, de melk moet er dus altijd onder blijven.

Vascobelo V-bar Haarlem

Wat ik er nog van weet is dat het stoompijpje niet te diep in de melk gestoken hoeft te worden, je wilt een draaikolk creëren die de melk gelijkmatig verwarmd. Met je hand houd je de temperatuur goed in de gaten, je melk is goed wanneer deze bijna over de rand heen stroomt en je het kannetje net niet meer vast wilt houden.

Vascobelo V-bar Haarlem

Ik mocht ook proberen de perfecte cappuccino te maken. Op het opschuimen moet ik nog even oefenen. Uiteraard maakte onze barista het perfecte figuurtje. Mijn hartje was een jammerlijk hoopje treurigheid. De smaak was daarentegen uitmuntend en daar neem ik voor nu genoegen mee.

Good food!

Na de koffie was het tijd voor de beleving en wel in de vorm van eten! Het begon met Eggs Benedict en werd gevolgd door een proeverij van een groot gedeelte van het menu. Het eten in de V-bar bestaat voornamelijk uit de klassiekers, maar dan wel heel goed uitgevoerd. Geen experimenteel menu, maar mooie gerechten gemaakt van kwaliteitsproducten. Wat denk je van zalm met mierikswortel, oude kaas, pompoen-hummus, zoete aardappelsoep met kokos, bietensalsa en een heerlijk mals stukje kip? Bon appetit!

Vascobelo V-bar Haarlem

Eggs Benedict

Vascobelo V-bar Haarlem

Mooie en lekkere gerechten gemaakt van kwaliteits producten, zoals de zalm met mierikswortel. Een aanrader!

Perfectly imperfect

Bij Vascobelo moet geleefd kunnen worden. Kringen en krassen op de tafels zijn een teken van succes. Perfectie nastreven doen ze niet, aldus Vascobelo. De echte koffieliefhebber en bon vivant is hier aan het juiste adres. Naast die lekkere bak koffie is het food aanbod natuurlijk ook een groot pluspunt. En een mooie bijkomstigheid: waar je ook gaat de Vascobelo V-bar ervaring is overal hetzelfde.

Vascobelo V-bar
Zijlstraat 94
Haarlem

Perfectly imperfect, sophisticated fun, kundige elegantie en verdomd goed vertoeven. Dat is Vascobelo V-bar in Haarlem! Ben jij er al geweest? 

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Vascobelo V-bar. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This