Vegan gehaktbrood van Lisa goes vegan


Vegan gehaktbrood van Lisa goes vegan

De goedlachse Lisa Stel kennen we natuurlijk al een tijdje van haar gelijknamige blog Lisa goes vegan. Hier deelt zij trouwens niet alleen heerlijke vegan recepten en hotspots, maar schrijft ze ook inspirerende en persoonlijke artikelen die je behoorlijk aan het denken zetten. Zoals deze: Zou ik ooit nog een stukje vlees, ei of glaasje melk nuttigen? Haar boek is al even uit, maar dat mag de pret niet drukken. De recepten in dit vegan kookboek zijn easy peasy te maken en aan de foto’s te zien, ook erg lekker! Zoals het recept voor vegan gehaktbrood. Die overigens ook perfect is om je restjes groente op te maken.

De proef op de som

En nu ik de glutenvrije pasta van Grand’Italia heb ontdekt staat er hier weer geregeld een Italiaanse maaltijd op tafel. In plaats van een stokbroodje maakte ik dit weekend dit Amerikaanse meatloaf, maar dan vegan style! Met onder andere quinoa en bonen, dus met die eiwitten zit het wel goed. En heb je wat gehaktbrood over? Snijd deze dan in kleine blokjes en serveer ze bij de borrel.

De review van Lisa goes vegan lees je hier!

Wat heb je nodig?

Voor 1 vegan gehaktbrood, 12 plakken

200 gr quinoa
250 gr tomatenpassata
200 gr wortels
200 gr zwarte bonen (of kikkererwten)
100 gr paddestoelen
2 uien
6 augurkenplakken
3 el (glutenvrije) havermout
3 knoflooktenen
3 takjes verse tijm
2 el fijngehakte, verse peterselie

Voor het glazuur

5 el tomatenpassata
3 el ongezoete appelmoes
2 el balsamicoazijn
1 el ahornsiroop
takjes tijm voor de garnering

Vegan gehaktbrood van Lisa goes vegan

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 graden.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ris de tijm van de takjes en snijd de ui, wortels, paddenstoelen en knoflook in stukken. Bak deze samen 4 minuten in een koekenpan. Spoel de zwarte bonen af met koud water en laat goed uitlekken. Mix vervolgens alles in je keukenmachine en voeg de havermout en plakken augurk toe.
  3. Houd je van een bite? Mix dan niet te lang. Liever een egaal brood? Mix dan iets langer. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en meng goed. Proef het mengsel en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
  4. Bekleed een bakvorm met een vel bakpapier en stort het mengsel hierin. Bak jouw vegan meatloaf in zo’n 45 minuten goudbruin.
  5. Mix voor het glazuur de tomatenpassata, appelmoes, balsamicoazijn en ahornsiroop in een kommetje.
  6. Haal het brood uit de oven en laat goed afkoelen. Zo komt het vegan gehaktbrood nog meer op smaak. Smeer het glazuur erover en garneer met verse tijm. Snijd het brood in plakken en serveer als vegan bijgerecht bij een salade, pasta of geroosterde aardappeltjes.

Het meatloaf is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen per plakje kan natuurlijk ook!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *