DIY Dr. Hauschka reinigingscrème

Mirjam Blanken

1 februari 2015


In een eerdere blog schreef ik al over de reinigingsproducten van Dr. Hauschka. Deze homemade huidreiniger bevat amandelmeel, haver en water. That’s all. Een prima alternatief voor de reinigingscrème. Let wel: gebruik op eigen risico. Als je dit al lekker vindt, dan bestel je waarschijnlijk diezelfde dag nog de reinigingscrème van Dr. Hauschka.

Amandelmeel is een zachte huidreiniger. Amandelen zijn een van de gezondste noten. Ze bevatten B-vitamines en een scala aan anti-oxidanten. Zo beschermt het anti-oxidant vitamine E je huid. Lekker om te eten (amandelpasta = jummie), maar dus ook om je huid van buitenaf te voeden.

Haver bevat vitamine E en andere oxidanten die een geneeskrachtige werking hebben op de huid. Hiernaast werkt haver kalmerend en reinigend effect. Wist je dat haver al sinds al sinds de Egyptische oudheid werd ingezet bij tal van huidproblemen?

Wat heb je nodig?

ongeveer 25 witte, biologische amandelen (malen tot meel)
3 el havermout (malen tot meel)
3 el water

Hoe maak je het?
foto 3 (3)Doe de amandelen en de havermout in je keukenmachine of blender. Ik heb een fijn hulpstuk op mijn Magimix, de minikom. In een handomdraai maak ik van noten en graan meel. Je kunt natuurlijk ook gewoon amandelmeel en havermeel kopen.
Doe bij dit mengsel 3 eetlepels water.

Maak je gezicht goed nat met lauwwarm water. Meng de crème met wat water in je hand tot een gladde substantie. Breng de creme met beide handen drukkend aan vanaf je voorhoofd over je gezicht van binnen naar buiten. Laat het niet te droog worden, maak zonodig je handen weer vochtig. Vermijd wrijven. Verwijder de crème met lauwwarm water.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This