Glutenvrije appeltaart mug cake uit de oven
Heb je nog wat inspiratie nodig voor eenpersoons verwenontbijtjes? Dan kun je nu stoppen met zoeken! Deze glutenvrije mug cake maak je in een handomdraai klaar en is een heerlijk, vullend ontbijtje. En heb je vanochtend meer zin in een chocolade ontbijtje, dan is de chocolade mug cake ook een aanrader. Cake uit een kopje it is! Bestaat jouw huishouden uit meer dan 1 persoon? No problemo, dan maak je extra beslag en maak je easy peasy het aantal mug cakes die je nodig hebt. Enjoy!
Heb je deze recepten al gezien? Appeltaart, maar dan net even anders!
Wat heb je nodig?
Voor 1 appeltaart mug cake
1 ei
4 el (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
een halve geraspte appel
snuf kaneel
snuf zout
1/4 tl bakpoeder
1 el ahornsiroop
kokosolie om je kopje in te vetten
een kopje
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet je ‘kopje’ in met kokosolie en rasp de appel.
- Mix in je keukenmachine of blender de havermout tot meel.
- Kluts het eitje in een mengkom met een garde.
- Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de bakpoeder) toe en meng dit met een vork tot een fijn cakebeslag.
- Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
- Zet het kopje voor 25-30 minuten in de voorverwarmende oven.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze glutenvrije appeltaart mug cake te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties