Bananenijs met chocolade

bananenijs-met-chocolade

Mirjam Blanken

30 juli 2015


Bananenijs met chocolade

I scream for ice cream! Ik maakte afgelopen week bananenijs met chocola in de smaken stracciatella en chocolade. Gezoet met honing, geen zuivel, geen kunstmatige toevoegingen en geen ingewikkeld recept. Dit bananenijs met chocolade maak je in een handomdraai zonder ijsmachine. Guilt free genieten dus!

bananenijs-met-chocolade

Tips & Trics

  • Zorg dat je rijpe bananen gebruikt. Voordeeltje is dat je deze op de markt vaak goedkoop kunt kopen. En aangezien jij ze toch als voorraadje in de vriezer doet is dit een duidelijke win-win situatie.
  • Schil de bananen en snijd ze in stukken voordat je ze invriest (minimaal 6 uur). Eenmaal bevroren wil de schil er namelijk echt niet meer af.
  • Zorg voor een sterke keukenmachine of blender. Mijn Magimix kan bevroren fruit prima blenden op de smoothie stand.
  • Laat de bananen even 5 minuutjes ontdooien voordat je ze in de blender doet.
  • Een scheutje plantaardige melk of water maakt het blenden net iets gemakkelijker. Je wilt je banana ice cream wel smooth houden, dus voeg niet teveel toe.
  • Bananenijs is ideaal om mee te variëren. Gebruik gewoon het basisrecept en maak er een swirl door het toevoegen van (bevroren) aardbeien, mango of ananas.
  • Ga los met verschillende toppings zoals vers fruit, moerbeien, gehakte amandelen of walnoten, cacaonibs, geraspte kokos.

bananenij-met-chocolade

Chocolate Chip bananenijs

2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el cacaopoeder

blender of keukenmachine

Stracciatella bananenijs

2 bevroren bananen (in stukjes)
een scheutje (plantaardige) melk
1 tl vanillepoeder
1 el honing (of kokosbloesemsuiker)
1 el donkere chocolade in stukjes (of cacaonibs)

blender of keukenmachine

bananenijs-met-chocolade

Zo ga je te werk

  1. Doe de bevroren bananen in je blender of keukenmachine en voeg een scheutje amandelmelk toe. De rest van de ingrediënten erbij en blenden maar. Het ijs is klaar wanneer je een dik en romig mengsel hebt.
  2. Bij het stracciatella ijs kun je na het blenden de stukjes chocolade toevoegen.
  3. Zodra het ijs klaar is kun je het opeten. Even terug de vriezer is kan ook, dan wordt het ijs wat steviger. Ik vind dit persoonlijk minder lekker, omdat het toch de structuur veranderd.

Enjoy!

Dit recept maakte ik speciaal voor Mind Your Feed, een blog boordevol lekkere recepten. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This