Ayurveda – de oorsprong * de recepten * de filosofie


Dit handboek Ayurveda is een uitgave van Happinez. Zelfs als zou dit er niet met grote letters op staan, dan is het nog overduidelijk. Aan dit boek is met veel liefde en creativiteit gewerkt.

Zoals gewend van de andere boeken en tijdschriften van Happinez is ook dit boek overladen met mooie, kleurrijke foto’s.Gevuld met mooie uitspraken van onder andere Swami Prabhavananda, Mahatma Gandhi en Rig Veda.

Alleen al er doorheen bladeren is een genot. But…don’t judge a book by it’s cover 🙂 De inhoud is tenslotte ook belangrijk.

Nu ben ik inmiddels al flink ingelezen in de Ayurveda. Ik heb een aantal boeken gelezen van Deepak Chopra en Anil Kumar Mehta. Niet de minste, dus ik was heel benieuwd of dit boek qua inhoud nog wat extra aanvullingen kon geven. Qua informatie heb ik weinig nieuws gelezen, maar de opmaak van dit boek en manier van schrijven is zeker een welkome aanvulling.

Het boek heeft een duidelijke opbouw, geeft verdieping, is spiritueel en geeft heldere uitleg over de verschillende dosha’s. Daarnaast gaat het boek uitgebreid in op de Ayurvedische keuken.

De recepten zijn een fijn extraatje. De polentapunten met groente is zeker aan te bevelen. Wij hebben er van gesmuld 😉


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *