Review: Dr. Hauschka reinigingsproducten

Dr. Hauschka reinigingsproducten

Mirjam Blanken

1 februari 2015


Dr. Hauschka reinigingsproducten

De Dr. Hauschka reinigingsproducten gaan uit van holistische huidverzorging. Holi…wat? Holistische huidverzorging beschouwt het lichaam als een integraal geheel waarin alle functies samenwerken om tot de harmonie te komen die wij gezondheid noemen. Een van die consequenties van een goede gezondheid is een mooie huid.

Natuurlijke huidverzorging

In een eerdere blog schreef ik al over de consequenties van reguliere, synthetische huidverzorging en make-up. Naast de binnenkant verzorgen door middel van zoveel mogelijk biologische, onbewerkte en pure voeding is dit voor de buitenkant net zo belangrijk. Je huid is een belangrijk orgaan, dat ons beschermt tegen invloeden van buitenaf. in veel reguliere huidverzorging zitten schadelijke stoffen die je huid beschadigen. Je kunt je voorstellen dat dit je gezondheid niet ten goede komt.

Gezonde voeding, een goede spijsvertering, voldoende lichaamsbeweging en het streven naar emotionele balans vormen basisvoorwaarden voor een gezonde, stralende huid. Hoe meer je leven op een van deze gebieden uit balans is, des te harder krijgt je huid het te verduren. En wat gaan we dan doen? Nog meer synthetische producten smeren, waardoor de balans al helemaal zoek is. Oeps…

Dr. Hauschka reinigingsproductenDe reinigingsproducten van Dr. Hauschka

Dr. Hauschka gaat uit van een drie-eenheid: reinigen, versterken en verzorgen. Bovendien is met name de gedachte dat je huid zichzelf kan herstellen en verzorgen. Alle gezichtsverzorgingsproducten van Dr. hauschka ondersteunen en stimuleren elkaar.

Het reinigingsritueel van Dr. Hauschka bestaat uit reinigsmelk en/of reinigingscrème. Deze producten vormen zowel ’s ochtends als ’s avonds de basis van je verzorgingsritueel.

Dr. Hauschka reinigingsproductenReinigingsmelk

Deze reinigingsmelk verwijdert op milde wijze make-up en vuil. Nu eens geen rood, geirriteerd hoofd na het verwijderen van je make-up. Ik kan je vertellen dat het in het verleden nogal eens schrikken was.

Reinigingscrème

Na de reinigingsmelk is het tijd voor de crème. De creme lijkt op een scrub, maar schijn bedriegt. Scrubben, daar doet Hauschka niet aan. Je huid vernieuwen, dat kan je lijf immers prima zelf. En zeg nou zelf, heb je er ooit beter uit gezien na een flinke scrub beurt?
Deze dikke crème breng je met licht drukkende bewegingen aan. Even wennen, maar once you get the hang of it…Zalig!

Dr. Hauschka reinigingsproductenDIY

Do it yourself! Deze homemade huidreiniger bevat amandelmeel, haver en water. That’s all. Een prima alternatief voor de reinigingscrème. Let wel: gebruik op eigen risico. Als je dit al lekker vindt, dan bestel je waarschijnlijk diezelfde dag nog de reinigingscrème van Dr. Hauschka.

Ook maken? in deze blog leg ik kort en bondig uit hoe je te werk gaat.

Enjoy!

Wat is jouw reinigingsritueel? En wat zijn jouw favoriete producten?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This