Glutenvrije wafels met homemade chocoladesaus


Glutenvrije wafels met homemade chocoladesaus

Ik vind wafels dus van die typische weekend ontbijtjes. Die luie zondagochtend vraagt om breakfast in bed: heel veel bakjes thee met wafels dus. Deze glutenvrije wafels met homemade chocoladesaus zijn heerlijk! De chocoladesaus maak je easy peasy met dadels, plantaardige melk en cacaopoeder. Even afwegen en je keukenmachine of blender doet de rest.

Ook zo dol op lekkere ontbijtjes? Hier vind je 25 lekkere en verrassende ontbijtrecepten!

Glutenvrije wafels met homemade chocoladesaus

Wat heb je nodig?

voor 4 wafels

50 gr havermeel*
50 gr boekweitmeel
2 eieren
1 banaan
125 ml plantaardige melk
snuf kaneel
1 tl vanille-extract
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
kokosolie

*Havermeel maak je eenvoudig zelf. Net zo makkelijk en goedkoper! Bovendien is kant-en-klare havermeel vaak niet glutenvrij. Wil je zeker weten dat jouw wafels geen gluten bevatten? Koop dan havermout met het glutenvrij logo en maal dit in je blender of keukenmachine tot meel.

voor de chocoladesaus

100 gr ontpitte dadels
200 ml amandelmelk
3 el cacaopoeder

Keukenmachine of blender
Wafelijzer

Mocht je je afvragen wat voor wafelijzer ik gebruik: deze dus!

Glutenvrije wafels met homemade chocoladesaus

Zo ga je te werk

de glutenvrije wafels

  1. Gebruik je glutenvrije havermout? Maal de havervlokken dan eerst fijn in je blender of keukenmachine.
  2. Voeg de boekweitmeel, de eieren, de banaan, het vanille-extract en de plantaardige melk toe.
  3. Mix deze ingrediënten in je keukenmachine goed door elkaar.
  4. Zet ondertussen je wafelijzer vast aan om op te warmen.
  5. Doe nu een snufje zout, een theelepel kaneel en de bakpoeder bij het beslag.
  6. Mix nog even goed en giet het beslag over in een beslagkom waarmee je makkelijk kunt schenken.
  7. Vet het wafelijzer met een kwastje in met wat kokosolie.
  8. Giet het beslag vervolgens voorzichtig in je wafelijzer. Let erop dat je het beslag goed verdeelt.
  9. Ik bak mijn havermout wafels in mijn wafelijzer in 3 minuten goudbruin. Dit verschilt natuurlijk per wafelijzer, dus kijk tussendoor even voorzichtig hoe het met je wafels gaat.

de chocoladesaus

  1. Mix de dadels samen met de cacaopoeder en de melk in je keukenmachine of blender. Voeg eventueel wat extra plantaardige melk toe als de chocoladesaus te dik blijft.
  2. Je kunt de saus eventueel nog opwarmen in een steelpannetje.
  3. Giet de chocoladesaus over de glutenvrije wafels en aanvallen maar!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze wafels te maken? Laat even weten wat je van dit recept vond. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *