Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Mirjam Blanken

11 april 2016


Bananenbrood met blauwe bessen

Ken je dat? Een fruitschaal vol fruit en je bananen blijven liggen? Natuurlijk is een banaantje tussendoor heerlijk, maar wanneer ze te rijp zijn vind ik bananen persoonlijk niet meer zo lekker. Natuurlijk kun je deze overrijpe bananen invriezen en er heerlijk bananenijs van maken. Of je maakt er een upside down bananencake van. Maar wat denk je van dit glutenvrije bananenbrood met blauwe bessen?

Bananenbrood met blauwe bessen

Wanneer je het bananenbrood in plakjes invriest heb je ook nog eens een voorraadje voor onderweg. Zo wordt gezond eten wel heel makkelijk!

Wat heb je nodig?

4 rijpe bananen
4 eieren
200 gr amandelmeel*
50 gr dadels
200 gr blauwe bessen
1 tl bakpoeder
snuf zout

*Uiteraard kun je ook variëren met (glutenvrije) meelsoorten. Gebruik eens 100 gram havermeel en 100 gram amandelmeel of boekweitmeel.

keukenmachine of blender

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de dadels samen met de bananen in je keukenmachine (of blender) tot een glad beslag.
  3. Klop in een mengkom de eieren samen met het zout luchtig.
  4. Voeg hieraan het bananenmengsel toe en roer dit goed door elkaar.
  5. Nu voeg je hier het amandelmeel en de bakpoeder aan toe (en eventueel eiwitpoeder). Meng weer even goed.
  6. Tot slot roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.
  8. Zet je bananenbrood voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  9. Kijk na een half uurtje of de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel kun je het bananenbrood het laatste kwartiertje afdekken met bakpapier.
  10. Haal het bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster voordat je aanvalt.

Tip! Snijd het bananenbrood in plakjes en vries deze afzonderlijk in. Zo heb je de komende tijd altijd een verantwoorde snack bij de hand. In de koelkast kun je bananenbrood een paar dagen bewaren.

Enjoy!

Stay up-to-date! Ontvang jij de nieuwsbrief van Eat.Pure.Love al? Bij inschrijving ontvang je het gratis e-book boordevol havermoutrecepten. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

27 Reacties

  1. Joseph

    Leuk met die blauwe bessen en dadels erin. Ik maakt het wel eens met frambozen, maar dit klinkt ook heel lekker!

    Antwoord
  2. Chris

    Kan het ook met havermout(meel)?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Jaaaa! Is ook heerlijk (en wat goedkoper dan amandelmeel). Liefs Mirjam

      Antwoord
  3. Elja

    Veel te lekker……??

    Antwoord
  4. Laura

    Bananenbrood.. Ik zie het zóó vaak voorbij komen, en wil het al heel lang proeven. Echter heb je voor alle recepten een keukenmachine nodig, en die heb ik niet.. 🙁
    Is er ook een bananenbrood recept dat ik kan maken waar geen keukenmachine bij gebruikt hoeft te worden?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hoi Laura,
      Heb je wel een blender? Dat zou ook moeten lukken hoor.
      Liefs Mirjam

      Antwoord
    • Nathalie

      Hoi Laura!
      Ik heb ook geen keukenmachine heb het met de staafmixer gedaan! Ging goed 🙂

      Antwoord
      • Mirjam Blanken

        En eventueel zou je zelfs ook nog simpelweg kunnen prakken met een vork 😉

        Antwoord
    • kirsten

      prakken gaat ook prima

      Antwoord
  5. Nathalie

    Hmmm vandaag gemaakt! Hij bleef wel wat nattig wat kan ik daar volgende keer aan doen? Tips?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Nathalie,
      Bananenbrood is redelijk klef. Door het vocht uit de blauwe bessen wordt hij wat natter. Eventueel een schepje boekweitmeel of kokosmeel erdoor wil nog wel eens helpen. Succes!

      Antwoord
  6. Iris

    Kan je de dadels ook vervangen door rozijnen?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Iris,
      Dat kan vast wel, maar dan wordt de smaak wel anders. Zonder dadels lukt het ook hoor! Succes 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  7. Annemarie

    Mmm ziet er heerlijk uit! Van ’t weekend proberen! Ga nu alle ingrediënten halen 😉

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Oeh, lekker! Heb er wel erg in dat met blauwe bessen uit de diepvries het bananenbrood wat natter wordt. Enjoy!
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  8. Marijke

    Welk formaat bakvorm is er gebruikt? Ik moet het beslag nu in twee keer bakken, op basis van de bovenstaande hoeveelheden anders overstroomt mijn vorm in de oven vrees ik.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Ik heb een klein cakeblik gebruikt. Misschien zijn jouw bananen groter 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  9. Ninke

    Hoi!
    Is de bananencake ook te maken zonder eieren?
    Waar zou ik de eieren mee kunnen vervangen?
    Groetjes

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Ninke,
      Je kunt de eieren vervangen door een extra rijpe banaan of wat appelmoes. Wat ook werkt is een mengsel van chiazaad en water. Je kunt 1 ei dan vervangen door 1 el chiazaad met 3 el water. Maar ik denk dat in dit recept een extra banaantje het best werkt! 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  10. Anne Helle

    Hoe lang en hoe kun je hem het beste bewaren?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      In plakjes ind e vriezer is erg handig 😉 In de koelkast een paar dagen!
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  11. Lisette

    Een heerlijke versie. Gekozen voor glutenvrij haver/boekweit.
    Met diepvries bessen gemaakt en niet te nat of klefferig geworden. Deze gaan we nog eens maken.

    Antwoord
  12. Pieter

    2019, en ik ga deze vanavond eens proberen 🙂

    Antwoord
  13. Marjolein

    Hoi,
    Afgelopen week heb ik het koffie bananenbrood met chocolade gemaakt, die was echt heerlijk!
    Nu wil ik graag deze proberen, maar het valt me op dat hier 4 eieren in gaan en in de koffie variant maar 2. Wat is hiervoor de reden?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Geen idee! Vier eieren lijkt mij eerlijk ook wat veel haha Ik ga het recept dit weekend nog eens maken met 2 eieren. Verder is het natuurlijk net even een ander recept omdat er blauwe bessen in gaan. Thanks voor je oplettendheid 😉 Liefs Mirjam

      Antwoord
      • Marjolein

        Ja dat is waar.
        Ik ga het vanavond gewoon met 2 eieren proberen, dan laat ik nog wel even weten hoe dat bij mij uitpakt!
        Bedankt voor de snelle reactie

        Antwoord
        • Marjolein

          Ik heb hem gemaakt volgens het recept, maar dan met 3 medium eieren in plaats van 4,
          3 relatief grote bananen (gemiddeld richting de 190 gram) door het beslag en een vierde voor bovenop het brood. Hij is erg lekker gelukt en qua ei en banaan hoeft er van mij geen vierde door!

          Erg lekker met de blauwe bessen erdoor! Bedankt voor het recept!

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This