Indiase bloemkool soep met garam masala

Indiase bloemkool soep met garam masala

Soep maken is a piece of cake. Mijn blender heeft zelfs een speciaal ‘soep standje’.  Door de toevoeging van komijn en garam masala verander je deze Hollandse bloemkoolsoep in een handomdraai naar een Indiase bloemkool soep met garam masala. Garam masala is een kruidenmix van geroosterde specerijen uit India. Dit kruidenmengsel van onder andere koriander, kruidnagel, komijn, kaneel, piment en kardemom wordt veel gebruikt in Indiase curry’s, maar is in deze bloemkoolsoep net zo’n fijne smaakmaker.

Zelf kruidenmixen maken doe je zo!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ghee (of roomboter)
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 el garam masala

Voor de garnering

  • verse koriander
  • mosterzaad

Zelf ghee maken doe je zo!

Zo ga je te werk

  1. Verhit de olie met de ghee (of roomboter) in een pan met dikke bodem op matig vuur.
  2. Voeg de garam masala en het komijnzaad hieraan toe. Meng dit even goed.
  3. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, gehakte knoflook, bloemkoolroosjes en wat peper en zout toe.
  4. Bak de ui in ongeveer 5 minuutjes zacht.
  5. Maak ondertussen een liter groentebouillon klaar.
  6. Giet de bouillon na 5 minuten erbij en laat de bloemkool in zo’n 10 minuten gaar koken.
  7. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer in de pan of gebruik je blender. Laat de soep eerst wat afkoelen.
  8. Afgedekt in de koelkast kun je soep zo’n 2 dagen bewaren. Invriezen (in porties) kan natuurlijk ook.
  9. Voor het serveren kun je soep garneren met wat geroosterde mosterzaadjes en/of verse koriander.

Duik jij de keuken in om deze Indiase bloemkool soep te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Enjoy!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *