Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Mirjam Blanken

10 maart 2014


Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie makes a great lunch! Deze omelet 2.0 is lekker en voedzaam. Hierdoor heb je de rest van de dag genoeg energie. Frittata is een Italiaans gerecht en is eigenlijk uit armoede ontstaan. Perfect voor de restjes groente die nog in je koelkast hebt liggen! Deze frittata is onder andere gemaakt van eieren, zoete aardappel en spinazie. Hierdoor wordt de omelet lekker stevig en lijkt het nog het meest op een dikke pannenkoek.

Ben jij ook zo dol op eieren? Dan zijn deze ei muffins ook iets voor jou!

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

2 middelgrote zoete aardappelen
200 gram verse spinazie
8 eieren
50 gram geraspte pecorino (optioneel)
verkruimelde feta (optioneel)
nootmuskaat
komijn
peper &zout
pijnboompitten
ghee om in te bakken

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes. De zoete aardappel kun je vast gaar bakken of stomen.
  3. Gebruik voor dit recept een ovenvaste pan of als je die niet hebt een koekenpan.
  4. Klop de eieren los en voeg eventueel verkruimelde feta toe.
  5. Bak de spinazie samen met wat nootmuskaat en komijn in een koekenpan. In een keer is bijna niet te doen, dus voeg gewoon elke keer wat spinazie toe. Het slinkt vrij snel.
  6. Done? Voeg dan de eieren toe en roer het goed door elkaar. Voeg meteen de zoete aardappelblokjes toe.
  7. Wanneer je een ovenpan hebt zet je deze nu voor 15-20 minuten in de oven.
  8. Geen ovenpan? Bak de frittata nog even op laag vuur door, eventueel met een deksel erop.
  9. Wanneer je het aandurft en je frittata stevig genoeg is, kun je voorzichtig de frittata vanuit de koekenpan op een bakplaat laten glijden. Oefening baart kunst, voorzichtigheid geboden ;-).
  10. Zet ook dan de frittata voor nog zo’n 15 minuten in de oven.
  11. Heerlijk met wat geraspte pecorino, geroosterde pijnboompitjes en een frisse groene salade.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

  1. Mascha

    Op hoeveel graden moet de oven voor de fritattas?

    Antwoord
  2. Mascha

    175 graden. Ik zie het staan! Excuses.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. 20x recepten met eieren van medebloggers - Kiwi&zo, gezonde en goedkope recepten - […] Een Jamie Oliver-style frittata, dan ben ik al om! Vooral de pijnboompitten lijken mij een heerlijke toevoeging. Wel wordt…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This