Indiase bloemkool soep met garam masala
Soep maken is a piece of cake. Mijn blender heeft zelfs een speciaal ‘soep standje’. Door de toevoeging van komijn en garam masala verander je deze Hollandse bloemkoolsoep in een handomdraai naar een Indiase bloemkool soep met garam masala.
Garam masala is een kruidenmix van geroosterde specerijen uit India. Dit kruidenmengsel van onder andere koriander, kruidnagel, komijn, kaneel, piment en kardemom wordt veel gebruikt in Indiase curry’s, maar is in deze bloemkoolsoep net zo’n fijne smaakmaker.
Zelf kruidenmixen maken doe je zo!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 bloemkool
1 grote ui
2 teentjes knoflook, gehakt
1 liter groentebouillon
2 el olijfolie
2 el ghee (of roomboter)
1 el gemalen komijnzaad
1 el garam masala
Voor de garnering
verse koriander
mosterzaad
Hoe maak je het?
- Verhit de olie met de ghee (of roomboter) in een pan met dikke bodem op matig vuur.
- Voeg de garam masala en het komijnzaad hieraan toe. Meng dit even goed.
- Voeg vervolgens de gesnipperde ui, gehakte knoflook, bloemkoolroosjes en wat peper en zout toe.
- Bak de ui in ongeveer 5 minuutjes zacht.
- Maak ondertussen een liter groentebouillon klaar.
- Giet de bouillon na 5 minuten erbij en laat de bloemkool in zo’n 10 minuten gaar koken.
- Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer in de pan of gebruik je blender. Laat de soep eerst wat afkoelen.
- Afgedekt in de koelkast kun je soep zo’n 2 dagen bewaren. Invriezen (in porties) kan natuurlijk ook.
- Voor het serveren kun je soep garneren met wat geroosterde mosterzaadjes en/of verse koriander.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze Indiase bloemkool soep te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’