Glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel

Glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel

Mirjam Blanken

6 februari 2017


Glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel

Dit recept voor glutenvrije chocolade koekjes is een van de eerste recepten die ik online deelde. Inmiddels was zowel de foto als het recept aan een update toe. De honing heb ik vervangen door dadels, hierdoor zijn de koekjes wat steviger geworden. Ook weet ik nu dat een snuf zout in zoete baksels een goed idee is. Het zout werkt als smaakversterker, het haalt de zoete smaak van deze chocolade koekjes meer naar boven. Een snufje is voldoende, anders sla je de plank weer helemaal mis. Naast een te zout baksel, willen de koekjes dan ook niet meer rijzen. Deze versie 2.0 is meer dan geslaagd!

Dol op glutenvrije koekjes? Hier vind je 10 verrassend lekkere recepten!

Glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 15 koekjes

150 gr boekweitmeel
100 gr ontpitte dadels
75 gr kokosolie
50 ml plantaardige melk
3 eetlepels cacao
75 gr hazelnoten
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanille-extract
snuf zout

keukenmachine
bakplaat
bakpapier
uitsteekvormpjes

Glutenvrije chocolade koekjes van boekweitmeel

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Laat de kokosolie au bain marie op laag vuur smelten.
  3. Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  4. Voeg het boekweitmeel, de ontpitte dadels, de plantaardige melk, de gesmolten kokosolie, het vanille-extract, de cacaopoeder en een snuf zout toe aan de gehakte hazelnoten. Zet je keukenmachine weer aan en mix alle ingrediënten tot een egaal koekjesdeeg.
  5. Voeg als laatste de bakpoeder toe en mix nog even goed.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Strooi wat glutenvrije bloem op je werkblad en maak figuurtjes uit het deeg met uitsteekvormpjes of draai balletjes en druk deze plat.
  8. Bak de koekjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat ze goed afkoelen. Ze worden dan vanzelf lekker knapperig!

Bewaar de glutenvrije chocolade koekjes in een luchtdichte koektrommel. Dan blijven ze lekker crunchy!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije chocolade koekjes te maken? Laat je creaties zijn op Instagram en Facebook en tag @eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Rosmarijn

    Lekker, thanks! Kunnen de hazelnoten worden vervangen met andere soort noot?
    Alvast bedankt en groetjes!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This