Has­sel­back van zoete aardappel


Has­sel­back van zoete aardappel

Deze hasselback van zoete aardappel stond eigenlijk afgelopen kerst op het menu. Helaas moest dit recept het opnemen tegen de zoete aardappel kroketjes. En je raadt het al, de kroketjes hebben gewonnen. Tijd voor revanche dus! Want deze waaier van geroosterde zoete aardappel schijfjes ziet er niet alleen heel gezellig uit, dit bijgerecht is ook nog eens erg lekker en makkelijk om te maken. Dit aardappel recept vindt zijn oorsprong in de Zweedse keuken, in het Hasselbacken restaurant om precies te zijn.

Ben jij ook zo dol op zoete aardappel? Dat snap ik helemaal. Zoete aardappel is namelijk niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Deze knol zit namelijk boordevol vezels en is rijk aan het antioxidant betacaroteen. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en de betacaroteen is niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Het beschermt je huid namelijk tegen schadelijke UV-straling van zonlicht.

 Hier vind je nog eens 15 lekkere recepten met zoete aardappel!

Hasselback van zoete aardappel

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

4 middelgrote zoete aardappelen
olijfolie
peper en grof zeezout
(verse) rozemarijn

oven
ovenschaal of bakblik

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Borstel de zoete aardappels onder de kraan even goed schoon. Ik gebruik hiervoor een champignonborsteltje. Werkt perfect!
  3. Schillen hoeft lekker niet, dat scheelt weer!
  4. Snijd aan de onderkant  een klein stukje van de aardappel af zodat deze stabiel blijft staan. Niet altijd nodig, maar soms heb je te maken met een eigenwijze aardappel.
  5. Snijd de aardappel in dunne plakjes van ongeveer 4 millimeter, maar zorg ervoor dat je op tijd stopt. Je wilt de aardappel wel ‘heel’ houden. Wil je zeker weten dat je niet te ver snijdt? Leg de zoete aardappel dan tussen 2 eetstokjes of tussen 2 snijplanken.
  6. Spoel de aardappel even af onder de kraan.
  7. Besprenkel de zoete aardappel met wat olijfolie en strooi er vervolgens wat peper en zout overheen.
  8. Bak de hasselback in ongeveer 45 minuten gaar.
  9. Garneer met wat (verse) tijm.

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze has­sel­back van zoete aardappel te maken? Laat je creatie zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *