Hoestdrank maak je natuurlijk lekker zelf!


Hoestdrank maak je natuurlijk lekker zelf!

Ren jij meteen naar de dichtstbijzijnde apotheek of drogist bij de eerste verschijnselen van een verkoudheid of een naar hoestje? Dan kun je de volgende keer ook gewoon naar de supermarkt rennen. Want hoestdrank maak je natuurlijk lekker zelf! Zo weet je precies wat er in jouw hoestdrankje zit en mijd je vervelende bijwerkingen en synthetische zoetmiddelen. Wist je dat honing antibacteriële eigenschappen heeft? Daarnaast heeft honing ook een verzachtende werking op je keel, omdat het een laagje legt in de keel en hiermee de slijmvliezen verzacht. Er zijn zelfs onderzoeken die claimen dat honing net zo effectief is om hoest te onderdrukken als dextromethorphan, een ingrediënt dat vaak in hoestdrankjes zit. Met deze gouden mix van kurkuma, honing en gember geef je je immuunsysteem een flinke boost. De olijfolie en zwarte peper voeg je trouwens toe om de werking van de kurkuma te optimaliseren.

  • Kurkuma heeft een ontstekingsremmende en zuiverende werking.
  • Honing heeft een antibacteriële en pijnstillende, verzachtende werking.
  • Gember wordt vaak geadviseerd bij zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte. In dit recept voor hoestdrank heeft gember een pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Dol op gezonde drankjes? Het recept voor golden milk vind je hier!

Hoestdrank maak je natuurlijk lekker zelf!

Wat heb je nodig?

voor 250 ml homemade hoestdrank

2 verse kurkuma worteltjes, geraspt
1 el honing*
1-2 cm verse gember, fijngehakt
het sap van een halve citroen
scheut olijfolie
snuf peper
250 ml gekookt water

Glazen flesje of glas

* Geef kinderen onder de 1 jaar geen honing, want er bestaat een kans dat de honing is besmet met botulisme, en daar zijn jonge kinderen gevoelig voor.

Zo ga je te werk

  1. Doe de geraspte kurkuma, de fijngehakte gember en het citroensap samen met de olijfolie in een mengkom. Voeg een snuf peper toe en meng even goed.
  2. Voeg vervolgens 250 milliliter gekookt water toe.
  3. Laat het mengsel afkoelen tot drinktemperatuur en voeg dan pas de honing toe. Zo blijft de antibacteriële werking van de honing behouden.
  4. Giet de hoestdrank over in een glazen fles en laat de ingrediënten een nachtje inwerken. Eventueel kun je de hoestdrank zeven, maar dit hoeft niet.
  5. Drink dagelijks 2-3 slokken homemade hoestdrank. Dit komt overeen met een flinke eetlepel.

Je kunt deze hoestdrank ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten glazen fles.

Don’t forget to take care of yourself!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *