Abrikozen amandel bliss balls
Vanwege bijzonder kieskeurige darmen moet ik opletten met wat ik eet. Zodoende ben ik altijd op zoek naar heerlijke alternatieven die ik mee naar mijn werk kan nemen of als snack tussendoor kan eten. Nu weet ik dat het volgende al duizend keer is uitgevonden. I know, maar beter goed gestolen dan slecht verzonnen. En met die gedachte stapte ik op mijn fietsje, ging ik naar de markt en kwam terug met ongezwavelde abrikozen, havermout en rauwe amandelen. Tijd voor abrikozen amandel bliss balls!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 20 abrikozen amandel bliss balls
200 gr ongezwavelde abrikozen
75 gr amandelen
45 gr glutenvrije havervlokken
1 kommetje kokosrasp
Optioneel:
1 tl psylliumvezel
1 tl gebroken lijnzaad
Zo ga je te werk
- Week alle droge ingrediënten zodat deze straks beter tot een geheel gemalen kunnen worden. Zelf houd ik altijd minimaal 20 minuten in gekookt water aan omdat ik dat ooit ergens heb gelezen en het lijkt te werken. Een hele nacht is nog beter! Op deze manier breek je fytinezuur af. Hierover later meer!
- Doe alles bij elkaar in een keukenmachine die groot genoeg, anders sta je net als ik een half uur langer te ploeteren.. Of wees gewoon slimmer dan ik was en doe alles half om half in je machine.
- Schep het mengsel in een kom en plaats minimaal een uur in de koelkast.
- Zet je kommetje kokosrasp klaar.
- Neem nu een lepel – ik heb zo’n kek Amerikaans ding met alle soorten en maten aan cups, teaspoons en tablespoons en gebruikte hiervoor de tablespoon wat neerkomt op hoopjes van 22 gram – en schep kleine hoopjes uit je mengsel en doe deze in je kommetje vol met kokosrasp. Bedek alle kanten van het hoopje en draai het tot een bolletje.
Wat zijn jouw favoriete snack balletjes? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Anouk
www.kookmutsen.com
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’