Glutenvrije vegan bananenpannenkoekjes
Pannenkoekjes zonder ei en zonder melk, dat lukt dus heel goed! Deze glutenvrije bananenpannenkoekjes zijn dus niet alleen een makkelijk en lekker ontbijtje voor de vegans onder ons, maar ook fijn voor mensen met een melkeiwit allergie. En eigenlijk is het recept helemaal niet zo verschillend van het ‘normale’ recept. In plaats van eieren gebruik ik rijpe bananen, het meel heb ik vervangen door glutenvrije meelsoorten en de melk? Die heb ik vervangen door een plantaardige variant. In plaats van amandelmelk kun je in dit recept alle soorten plantaardige melk gebruiken. Ben jij fan van havermelk? Dan gebruik je die toch lekker.
Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Deze glutenvrije American blueberry pancakes zijn ook lekker!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 pannenkoekjes
2 rijpe bananen*
150 gr boekweitmeel
50 gr amandelmeel
250 ml amandelmelk
2 tl bakpoeder
een snuf zout
kokosolie om in te bakken
*Rijpe bananen krijg je op het eind van de dag vaak heel goedkoop (of gratis!) mee op de markt. Lief lachen helpt zeker!
keukenmachine of blender
koekenpan
Make banana pancakes and pretend it is weekend!
Zo ga je te werk
- Easy peasy! Je kunt alle ingrediënten tegelijk mixen tot een glad beslag in je keukenmachine of blender.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Draai je pannenkoekje pas om als de bovenkant ‘droog’ is.
- Beleg jouw bananenpannenkoekjes met jouw favoriete toppings. Vers fruit, ahornsiroop, cacaonibs, kokosrasp, een snuf kaneel, … Whatever you like!
Nog wat meer inspiratie nodig? Hier vind je lekkere recepten om te ontbijten zonder brood!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’