About


Mijn verhaal

Welkom op mijn blog! Leuk dat je bent blijven ‘plakken’ en meer wilt weten over de persoon achter deze website. Ik kan een lang verhaal kort maken, maar ik houd het liever lang. Wel verwerkt in blogs, dat dan weer wel.

Vanuit mijn eigen gezondheidsproblemen ben ik erg geïnteresseerd geraakt in voeding en gezondheid. Mijn kantelpunt qua gezondheid kwam echter toen ik terecht kwam bij een orthomoleculair therapeut die mij letterlijk oplapte door middel van voeding, suppletie en een goed leefstijladvies.

Ondanks ‘de oplossing’ was dit een lange weg…Gewapend met een paar potten voedingssupplementen en een lijst met voedingsmiddelen die ik moest mijden liep ik de deur uit. Fijn, geraffineerde suikers mijden, gluten aan je voorbij laten gaan, lactose skippen en voedingsmiddelen toevoegen die dan juist weer goed voor je zijn.

Vol goede moed…

Vol goede moed begon ik aan mijn ‘dieet’. De pakjes Honig en M&M’s de deur uit, het kokosvet erin. Klinkt simpel toch? Nee dus, het was onwijs moeilijk om met een jong gezin je eetpatroon aan te passen terwijl je je zo moe en toch wel ziek voelt. Zodra ik even ‘zondigde’ kwamen mijn klachten snel weer tevoorschijn. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen? Ik heb een hele kudde ezels opgebruikt vrees ik.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om je manier van denken over voeding en je levensstijl aan te passen. Wat ik enorm miste was begeleiding. Ik wandelde elke keer de deur uit bij mijn orthomoleculair arts met meer vragen dan ik er kwam. De vraag: ‘maar hoe kan ik mijn eetpatroon zo goed en gezond mogelijk aanpassen?’  bleef onbeantwoord.

Fysieke wake up call

Jaren later en een fysieke wake up call verder, ben ik mijn passie gaan volgen. Een studie natuurvoedingsadviseur. Dit in combinatie met een studie medische basiskennis. Vervolgens ben ik gestart met mijn echte passie, een studie orthomoleculaire geneeskunde bij Natura Foundation. Ik wil met mijn expertise het gat opvullen waar ik zelf zo keihard inviel.

Inmiddels heb ik verschillende bijscholingen en nascholingen gevolgd, zoals de cursus Sport & Psyche van Natura Foundation en de Oerslank cursus van Yvonne van Stigt.

Blog

Op de website van Eat.Pure.Love vind je naast informatie over voeding en leefstijl ook heerlijke, gezonde recepten. ‘Suikervrije’ snacks, glutenvrije cake, de lekkerste groene smoothies. Geregeld komen er ook  reviews voorbij van producten waar vaak een winactie aan gekoppeld is. Reden te meer om eens een kijkje te nemen op de blog van Eat.Pure.Love.

Enjoy!

Liefs
Mirjam Blanken