Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Multimasking- wat is het en hoe werkt het?-3

Mirjam Blanken

5 februari 2017


Jouw innerlijke ritme

Ik betrap mezelf er de laatste weken op dat ik steeds meer rustmomentjes inbouw. Na een volle-bak-dag luister ik graag naar een muziekje en smeer ik meestal een lekker maskertje op mijn gezicht. Bakje thee erbij… Niets meer aan doen! Wist je trouwens dat onze innerlijke klok niet alleen bepaalt wanneer we ’s ochtends wakker worden? Deze innerlijke klok vertelt je ook wanneer het tijd is om uit te rusten, wanneer je het beste actief kunt zijn en wanneer je moet eten. Helaas zijn we door onze dagelijkse beslommeringen en bijbehorende dosis stress het lijntje met dit ritme vaak verloren.  Goed voor jezelf zorgen door middel van rust zorgt voor balans. Hoe chaotisch of uitputtend jouw dagen ook zijn, je kunt altijd terugvallen op dit ritme, want het is er gewoonweg altijd.

Tijd voor jezelf!

Lekker cliché, maar ik heb inmiddels wel door waarom clichés bestaan: ze kloppen namelijk meestal. Tijd voor jezelf betekent in dit geval goed voor jezelf zorgen en jezelf geven wat je nodig hebt. Ik merk het zelf meteen aan mijn huid als ik minder goed voor mezelf zorg. Tel daar nog eens bij op dat in de winter je huid extra belast wordt met temperatuurwisselingen en de droge lucht binnenshuis door de centrale verwarming. Bij mij resulteert dit in droge wangen, maar juist een vetter voorhoofd. Tijd voor multimasking dus.

Je leest het goed: multimasking! Waar mijn autocorrect trouwens meteen multitasking van wil maken, maar dat terzijde. Het spreekt ook eigenlijk voor zich: in plaats van 1 gezichtsmasker gebruik je meerdere maskertjes op verschillende delen van je gezicht.

Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Jouw gezicht kan namelijk meerdere huidbeelden hebben. Zo is de t-zone vaak wat vetter dan je wangen. Je wangen vragen dus om hydratatie en je voorhoofd, neus en kin vragen om een diepte reiniging. Voor welk masker moet je dan kiezen? De oplossing is simpel: in plaats van 1 kies je voor 2 maskertjes. Multimasking dus!

I think it’s time… to love the skin you’re in!

Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Let’s do this!

Ik gebruik voor mijn wekelijkse zen-momentje 2 maskertjes van Origins. De huidverzorgingsproducten van dit duurzame merk zijn overigens vrij van parabenen, paraffine, minerale oliën, dierlijke en synthetische bestanddelen. Origins maakt gebruik van de kracht van planten om hoogwaardige verzorgingsproducten te ontwikkelen.

Het zwarte Clear Improvement masker bevat actieve houtskool om poriën te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Actieve houtskool  en witte China klei werken als het ware als een ‘magneet’ en absorbeert vuil en toxinen. Het stofje ecithine lost onzuiverheden op en glycerine trekt water naar het huidoppervlak. In dit masker is ook mirte verwerkt. Deze plant uit Zuid-Europa en Afrika staat bekend om zijn samentrekkende eigenschappen. Ik merk na gebruik direct verschil. Mijn huid voelt vooral gladder aan en ziet er stralender en schoner uit. Het Clear Improvement masker kost € 14,50 voor 50 ml

Op mijn droge wangen smeer ik  het Drink Up Intensive masker. De naam zegt het eigenlijk al: dit masker zorgt door de abrikoospitolie voor instant hydratatie. Het Japanse zeewier voorkomt juist vochtverlies. Daarnaast bevat dit maskertje hyaluronzuur, avocado olie en mangoboters. Deze laatste herstellen en beschermen de vochtlaag van de huid. Dit masker kun je trouwens ook overnight gebruiken. Bij het opbrengen ‘slurpt’ je huid het masker al op. Het Drink Up Intensive masker kost € 14,50 voor 50 ml.

 

Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Spoil yourself today!

Liefs Mirjam

Wat is jouw perfecte momentje van rust? 

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Origins. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This