Dr. Hauschka bestaat 50 jaar! En dat vieren ze!

Dr. Hauschka bestaat 50 jaar! En dat vieren ze!

Mirjam Blanken

3 maart 2017


Dr. Hauschka bestaat 50 jaar! En dat vieren ze!

Het is een regenachtige vrijdag in januari. In het diepste geheim stapte ik op mijn fiets onderweg naar een evenement waar ik namens Eat.Pure.Love aanwezig mocht zijn. De organisator van het event, natuurlijke cosmeticamerk Dr. Hauschka, had niet al te veel verteld over de inhoud. Wat ik wel wist, is dat ik getuige zou zijn van een lancering van iets groots en nieuws. Wat het ook was, ze hadden er wel vijf jaar aan gewerkt! Ze wisten de spanning in ieder geval goed op te bouwen! Vol verwachting klopte mijn hart toen ik aankwam bij de prachtige eventlocatie Room of Ideas in Amsterdam!

Dr. Hauschka bestaat 50 jaar! En dat vieren ze!

Nieuwe make-uplijn

Het verlossende woord kwam van Dr. Hauschka’s internationale visagiste Karim Sattar en de Head of Development Marie Calas. Zo’n vijf jaar geleden zijn zij met een team begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe productlijn. Kijkend naar wat de concurrentie doet, kwam men bij Dr. Hauschka tot de conclusie dat het nodig was om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo had Dr. Hauschka bijvoorbeeld nog geen “colour correcting powder” en “shimmers” in haar assortiment. Het werd hoogtijd om hier verandering in te brengen!

Daarom presenteerde zij in Amsterdam hun nieuwe make-uplijn die je de mogelijkheid geeft te experimenteren met verschillende kleuren. Voor iedere look en stemming, kun je bij Dr. Hauschka dus terecht! De nieuwe collectie bestaat uit perfect afgestemde kleuren. Hiermee bewijst Dr. Hauschka hoe tijdloos mooi en glamourous natuurcosmetica kunnen zijn!

Dr. Hauschka bestaat 50 jaar! En dat vieren ze!

Een hele uitdaging

Karim en Marie vertelden ons dat het een flinke uitdaging was om een nieuwe productlijn te maken van alleen natuurlijke ingrediënten. Ze hadden bijvoorbeeld “maar” 50 verschillende soort pigmenten ter beschikking waarmee zij hun producten konden kleuren. Merken die synthetische materialen gebruiken, hebben tot wel 200 verschillende pigmenten ter beschikking. Het was dan ook een hele uitdaging om de nieuwe producten te ontwikkelen. Maar na jarenlang testen, aanpassen en opnieuw testen (op mensen, niet op dieren), is de nieuwe make-uplijn eindelijk klaar om aan de wereld getoond te worden.

Heilzame planten als basis

Zoals we van Dr. Hauschka gewend zijn, zijn de producten gemaakt vanuit het principe van het ritme. In een eerder artikel vertelde ik je al dat Dr. Hauschka bij de ontwikkeling van haar producten rekening houdt met polariteiten zoals licht en donker, warm en koud, rust en beweging. Doordat zowel bij het plukken als bij de verwerking van de planten rekening wordt gehouden met de polariteiten, kunnen de krachtige stoffen van de planten het beste behouden blijven, en hebben zij een helende werking. Dit principe is, zoals vertrouwd, ook meegenomen in de nieuwste collectie.

Voor de nieuwe make-uplijn zijn vier speciale planten uitgekozen, met allen een unieke werking. De volgende planten vormen de basis van de collectie:

1. Wondklaver

Wondklaver versterkt het herstellende vermogen van je huid. Het is rijk aan waardevolle plantaardige oliën, gewassen en natuurlijk pigmenten. Vanwege deze enorme variëteit, is de wondklaver in alle producten verwerkt.

2. Toverhazel

Toverhazel zorgt voor een verstevigend effect en verfijnt het huidbeeld. De toverhazel is verwerkt in alle poeders en blushes.

3. Ogentroost

Deze bloemen hebben een kalmerende en ontzwellende werking. Zoals de naam vast al doet vermoeden, is deze bloem verwerkt in de oogmake-up producten.

4. Rozenbottel

De Rozenbottel is rijk aan Vitamine C en mineralen, en zorgt voor de rode kleur van de lipproducten van Dr. Hauschka.

Een nieuwe look

Om je een idee te geven van welke producten er nieuw zijn, heb ik het een en ander voor je op een rijtje gezet. Als je benieuwd bent naar de hele nieuwe collectie, neem dan gerust een kijkje op de website van Dr. Hauschka om alles uitvoerig te bekijken!

Compact powder

In plaats van één compact powder heeft Dr. Hauschka nu drie compact powders, met een hogere dekking dan voorheen. Als je onder de compact powder een dagcrème aanbrengt, kun je het gebruiken als een compact foundation.

Blush Duo

In de nieuwe lijn vind je blush powders en shimmers bij elkaar in een doosje. Zo kun je met de kleuren en tinten verschillende effecten maken.

Eye Shadow

De oogschaduws van Dr. Hauschka zijn verkrijgbaar als trio, met daarin een lichte, medium en donkere kleur. Deze trio’s maken het makkelijker om je op te maken. Verder kun je de lichte kleuren van de trio gebruiken als highlighter en de donkere kleur als bronzer. Heel handig dus!

Mascara

Naast zwart en bruin, is de kleur pruim toegevoegd aan de collectie. Dat is een paarsige tint, die je kunt aanbrengen met een vernieuwd borsteltje.

Colour Correcting Powder

Deze poeder bestaat uit vier verschillende kleuren. Hierdoor is deze geschikt voor alle huidtinten.

Lipstick

Er zijn zes verschillende kleurfamilies uitgebracht binnen de lipsticklijn. Binnen die families zijn kleurvariaties gemaakt van licht, midden en donker. Hierdoor kun je eindeloos variëren met verschillende roodtinten!

Naast de verschillende producten, zijn ook de verpakkingen gerestyled. In plaats van zwart, hebben alle verpakkingen een dieppaarse kleur gekregen. Ook is de vormgeving van de producten aangepast naar een driehoek. Deze vorm symboliseert enerzijds het logo van Dr. Hauschka en anderzijds symboliseert het een hart.

Bloed, zweet en tranen…

Een team van experts heeft jarenlang bloed, zweet en tranen gestopt in de ontwikkeling van deze nieuwe lijn, en het resultaat mag er wat mij betreft zijn! De producten zien er mooi uit en hebben een veelbelovende werking. Ik kan niet wachten om alles uit te proberen!

Be your own kind of beautiful!

Liefs Hailey

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This