Must try: de warme appeltaart smoothie!
Een smoothie die smaakt naar appeltaart? C’est possible! Ik moet toegeven dat dit recept stiekem uit luiheid in combinatie met heel veel trek in appeltaart is ontstaan. Vandaar dat ik mijn smoothie ook even heb opgewarmd in een steelpannetje. Een warme appeltaart smoothie dus! En dat is me toch een partijtje genieten. Al kan ik me ook voorstellen dat je deze smoothie in de zomer dan juist weer lekker koud drinkt. Enjoy!
Dol op smoothies? Hier vind je de lekkerste gezonde smoothies!
Wat heb je nodig?
Voor 1 appeltaart smoothie
175 ml amandelmelk
1 zoete appel
2 el glutenvrije havermout (of een banaan)
1 dadel, zonder pit
een flinke snuf kaneelpoeder
een snufje vanillepoeder
een snufje zout
Ondanks dat haver van nature een glutenvrij graan is, is de havermout die je koopt niet per definitie ook glutenvrij. Tijdens de verwerking en productie van haverproducten komt het in aanraking met andere granen, waardoor er kruisbesmetting plaats vindt. Glutenvrije havermout herken je aan het glutenvrij logo.
Zo ga je te werk
- Verwijder de pit uit je dadel en week deze vervolgens 5 minuutjes in lauwwarm water.
- Schil en snijd ondertussen de appel in stukjes.
- Mix alle ingrediënten in je blender tot een gladde smoothie.
- Giet je appeltaart smoothie over in een steelpannetje en verwarm nog even een paar minuutjes op laag vuur.
- Giet de warme smoothie over in een beker en strooi er nog wat kaneelpoeder overheen.
Ook lekker: deze pindakaas smoothie!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze appeltaart smoothie te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties