Choconutty cake | Bananenbrood op zijn best!
Zondag is echt mijn bakdag. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen waar ik de aankomende week van kan genieten en wat ook lekker is voor de kids om mee naar school te nemen. Het fijne van cake recepten is dat het makkelijk in plakken te snijden is en door de kids echt als lekkernij wordt gezien. Zoals deze Choconutty cake!
Ook lekker: dit bananenbrood met koffie!
Wat heb je nodig?
3 eieren
3 bananen
50 gram dadels
50 gram havermoutmeel
50 gram quinoameel
20 gram kokosbloesemsuiker
40 gram rauwe cacao
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel bakpoeder
optioneel 40 gram walnoten
optioneel 30 gram cacao nibs
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de pitten uit de dadels en maal deze samen met de bananen fijn in de keukenmachine.
- Voeg vervolgens de eieren bij het dadel/banaan mengsel en meng door elkaar.
- Vervolgens voeg je de havermoutmeel, de quinoameel, de suiker, het cacao poeder, de kaneel en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar tot je een mooi egaal beslag hebt.
- Schep dan de walnoten en cacao nibs erbij en roer door elkaar.
- Vet de cakevorm in met een beetje kokosolie en vul de vorm met het beslag. Als finishing touch kun je nog enkele walnoten en cacao nibs eroverheen strooien.
- Zet de cake in de over voor 45 minuten.
- Laat even afkoelen en daarna….Bon Appetit!
Enjoy!
Wat is jullie favoriete recept met chocolade? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volg jij Eat.Pure.Love al op social media?
Chocolade peanutbutter cheesecake en chocolade ijs!!
Hoi Kim,
Dat ziet er lekker uit! Kun je mij vertellen waar ik quinoameel en havermoutmeel kan kopen?Alvast bedankt!
Havermoutmeel kun je eenvoudig zelf maken in een blender. Quinoameel verkopen ze bij de biologische supermarkt en natuurvoedingswinkel,maar is vaak ook al te koop bij grotere supermarkten. En vergeet niet even online te kijken. Succes!
Hoi!
Ik heb verschillende melen staan, maar geen quinoa meel…omdat ik dat zo duur vind 🙂 ! Kun je deze vervangen door tapiocameel,gierstmeel of boekweitmeel?
Groet Judith
Ik denk dat dat zeker gaat lukken. Mijn eerste keuze zou boekweitmeel zijn. Tapiocameel werk ik namelijk niet vaak mee. Gebruik jij dit vaak?
Deze ga ik zeker proberen! Dan wel met boekweitmeel ipv quinoameel.
Alle ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ben benieuwd!
groeten, Marjan
Hoi Marjan,
Wat leuk om te lezen. Benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het ons weten?
Liefs Mirjam