Marokkaanse courgettesoep


Marokkaanse courgettesoep

Wil je eens een makkelijke, maar bijzondere soep op tafel zetten? Dan is deze romige courgettesoep met een Marokkaans tintje zeker de moeite waard! De kokosmelk maakt de soep romig en zoet, terwijl de kruiden hem juist weer een stevige bite geven. Hierbij dus een geslaagd recept voor Marokkaanse courgettesoep! Courgette is door zijn milde en neutrale smaak een perfecte basis voor een groen soepje. Deze soep heb je ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Easy peasy en gezond, daar worden we blij van!

Welke kokosmelk is de beste keus?

Marokkaanse courgettesoep-1

Courgette is een veelzijdige groente. Door zijn milde en neutrale smaak en stevige structuur kun je deze groente bakken en grillen, verwerken in zoete baksels, een soepje van koken of zelfs uithollen en vullen met je favoriete groenten en vlees.

Wat heb je nodig?

voor 5-6 personen

2 kleine uien
2 courgettes
1 tl kokosolie
1 liter kippenbouillon
60 ml kokosmelk
8 gram Ras-el Hanout
1 rode peper of chilivlokken (ter garnering)
20 gram cashewnoten

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.

Zo ga je te werk

  1. Snij de ui in stukjes, en bak deze met de kokosolie glazig in een grote pan.
  2. Schil en snijd de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
  3. Voeg de kippenbouillon toe, en laat het geheel zeker 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Haal de pan van het vuur, en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
  5. Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
  6. Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.
  7. Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt!

Hebben jullie het recept voor heldere uiensoep al eens gemaakt? Ook een aanrader!

Enjoy!

Wat is jouw favoriete soep? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Nicky
Volgen jullie mij al op Instagram?

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *