5 simpele tips voor minder onzuiverheden

5 simpele tips voor minder onzuiverheden

Mirjam Blanken

27 maart 2017


5 simpele tips voor minder onzuiverheden

In een wereld vol Photoshop en beauty apps om je selfies te manipuleren lijkt het alsof iedereen een prachtige egale huid heeft. Maar als je in de spiegel kijkt, zie je een heel ander beeld. Dat is de reden dat ik mijn schoonheidsspecialiste vroeg: ‘zie je wel eens iemand zonder onzuiverheden?’ Ze dacht even na en kwam tot de conclusie dat ze dat nog nooit gezien had.

Iedereen heeft wel iets, maar de een wat meer dan de ander. Ik voelde me gelijk opgelucht. Onzuiverheden horen er blijkbaar bij. Maar ik wil liever bij die categorie horen die er minder heeft dan meer. Naast een gezond voedingspatroon en hormonen die in balans zijn, zijn er nog 5 simpele tips voor minder onzuiverheden.

5 simpele tips voor minder onzuiverheden

1. Verschoon iedere dag je kussensloop

Puistjes en mee-eters ontstaan omdat poriën verstopt raken. Poriën raken verstopt met talg, dode huidcellen en viezigheid. Natuurlijk reinig jij je gezicht voordat je naar bed gaat (toch?), maar als je daarna op een kussensloop gaat liggen waar je al dagen op ligt, dan komt er nog veel viezigheid op je gezicht.

Voordat je gaat slapen, haal je haren uit je gezicht en leg je hoofd op een schoon kussensloop. Zo blijf je fris tot de ochtend.

2. Reinig je telefoon en gebruik een styluspen

We swipen uren per dag over het scherm van onze smartphone heen en houden deze dan tegen onze huid als de telefoon gaat. Maak iedere dag het scherm van je smartphone schoon, schaf een StyluStylus aan en gebruik hem ook.

3. Drink meer water!

Twijfel je tussen een frisdrank en een sapje? Drink water.
Koffie of thee? Drink water.
Bier of wijn? Drink water.

Als je het grootste deel van de dranken die je drinkt vervangt met water, help je je huid zuiveren. Geen suikers, cafeïne of zuivel die onzuiverheden kunnen veroorzaken, maar puur fris water. Als je nog niet gewend bent aan het drinken van water, kan dit wel een omschakeling zijn. Groene thee, kruidenthee en zelfgemaakt fruitwater zijn ook prima voor je huid.

Hier vind je lekkere recepten voor DIY limonade!

4. Slik iedere dag omega-3

Lekker vette Omega-3 capsules zijn een wonder voor je huid. De vetzuren verzorgen je hele lijf en maken dat je huid zachter en gladder wordt. De membranen van je cellen worden versterkt, wat maakt dat je huid minder snel veroudert. Omega-3 heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, dus helpen tegen puistjes, actieve rosacea en eczeem.

De meeste Omega-3 capsules op de markt zijn gemaakt van visolie, maar ik raad algenolie capsules aan. Veel vissen zijn het product van de vervuilde wereld waar we in leven, wat maakt dat de visolie vol kwik en toxines zitten. Algenolie is een zuiver product en er hoeft geen vis voor de sterven. Ook geschikt voor vegans dus!

5.Verzorg je huid liefdevol

Je huid is je grootste orgaan. Ze geeft je uitdrukking, maakt dat je kunt knuffelen, voelen, warm kunt blijven. Je huid houdt vocht binnen en bacteriën buiten. Ingrediënten zoals sodium lauryl sulfate (SLS) of grote hoeveelheden ethyl alcohol maken dat je huid uitdroogt, waardoor je talgklieren hard aan het werk gaan om je huid én jou weer te beschermen. De opperlaag van je huid is als een muur; huidcellen zijn als bakstenen en een hypolipide film van vooral talg is het cement. Als je dat cement oplost met SLS of alcohol wordt die muur kwetsbaar.

Reinig je huid met een hele milde reiniger of ga over op oilcleansing met een plantaardige olie die bij je huid past. Je opperhuid krijgt dat de kans om te herstellen en ontstekingen trekken weg. Je huid zorgt voor jou. Door je huid aan te vallen bij onzuiverheden wordt je huid niet gezonder en word jij niet gezonder.

Enjoy divine nature!

Heb jij nog goede tips voor minder onzuiverheden? Deel deze dan gerust in de reacties hieronder. Sharing is caring!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This