Bananenbrood met walnoten
Op jacht naar glutenvrije baksels kwam ik al snel uit bij dit bananenbrood met walnoten. Want let’s face it: glutenvrij brood is niet alleen vrij droog, maar bevat vaak ook een behoorlijke lijst aan ingrediënten die je eigenlijk liever niet in je brood wilt. Zo vaak lees en hoor ik dat mensen ondanks hun glutenvrije dieet moe blijven. Als je dan doorvraagt blijkt dat ze aan elkaar hangen van de glutenvrije muffins, pasta, brood, crackers en koekjes. Niet echt een gezond voedingspatroon dus. Want stiekem wordt er toch overal een schepje suiker ingegooid om de smaak te pimpen.
Homemade bananenbrood is wel een goed idee! Uit een baksel haal je al snel zo’n 10-12 plakken. En wel zo fijn: deze vries je eenvoudig in of bewaar je een aantal dagen in de koelkast. En is je bananenbrood net een dagje te oud en uitgedroogd? Dan stop je jouw plakje gewoon even in de broodrooster!
Wat heb je nodig?
4 rijpe bananen
4 eieren
125 gram bruine amandelpasta
1 el kokosolie
2 el citroensap
70 gram amandelmeel*
1 el kaneel
1 tl bakpoeder
snufje zout
100 gram gehakte walnoten voor de vulling
* Amandelmeel kun je kant en klaar kopen, maar maal je eenvoudig zelf in je keukenmachine of blender. Gebruik hiervoor witte (blanke) amandelen.
een kleine cakeblik
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een cakeblik in met kokosolie of bekleed de vorm met bakpapier. Net zo makkelijk!
- De bananen, eieren, amandelpasta, kokosolie en citroensap goed mengen in een keukenmachine (met mixhaken).
- Nu kun je het amandelmeel mengen met kaneel, zout en bakpoeder.
- Voeg dit toe aan het beslag. Goed mengen, zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
- Voeg de gehakte walnoten toe aan het beslag, even doorroeren.
- Bak het brood in ongeveer 50-55 minuten gaar.
Prima in te vriezen, vooraf even in plakjes snijden en je hebt zo wat lekkers ‘bij de hand’. Zonder beleg heerlijk, met een likje honing helemaal jummie!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
Wat een leuk stuk. Ik had echt nog nooit van kokosmeel gehoord. Ik ga het zeker een keer proberen.
Liefs,
Suzanne
Hoi Suzanne,
Dankjewel! Zeker de moeite waard om eens te proberen 🙂 Succes!
Mirjam
Wow, ziet er erg lekker uit! Maar ik ben allergisch voor amandelnoten… Waar zou ik de amandelpasta en amandelmeel door kunnen vervangen, denk je?
Hoi Ellen,
Amandelpasta door cashewpasta en de amandelmeel door bijvoorbeeld havermeel. Experimenteren maar 🙂
Groetjes Mirjam