Het natuurlijke ritme van je huid

Het natuurlijke ritme van je huid

Mirjam Blanken

15 juni 2016


Het natuurlijke ritme van je huid

Het is een uitdrukking die ik regelmatig gebruik: “alles heeft zijn eigen ritme”. Ik gebruik deze uitdrukking vaak in verband met de ontwikkeling van het menselijk lichaam als het gaat om sportprestaties. Maar niet alleen sportprestaties zijn afhankelijk van ritmes. Ook onze huid heeft een eigen ritme. Om je huid goed te kunnen verzorgen, is het van belang dat je rekening houdt met het natuurlijke ritme van je huid.

Een huidverzorgingsmerk dat dit doet is Dr. Hauschka. Onlangs mocht ik namens Eat.Pure.Love aanwezig zijn bij het persevent van Dr. Hauschka. Tijdens deze inspirerende ochtend leerde ik meer over Dr. Hauschka, haar werkwijze en het natuurlijke ritme van huid en plant. Lees snel verder om te ontdekken, wat ik heb geleerd!

Het natuurlijke ritme van je huid

Hier gaan we natuurlijk gewoon niet over in discussie!

Het natuurlijke ritme van je huid

De Conscious Club in Amsterdam was vandaag de perfecte locatie voor dit event. Wat een mooie aankleding!

Het verhaal van Dr. Hauschka

Het verhaal van Dr. Hauschka begon toen haar oprichter, Dr. Rudolf Hauschka, in 1924 aan Dr. Rudolf Steiner de vraag stelde: “ wat is leven? ”. Steiner is de oprichter van de antroposofie, waarin wordt uitgegaan van de samenhang tussen de mens en de kosmos, en hij antwoordde: “bestudeer ritmes, want ritme is de drager van het leven.”

Zo gezegd, zo gedaan. Het antwoord van Steiner inspireerde Hauschka om een conserveringsmethode voor planten te ontwikkelen, waarbij de helende krachten van de planten behouden blijven, zonder de toevoeging van alcohol. Deze ontdekking heeft er uiteindelijk toe geleid dat Hauschka in 1967 een natuurlijke gezichtsverzorgingslijn op de markt bracht die de huid helpt haar eigen, gezonde en harmonische conditie terug te krijgen.

Dr. Hauschka – uit de natuur voor de mens

Ritmes en polariteiten

Het idee achter de ritmische processen is verrassend, maar logisch als je er over nadenkt. Alle levende wezens en dus ook planten, zijn onderworpen aan ritmes en de invloeden van polariteiten zoals licht en donker, warm en koud en rust en beweging. Wanneer zowel bij het plukken als bij de werking van de planten rekening wordt gehouden met de polariteiten, dan kunnen de krachtige stoffen van de planten het beste behouden blijven en hebben zij een helende werking. Volgens dit principe verwerkt Dr. Hauschka dan ook haar producten en dit maakt haar een unieke pionier op het gebied van natuurlijke huidsverzorging.

Herstellend vermogen van de huid

Het ritme van de huid is dat zij zich elke 28 dagen vernieuwt. De huid heeft overdag goede verzorging nodig om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. ’s Nachts herstelt je huid zich, scheidt ze afvalstoffen af en maakt ze talg aan. Bij Dr. Hauschka houden ze rekening met deze ritmes van de huid en stemmen hun verzorgingsproducten hierop af. Dr. Hauschka gebruikt dus de natuurlijke ritmes te van de huid en helpt zo de natuurlijke kracht van het lichaam te activeren. Dagelijks gebruik van de producten van Dr. Hauschka ondersteunt en stimuleert dan ook het zelfherstellende vermogen van je huid.

Overstappen op producten van Dr. Hauschka

Als je wilt overstappen op de producten van Dr. Hauschka, dan is het raadzaam om hierbij ook rekening te houden met het natuurlijke ritme van je huid. Voor de dames geldt hierbij dat je het beste over kan stappen op producten van Dr. Hauschka tijdens de eerste dag van je menstruatie. Dit is namelijk het moment waarop je huid aan een nieuwe vernieuwingscyclus begint. Als je op dit moment begint met het gebruik van producten van Dr. Hauschka, heeft je huid het beste baat bij de verzorgingsproducten.

Welke producten gebruiken?

Als je advies wilt over welke producten van Dr. Hauschka het beste bij jou passen, dan kan je altijd langs gaan bij een Dr. Hauschka therapeut bij jou in de buurt. Die kan jou het beste adviseren over het soort product dat jou huid op dat moment het beste kan gebruiken. De tip die ik tijdens het persevent in ieder geval heb meegekregen is altijd een reinigend, versterkend en vitaliserend product met elkaar te combineren. Op deze manier ondersteun je de huid het beste en bereid je haar perfect voor op de natuurlijke regeneratie.

Be your own kind of beautiful!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This