Bloemkool pizza met vegetarische kip, tomaatjes en groene pesto
This is good! En mocht jij net als ik van deze variant van bloemkool pizza met vegetarische kip houden, maar de rest van het gezin niet, dan heb ik goed nieuws. Sinds deze week vind je de mini bloemkool pizzabodems van Magioni exclusief bij Jumbo. Zo kun je 4 verschillende pizzaatjes op tafel zetten, perfect voor een heuse mix and match pizza party dus. En zoals je van Magioni gewend bent zit er ook in deze bodems weer een behoorlijke hoeveelheid aan groente in ‘verstopt’. No worries, van de bloemkool proef je niets!
Het recept voor crostini van bloemkool pizza
Wat heb je nodig?
Voor 4 kleine bloemkool pizza’s
4 mini pizzabodems van Magioni
een bakje crispy sticks van Valess, gebakken en in stukjes gesneden
5 cherry tomaatjes, gehalveerd
2 el groene pesto
4 el tomatensaus
een halve rode ui, in ringen
een klein zakje rucola
zwarte olijven, in plakjes
een halve bol (biologische) mozzarella
1 flinke el olijfolie
Matcha ontbijtpizza met kokos yoghurt en bramen
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk ieder pizzaatje met een laagje tomatensaus en wat groene pesto.
- Verdeel de rode ui, de tomaatjes, de zwarte olijven en de mozzarella hierover.
- Bak de mini pizza’s 5-7 minuten in de oven.
- Bak de crispy sticks met een flinke eetlepel olijfolie in een koekenpan goudbruin en krokant.
- Haal de pizzaatjes uit de oven en verdeel de stukjes vegetarische kip over de 4 bloemkool pizza’s.
- Strooi tot slot wat geroosterde pijnboompitjes over iedere pizza.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze bloemkool pizzaatjes met vegetarische kip te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties