The party pineapple à la Rens Kroes: Thaise gevulde ananas


The party pineapple à la Rens Kroes

Met haar nieuwste boek laat Rens Kroes zien dat haar powerfood prima past bij een feestje. Want let’s face it: wanneer je er een ietwat gezondere leefstijl dan gemiddeld op na houdt, wordt er op feestjes standaard een bakje hummus met rauwkost voor je snufferd gezet. Ook lekker! Maar in het kader van ‘gezond variëren kun je leren’ is het boek van Rens Kroes een aanrader. Naast feestelijke taarten en heerlijke hartige hapjes, staat dit boek vol met party-recepten voor bbq’s en dinertjes. En om de lancering van haar nieuwste boek te vieren deel ik vandaag een recept uit de The Party Edition: Thaise gevulde ananas!

In it to win it? Ik mag maar liefst 3 exemplaren verloten onder de volgers van Eat.Pure.Love!

Thaise gevulde ananas

En deze Thaise gevulde ananas heet natuurlijk niet voor niets The Party Pineapple! En wist je dat ananas best wat vaker op het menu zou mogen staan? Ananas zit boordevol vitamine C, is rijk aan antioxidanten en bevat de nodige vezels en het zogeheten ontstekingsremmend enzym bromelaïne. Deze laatste staat bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Daarnaast heeft dit eiwitsplitsende enzym een ondersteunende werking in de eiwitvertering. Good to know! Ananas valt natuurlijk in de categorie tropische vruchten en ik at dit gerecht dan ook voor het eerst in Chiang Mai in Thailand. Verder dan een smoothie kwam ik thuis eigenlijk niet… Maar door het boek van Rens heb ik het recept herontdekt en staat het hier inmiddels op het menu. Je zet deze feestelijke ananas trouwens binnen een half uurtje op tafel.

The party pineapple à la Rens Kroes: Thaise gevulde ananas

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen gevulde ananas

200 gr bruine jasmijnrijst
2 ananassen
100-125 g pompoenpitten
2 uien
4 teentjes knoflook
2 grote rode paprika’s
4 eieren
2 el tamari
4 tl sambal, of naar smaak
2 tl komijnpoeder
1-2 el verse geraspte gember
2 tl kerriepoeder
1 tl zeezout, naar smaak
1  kleine limoen
2  handvol verse korianderblaadjes, plus garnering
1 el kokosolie

Ook een aanrader: bloemkoolbroodjes van Rens Kroes met een kruidige visdip!

Zo ga je te werk

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  2. Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 diepe inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel.
  3. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. Eet de pulp op of doe in een smoothie. LINK
  4. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren.
  5. Voeg een heel klein beetje (kokos)olie of ghee toe, roer door en schep er daarna ook een beetje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
  6. Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is.
  7. Klop de eieren los, voeg toe aan het mengsel en roer goed door.
  8. Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoenpitten en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor garnering) erbij in de pan en schep door elkaar.
  9. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
  10. Garneer met de achtergehouden koriander.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *