Zo maak je de perfecte pizzabodem van bloemkool!


Zo maak je de perfecte pizzabodem van bloemkool!

Pizza! In Amerika is het vandaag, 9 februari 2017 om precies te zijn, nationale pizzadag. Ik vind dat pizza ook een eigen dag verdiend. Helaas peanut butter voor mij… De eerste lekkere glutenvrije pizza moet zijn weg naar mij nog vinden vrees ik. Mocht je een fijn adresje weten, let me know! Een fijn homemade alternatief is deze glutenvrij pizzabodem van bloemkool. Met de nadruk op alternatief, want de smaak en structuur lijkt natuurlijk niets op die van een knapperige pizzabodem. Inmiddels heb ik al heel wat geëxperimenteerd met deze bloemkool pizza. Tijd om het recept voor deze perfecte pizzabodem van bloemkool met jullie te delen!

Zo maak je de perfecte pizzabodem van bloemkool!

De truc om een mooie ronde pizzabodem te krijgen? Gebruik een springvorm!

Wat heb je nodig?

voor 1 glutenvrije pizzabodem

250 gr (biologische) bloemkool
125 gr amandelmeel
3 geklutste eieren
4 el edelgistvlokken*
zout en peper
1 tl rozemarijn (andere kruiden zoals oregano zijn ook lekker!)

*Of gebruik een handje geraspte harde kaas, dit geeft een lekkere hartige smaak aan jouw bloemkoolpizza. Maar eventueel kun je de edelgistvlokken en de kaas ook weglaten.

oven
bakplaat
bakpapier
springvorm

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
  2. Maak de bloemkool schoon door het groen eraf te snijden. De stam is eetbaar, maar moet je wel even ontdoen van zijn taaie schil. Dit gaat het makkelijkst met een dunschiller.
  3. Snijd de bloemkool in kleine bloemkoolroosjes.
  4. Maal de bloemkoolroosjes in je keukenmachine tot formaat rijstkorrel. Maal niet te enthousiast, je bent geen bloemkoolpuree aan het maken.
  5. Als je amandelen gebruikt, maal deze dan tot amandelmeel.
  6. Mix in een mengkom het amandelmeel samen met de fijngemalen bloemkool en de overige ingrediënten.
  7. Ga je voor een grote pizza? Gebruik dan een springvorm.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de springvorm hierop.
  9. Verdeel het mengsel voor je pizzabodem over de springvorm. De springvorm kun je vervolgens eraf halen.
  10. Bak de pizzabodem voor een eerste ronde zo’n 15-20 minuten in de oven.
  11. Haal vervolgens de bodem uit de oven en beleg jouw glutenvrije pizza met jouw favoriete topping.
  12. Bak de pizza nu nog voor 15 minuutjes totdat de korst goudbruin van kleur is en je huis heerlijk ruikt!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *