Vegan avocado softijs met aardbeien
Avocado’s zijn romige rakkers! En dit ‘groene’ sorbetijs valt ook nog eens in de categorie zuivelvrij en vegan softijs. Heerlijk op een zomerse dag, maar natuurlijk ook als toetje! Een mooi roze kleurtje gaat dit avocado softijs trouwens niet krijgen. Looks can be deceiving, want lekker is dit avocado softijs wel. De moeite waard om een keer te proberen, zeker als je je bedenkt dat avocado’s vet gezond zijn. Zo bevatten avocado’s in verhouding veel vezels, zijn ze een rijke bron van kalium en zijn ze een licht verteerbare bron van eiwitten.
Hier vind je nog meer redenen om vaker avocado’s te eten!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
3 avocado’s
250 gr bevroren aardbeien
een blikje kokosmelk
75 ml ahornsiroop
sap van 1 limoen
1 tl vanillepoeder
snufje zout
keukenmachine of blender
Zo ga je te werk
- Zet het blik kokosmelk de avond van te voren ondersteboven in de koelkast.
- Gebruik je verse aardbeien? Snijd deze dan in stukjes en vries ze in.
- Ik sneed een aantal aardbeien in iets kleinere stukjes, deze roer ik nog door het ijs als het klaar is. Iets meer Ben & Jerry’s effect en een lekkere bite!
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
- Haal je blikje kokosmelk uit de koelkast en giet voorzichtig het kokoswater af. Weggooien is zonde, gebruik het bijvoorbeeld in een lekkere smoothie. Schep de harde, witte kokoscrème uit het blikje.
- Doe dit samen met de avocado, het limoensap, de bevroren aardbeien, de ahornsiroop, de vanillepoeder en een snuf zout in je keukenmachine en mix tot een egale massa.
- Voeg hieraan de overige stukjes aardbei toe en schep deze er voorzichtig doorheen.
- Verdeel het ijs over 4 kommetjes en strooi er wat granola overheen.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties