IJs maken zonder ijsmachine
- Zorg dat je rijpe bananen gebruikt. Voordeeltje is dat je deze op de markt vaak goedkoop kunt kopen. En aangezien jij ze toch als voorraadje in de vriezer doet is dit een duidelijke win-win situatie.
- Schil de bananen voordat je ze invriest (minimaal 6 uur). Eenmaal bevroren wil de schil er namelijk echt niet meer af.
- Zorg voor een sterke keukenmachine of blender. Mijn Magimix kan bevroren fruit prima blenden op de smoothie stand.
- Laat de bananen even 5 minuutjes ontdooien voor je ze in de blender doet. Dit maakt het net iets makkelijker.
- Een scheutje plantaardige melk of water maakt het blenden net iets gemakkelijker. Je wilt je banana ice cream wel smooth houden, dus voeg niet teveel toe.
- Bananenijs is ideaal om mee te variëren. Maak een swirl door het toevoegen van (bevroren) aardbeien, mango of ananas. Of maak een chocoladevariant met cacaopoeder.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’