Flow Cosmetics review: duurzame, biologische en natuurlijke cosmetica uit Finland

Mirjam Blanken

23 januari 2021


Always Natural. Always Effective. Always Honest – Just the way your beauty routine should be! Dat is de slogan van het Finse natuurcosmetica merk Flow Cosmetics, een merk met 100% natuurlijke en dierproefvrije verzorgingsproducten boordevol pure, biologische ingrediënten. Good to know: bij Flow Cosmetics heeft de kwaliteit van de producten prioriteit, maar ook de verpakkingen zijn recyclebaar en grotendeels zero-waste. I like!

Bij Flow Cosmetics vinden we dat we verantwoordelijkheid hebben naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Onze waarden zijn gebaseerd op holistische en effectieve schoonheid, duurzaamheid en het behouden van de schoonheid van de natuur.

The story behind Flow Cosmetics

Flow Cosmetics opgericht door de Finse Riitta Jänkälä. Tijdens haar werk als kapster en beautyspecialist viel haar op hoeveel belastende en chemische stoffen er in cosmetica verwerkt zijn. Overtuigd dat dit anders kon ging zij aan de slag met het ontwikkelen van natuurlijke verzorgingsproducten gebaseerd op eetbare en biologische kruiden en bessen uit Finland. Al in 2004 maakte Riitta haar eerste shampoo bars in haar garage, die ze vervolgens verkocht op de lokale markt.

Vandaag de dag, 17 jaar later, ontwikkelt Flow nog steeds alle huidverzorgingsproducten op basis van eigen recepten. De gehele productie, van grondstof tot verzending, wordt door Flow beheerd vanuit hun eigen fabriek in Finland. Dit betekent dat Flow altijd nieuwe, verse producten naar al hun klanten kan versturen. Alles gemaakt van biologische en wilde ingrediënten met een zo duurzaam mogelijk proces.

Natuurlijke huidverzorging

Je huid is je grootste en ook nog eens een van de belangrijkste organen van ons lichaam. Via de huid maken we vitamine D aan, de huid regelt mede onze lichaamstemperatuur, ondersteunt de natuurlijke reiniging en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Je huid onnodig belasten met toxische stoffen zorgt voor verstoring van deze processen. Huidproblemen zijn hiervan nog maar het begin. Wist je dat veel stoffen in verzorgingsproducten ook je hormoonhuishouding kunnen verstoren met alle gevolgen van dien? Je bent dus niet alleen wat je eet, maar ook wat je smeert!

Bij Flow Cosmetics worden om deze reden enkel en alleen 100% natuurlijke ingrediënten, zonder schadelijke chemicaliën gebruikt. Wist je dat het maanden kan duren voordat een product goed genoeg bevonden wordt om te lanceren? Bij Flow Cosmetics vindt je dus geen synthetische ingrediënten in een groen jasje, alleen producten die puur natuur zijn.

Wist je dat de conditie van jouw huid wordt beïnvloed zoals bijvoorbeeld hormonen, voeding en het seizoen? Het kan dus zomaar zo zijn dat je huid in de winterperiode andere verzorging nodig heeft dan in de zomer. Hoe fijn is het dan dat Flow hier rekening mee heeft gehouden? Alle skin care producten uit de verschillende lijnen kun je met elkaar combineren. En wanneer je een product kiest die bij jouw behoeften past, kan er niets fout gaan. De roze productlijn voor een droge en gevoelige huid, de witte productlijn voor een normale en droge huid en de groene productlijn voor de vette en gecombineerde huid.

Leuk weetje: alle ingrediënten worden waar mogelijk uit Finland gehaald en mede door de lange, heldere nachten in het noorden zitten kruiden en bessen uit die regio boordevol voedingsstoffen. Echte superfoods dus!

Last van een droge huid in de winter? Deze tips gaan je helpen!

De voordelen op een rijtje

De producten van Flow Cosmetics:

  • Zijn gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Zijn effectief en aromatherapeutisch
  • Zijn milieuvriendelijk en gemaakt met een recyclebare verpakking
  • Bevatten geen synthetische geuren en kleurstoffen
  • Bevatten geen parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen
  • Bevatten geen minerale oliën en petrochemicaliën
  • Bevatten geen geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG
  • Bevatten geen SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen
  • Zijn niet getest op dieren

Voor natuurlijke cosmetica is helaas geen beschermde claim. Hoe fijn is het dan om een merk te vinden die 100% transparant is over wat ze doen en welke ingrediënten ze gebruiken? Voor alle producten van Flow Cosmetics vind je op de website de volledige ingrediëntenlijst.

Zero waste mindset & duurzaamheid

Het behouden van de schoonheid van de natuur is naast holistische schoonheid een belangrijke waarde voor Flow. Zo worden de producten vervoerd door rederijen die zich inzetten om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Aan de snelle optie van vervoer per vliegtuig doet Flow Cosmetics niet mee. Bij het kiezen van de verpakkingen houdt Flow er rekening mee dat deze ook ooit gerecycled moeten worden. Er wordt dus waar mogelijk gebruik gemaakt van karton, metaal en glas. Voor sommige producten is plastic het enige geschikte verpakkingsmateriaal, in die gevallen heeft Flow gekozen voor recyclebaar plastic, zoals Pure PS- plastic of Pure LDPE 4-kwaliteit plastic. Al het plastic is altijd BPA-vrij.

Kortingsactie

En hoe fijn is dit? Speciaal voor de lezers van EATPURELOVE krijg je met de kortingscode Eatpurelove 15% korting op je bestelling in de webshop. De kortingscode is geldig tot en met 29 februari.

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This