Gezond en natuurlijk je haar kleuren? Zo doe je dat!

Mirjam Blanken

19 april 2020

Gezond en natuurlijk je haar kleuren? Zo doe je dat!

Let’s face it: mooi haar is gezond haar! De grote maar in dit verhaal is dat ons haar stiekem best veel te lijden heeft onder al dat föhnen, stylen en kleuren. Vooral regelmatig je haar kleuren is een aanslag op de conditie van je haar. En wist jij dat de meeste haarverf die je bij een gemiddelde drogist koopt stoffen bevat die niet gezond of zelfs behoorlijk agressief zijn voor je haar en hoofdhuid?

De meeste van deze haarverf bevat namelijk chemicaliën zoals bijvoorbeeld ammonia en waterstofperoxide. Natuurlijk is het zo dat deze producten aan strenge veiligheidseisen voldoen en niet aantoonbaar schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar wanneer je vaker je haar verft is het zeker handig om eens te kijken op het etiket van jouw haarkleuring. Zeker wannneer je je bedenkt dat gezond en natuurlijk je haar kleuren ook een optie is!

Mijd deze stoffen in jouw haarkleuring

Een haarverf zonder ‘schadelijke’ stoffen is beter voor je haar en hoofdhuid. Overigens worden deze schadelijke stoffen vaak gebruikt omdat het het goedkoopste alternatief is òf omdat er simpelweg geen goed werkend alternatief is. Het gevolg: na een paar keer verven wordt je haar breekbaar en poreus, waardoor jouw eens zo gezonde bos haren beschadigt en uitdroogt. En als je dan ook nog eens je gekleurde haar vaak stylt of föhnt wordt het er niet beter op. De stoffen in deze haarverf brengen dus misschien geen schade toe aan je gezondheid, maar beschadigen wel degelijk je haar!

Ammonia in haarverf zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan, waardoor de kleuring makkelijker en mooier pakt. Uiteindelijk beschadig je op deze manier je haarschubben waardoor je sneller last krijgt van droog en beschadigd haar. Daarnaast werkt ammonia irriterend op de huid, keel, ogen en neus.

PPD, oftewel Phenylenediamine wordt gebruikt om vervaging van je gekleurde haar tegen te gaan. Wanneer je PPD vaker gebruikt kun je er een allergie voor ontwikkelen. Deze stof is de reden dat er vaak een allergietest te vinden is in reguliere haarkleuring. Just saying.

Parabenen (methylparaben, propylparaben, butylparaben of benzylparaben) worden veelvuldig als conserveringsmiddel gebruikt in cosmeticaproducten. Er is inmiddels aangetoond dat deze bewaarstoffen door de huid kunnen dringen en ondanks dat verder onderzoek ontbreekt, zijn wetenschappers het er inmiddels wel over eens dat dat het risico op een allergische reactie lager is dan bij andere synthetische bewaarstoffen. Better safe than sorry gaat in dit geval wat mij betreft zeker op!

De voordelen van WECOLOUR haarverf

As pure as possible, dat is het motto van WECOLOUR. In de haarverf van WECOLOUR vind je dan ook geen ammonia, PPD, resorcinol en parabenen. WECOLOUR heeft zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten toegevoegd en daar waar het kan de schadelijke stoffen vervangen door veel mildere ingrediënten. De kwaliteit van je haar blijft daardoor veel beter, de kleur loopt minder snel terug en je haar wordt gevoed waardoor het na het verven mooi glanst. En wist jij dat je haar kleuren met een meer natuurlijke haarverf zorgt voor een natuurlijker resultaat? Dit omdat je de natuurlijke schakeringen en kleurnuances blijft zien.

  • De producten van WECOLOUR zijn geheel dierproefvrij en bevatten geen ammonia, parabenen, resorcinol en PPD (wel TDS).
  • Twijfel je of je de haarverf van WECOLOUR kunt verdragen? Dan kun je kosteloos een tester aanvragen.
  • WECOLOUR is 100% grijsdekkend en is zacht voor je haar, waardoor het gezond en mooi blijft.
  • Twijfel je over de kleur, dan kun je gebruik maken van het haarkleur advies van WECOLOUR.
  • Ben je niet tevreden? Dan krijg je zonder discussie je geld terug. 

En zo houd je jouw haarkleur mooi!

1. Gebruik de juiste conditioner

Om ervoor te zorgen dat de haarschubben na het verven weer worden gesloten is het een must om altijd een conditioner te gebruiken na het kleuren van je haar. Kies het liefst voor een conditioner met een PH-waarde tussen de 3,5 en 5,5. Dit is namelijk de natuurlijke PH-waarde van haar en dit houdt je gekleurde haar gezond en mooi.

2. Gebruik shampoo zonder SLS

SLS in shampoo zorgt ervoor dat de shampoo lekker gaat schuimen. Gevalletje: voelt lekker, maar droogt je haar en hoofdhuid flink uit. Bovendien kan het ook de kleur van je geverfde lokken makkelijk aantasten. Een shampoo zonder SLS is dus de oplossing!

3. Verf alleen je uitgroei bij

Gezond haar houd de kleur langer vast. In plaats van iedere 6-8 weken je haar helemaal te kleuren is het advies om alleen je uitgroei echt te verven. De rest van je haar fris je op door de haarkleuring met 1/3 deel water te mengen. Hierdoor fris je de kleur wel op, maar wordt je haar stukken minder belast.

4. Laat vooraf je haar knippen

Wist je dat dode punten minder makkelijk pigment opnemen? Door voordat je jouw haar gaat kleuren je punten te laten knippen voorkom je dat de kleur in je punten snel vervaagd.

5. Remember this!

Last but not least: gezond haar is mooi haar! Was je haar niet vaker dan nodig is, wees voorzichtig met je föhn, stijltang en krultang en mijd schadelijke stylingproducten.

Be your own kind of beautiful!

Liefs Mirjam

Volg jij eatpurelove al op social media?

Dit artikel is een samenwerking. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Farida

    Ik wil graag zwart kleur van we color bestellen maar ik zie geen site

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This