Detox Kitchen Bible + winactie


Detox Kitchen Bible + winactie

Vorige week had ik de eer Lily Simpson en Rob Hobson te ontmoeten. Ik had nog nooit van deze beste mensen gehoord, maar die dag hoorde ik dat ze mega populair zijn in Londen. Rob is een van de beste voedingsdeskundige in Groot-Brittannie en Lily is een Britse chef-kok. Ze richtte een aantal jaar geleden The Detox Kitchen op: een unieke bezorgingsdienst. Inmiddels heeft ze haar succes uitgebreid en is ze eigenares van twee deli’s in Londen.

The Detox Kitchen Bible

Fotograaf Marian Alonso

 

Lily&Rob vertellen gepassioneerd over hun gezamenlijke missie: heerlijke gerechten bedenken die met het lichaam samenwerken, niet ertegen, waardoor de kans op een natuurlijke gang van zaken het grootst is. In mijn eigen vertaling: recepten waarvan je vrolijk, energiek en gelukkig wordt (of blijft, lucky you).

Stoer kookboek boordevol recepten

De Detox Kitchen Bible bevat veel, heel veel recepten. Tweehonderd om precies te zijn. Allemaal zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Het is een stoer kookboek met gerechten voor allerlei soorten eters. Ik word blij van de veggie gerechten (ik noem: quinoaburgers of risotto van zilvervliesrijst en paddestoelen) en mijn vriend vind het fijn dat er ook een groot aantal vlees en visgerechten in staan. Om je een idee te geven: pestokip met quinoa-perziksalade of wat dacht je van een salade van koningsgarnalen en mango?

[metaslider id=5639]

Zoete aardappelkoekjes bij een hoge bloeddruk?

Onder elk recept staat voor welke aandoening het een goed gerecht is. Zo zijn zoete aardappelkoekjes goed bij een hoge bloeddruk en een linzenschotel draagt bij aan een goede huid en een volle haardos. Ook worden de voedingsstoffen en het aantal calorieën vermeld.

Wat dit kookboek echt bijzonder maakt zijn de detoxprogramma’s achter in het boek. De schrijvers hebben een programma geschreven voor een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen. Zo vind je het een zevendaags eetschema voor een gezonde spijsvertering, botten, immuunsysteem en huid.

Mijn conlusie: De Detox Kitchen Bible is echt een aanvulling op je kookboeken collectie. Met zoveel recepten en informatie is dit boek de investering dubbel en dwars waard. Voor op je Sinterklaas lijstje!

In it to win it?

Wij geven namelijk een exemplaar weg! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik maandag9  november bekend. Succes! De winnares is Meike van Hoof. Gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Liefs Hanneke
studio food & mood

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


71 reacties

 • Kirsten schreef:

  Wat een superleuke winactie!! Ik zou het kookboek heeeel graag winnen 🙂 1,5 week geleden kwam ik er achter dat mijn bloedsuikerspiegel erg schommelt. Tijd voor verandering! Ik ben al goed op weg, maar dit boek zou hier heel erg bij helpen denk ik zo 🙂

  • sandra hageman schreef:

   Ik mag uvm mijn borstkanker geen suiker. Arts kwam er ook achter dat ik een glutenintoleratie heb. Deze “bible” kan ik heel goed gebruiken. Ik weet het af en toe echt niet meer. Dus heb wat steun en onderwijs nodig met hoe het nog meer kan. Dus ik doe graag mee en hoop dat ik niet te laat ben

 • Jennifer annuschek schreef:

  Ik wil wel vrolijk, gelukkig en energiek worden van lekker eten en goede recepten! Maar dat word ik ook al van jouw recepten hoor!!!

 • Ingrid schreef:

  Heel graag zou ik dit boek willen winnen. Mijn partner van 40 heeft recent een hartinfarct gehad en ik heb sinds mijn zwangerschap jaren terug een hypothereoidie dus beide kneusjes die wel wat hulp kunnen gebruiken 😉
  We houden van gezonde voeding en ideetjes zijn altijd welkom! Ondanks ons onregelmatig werk kook ik altijd zelf en genieten we van gezonde voeding. Dus hoe meer ideeen hoe beter!

 • marlies schreef:

  Wat een gave winactie! Echt ook iets voor mij.
  Dit boek klinkt als de perfecte aanvulling op mijn detox-kuur: in 28 dagen van gifbelt tot tempel icm het detox product van pur ya! Tevens heb ik toevallig nog n heel mooi plekje vrij tussen de andere (kook)boeken voor dit prachtig vorm gegeven boek….ik zeg; ja, ik wil hem! !

 • Romana schreef:

  Wat ziet dit boek er prachtig uit! Die zou ik zeker willen winnen en heerlijk uit willen koken! De foto’s zijn al een genot om naar te kijken ??

 • Kimberly schreef:

  Ohja deze zou ik graag winnen. Het is vrij lastig om lekkere lactose en koemelkallergie vrije recepten te vinden en te maken die ook nog lekker smaken. Mijn vriend is dol op mijn baksels maar zou wat variatie niet verkeerd vinden, mijn vingers jeuken om lekkere en gezonde dingen te maken. Kom maar op ?

 • Charlotte schreef:

  Precies wat ik nodig heb: een bijbel (om elke dag wat te lezen en te leren!)

 • Marisa schreef:

  Voor dat dit mooie boek op mijn Sinterklaas verlanglijstje komt te staan zet ik hem eerst op mijn Eat Pure Love winactie lijstje en zoals we normaal voor Sinterklaas zingen ga ik dat nu voor jou doen 🙂
  Eat Pure Love kapoentje,
  Gooi wat in m’n schoentje
  Gooi wat in m’n slof
  Dank je Eat pure Love

 • Ester schreef:

  Super leuke win actie! Dit boek komt zeker op mijn verlanglijstje mocht ik niet de gelukkige zijn!

 • marijksels schreef:

  Wat leuk, handig en lekker zeg! Dit boek zou ik heel graag gebruiken en de tips en recepten toepassen…nice nice nice

 • vivianne Vissers schreef:

  “heerlijke gerechten bedenken die met het lichaam samenwerken, niet ertegen” Dat spreekt me wel aan! Ik heb nogal wat kookboeken, maar dat zijn allemaal ‘reguliere’ kookboeken. Zo’n gezond kookboek ontbreekt nog in mijn verzameling 😉
  gedeeld via fb

 • Thea Goud schreef:

  Nu ons babietje vast voedsel eet zijn we als gezin bezig om ons leven zo in te richten dat het gezond eten vol te houden is, ook in drukke tijden. Kookboeken helpen daar altijd mee!

 • Yvonne schreef:

  Holymoly! Toen ik die taart op instagram zag MOEST ik wel meedoen aan deze winactie.
  Gister ben ik met de uitdaging om te starten met 30 dagen koken met alleen maar verse producten (geen pakjes en zakjes). Dit kookboek kan vervolg geven aan een dimensie verder na deze 30 dagen… Ik doe daarom graag mee aan de winactie. En deel de actie op Twitter. Groetjes Yvonne

 • Brenda Emaus schreef:

  Fantastische actie! Ben toe aan nieuwe recepten die mij helpen weer beter in mijn vel te komen. Zou heel blij zijn met dit toffe boek. Dank!

 • Mirjam schreef:

  Lijkt me leuk

 • Marin de Graaf schreef:

  Jaaa!! Dat boek past bij mij. Ik doe 2 x in een jaar een detoxkuur van forever, dit werkt goed voor mijn (spastische)darmen. Ik wil graag mijn levenstijl omgooien zodat ik er helemaal geen last meer van hem. Dit boek zou mij enorm helpen.

 • Bianca Jansen schreef:

  Wat een geweldig boek !
  Ik loot graag mee , want zelf aanschaffen zit er voor mij helaas voorlopig niet in.
  Mijn dochters gaan voor met sinterklaas , dus neem ik dan genoegen met een kleiner goedkoper presentje voor mijzelf.
  In april ben ik jarig en vraag ik gewoon geld om het boek alsnog te kunnen kopen.
  Ik plaats het gewoon op mijn verlanglijstje en dan komt het beslist wel een keer goed.
  Ik ben al heel blij met jou recepten.
  Bedankt daarvoor !

  Groetjes Bianca.

 • Linda Smeets schreef:

  Wat een leuk artikel! Het kookboek klinkt erg veelbelovend en als muziek in mijn oren. Kortom: Zelf ik doe graag mee.

 • Esmée (14) schreef:

  The Detox Kitchen Bible lijkt me een fantastisch boek. Ik ben sinds een half jaar bezig met gezond eten, en dit boek past daar perfect bij. Ook vind ik het leuk dat er bij de recepten staan waar het goed voor is en dat er detox schema’s bij zitten. Mijn immuunsysteem is ook niet helemaal goed, dus zo’n detox lijkt me erg fijn. Ik heb deze winactie gedeeld met pinterest! Fingerscrossed!

 • Grete Karina schreef:

  Wat een mooi inspirerend boek, ik maak graag kans!
  En als verpleegkundige ben ik heel geïnteresseerd in de detoxprogramma’s achter in het boek.
  Ik heb de winactie al op FB gedeeld en zal het straks ook nog even op twitter doen.
  Nu maar duimen…..
  Groeten, Grete Karina

 • Femke schreef:

  Ja, ik wil!!!
  Met vier kinderen die allemaal een koemelkallergie hebben en waarvan ik de jongste borstvoeding geef en ik dus ook koemelk vrij moet eten, komen nieuwe inspiratie en heerlijke recepten altijd van pas. Variatie helpt de kinderen nieuwe groenten te ontdekken en eten. Ik kan niet wachten…. ?

 • Rosanne Derksen schreef:

  Mmm, alleen al van die prachtige foto’s krijg ik trek.. En dan is het ook nog eens supergezond! Ik kan niet wachten om ze uit te proberen, dus nu maar duimen..

 • Hanneke de Wit schreef:

  Wauw, geweldig mooi boek, die zou ik heel graag willen winnen! ?

 • viv schreef:

  Je voeding als je medicijn, zo heurt het ook!

 • ktrn schreef:

  Wat een interessant kookboek! Ik ben al een hele tijd ‘op zoek’ naar een gezonde levensstijl, deze kan mij daar zeker wel bij helpen 🙂

 • Olien schreef:

  Wat een leuke review! Je enthousiasme werkt aanstekelijk, ik ben heel nieuwsgierig geworden naar het boek en zou heel graag een exemplaar winnen! Duimen maar!

 • Esther de Geus schreef:

  Wat een gaaf boek! Ik ben nodig toe aan wat nieuwe inspiratie en zo kan ik andere ook weer eens verassen met wat nieuws!

 • Marloes schreef:

  Ja ik wil!
  Mooie aanwinst aangezien ik zo gezond mogelijk moet leven met m’n psoriasis en diabetes. Lekkere recepten zodat we met hele gezin zo gezond mogelijk blijven. Mmmmm

 • Marlou schreef:

  Wauwie! Hier word ik blij van, zou dit boek heel graag willen winnen :-)!

 • Fany schreef:

  Wat een fijn boek zeg. ..kan wel wat creatieve,originele tips gebruiken en gek op experimenteren…
  Lekker,gezond en anders…geweldig kom maar op met dit lekkere boek en in ruil deel ik mijn passie…

 • Natascha schreef:

  Oh wowieeee dit boek zou ik suuuuper graag willen winnen! Ik heb al 10 jaar vaak veel pijn in mijn buik door psd (prikkelbare darm) en heb pas geleerd dat ik het beste tarwevrij, suikervrij en zuivelvrij kan eten. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, dus dit boek zou mij echt geweldig op weg helpen en mogelijk ook mijn klachten enorm verminderen.. Dus duim duim duim!! 🙂

 • Anita H. schreef:

  Vrolijk, energiek en gelukkig wil ik ook graag worden.

 • Ingrid schreef:

  Al jaren neem ik medicatie tegen hoge bloeddruk. Zonder reden leeft deze in een lift. Met pilletjes staat ie stil, zonder pilletje gaat de lift naar boven, neem ik terug een pilletje daalt de lift. Als ik met dit boek de lift kan laten staan en met de trap naar beneden kan, is dit de moeite waard om te proberen

 • Marijke Langenegger schreef:

  Wow Mirjam, dit klinkt als een zéér geschikt boek voor ons gezinnetje met verschillende wensen/verlangens qua eten???! Vlees én redenen waarom en hoeveel calorieën voor Twan, plezier en gezondheid voor Fem en voor mij alles in 1?, ik doe mee?! Liefs Marijke

 • Gonny Aarts schreef:

  Ik wil ook wel eens kennis maken met Lily Simpson en Rob Hobson!
  🙂
  Bijzonder dat er echt wordt in gegaan op de voordelen van voedingsstoffen.
  Ik heb zelf o.a. een vitamine B12 tekort. (Mijn maag maakt antistoffen aan). En weet dus hoe belangrijk bepaalde vitamines voor je lijf zijn.

  Het lijkt me een tof kookboek… waar ik zeker inspiratie en tips uit kan halen voor een nog gezondere levensstijl!

 • Silvia schreef:

  WoW, wat een leuke reacties staan er allemaal al vermeld. Hoe ga ik mij dan toch onderscheiden hè? Het lijkt mij een geweldig kookboek die niet in mijn boekenkast mag ontbreken. Ik zou graag nog gezonder willen gaan leven. Ik begin vast met duimen…

 • laura schreef:

  Hoi!
  Ik zou dit boek graag winnen omdat ik merk dat ik lichamelijk achteruit ga. Ik denk dat ik door betere voeding mijn klachten kan verminderen. Dit boek lijkt me daar perfect voor!

 • Desirée Brinkhorst schreef:

  heel graag ga ik koken uit dit boek, het wekt erg mijn nieuwsgierigheid ook vanwege de nieuwe benadering dat er bij staat waarvoor het een goede keus is om te eten. Ik word er nu al blij van 🙂 gedeeld via facebook

 • Anneke schreef:

  Oei, dit is nog eens een leuke winactie! Lijkt me interessant om met deze mensen aan tafel te zitten, hopelijk heb je een leuke middag gehad. Ik ben door de beschrijving wel heel benieuwd geworden naar dit boek, dus ik doe graag mee 🙂

 • karina schneider schreef:

  Dit mooie kookboek komt als geroepen.
  Ik ben alle inspiratie om te koken kwijt, kom niet verder dan boter kaas en eieren…oh.. en een beetje kip ?

 • Nadine Ammeraal schreef:

  Omyygoddiee
  Always In it to win it I mean who doesn’t??
  Ik kan we wer wat nieuwe inspiratie gebruiken voor de feestdagen met name het heerlijk choco taartje ?? hallelujaah!

  Xx

 • monique schreef:

  Ohh dit zou ik zo graag willen winnen. Ik probeer steeds gezonder te gaan eten met ons gezin dus alle hulp is daarbij welkom!

 • Gerda schreef:

  Superleuke actie. Zou het boek heel graag willen winnen en er heel veel lekkere en gezonde recepten uit proberen. De speculaas heb ik al overgenomen, die ga ik deze week maken. Heerlijk.

 • Monique schreef:

  Wat een gaaf kookboek zeg! Ben errug benieuwd naar de detox recepten. Lijkt me super om lichaam weer right on track te krijgen! Ik heb ook echt handvatten en recepten nodig om zo gezond te kunnen blijven eten. Ik krijg stress als ik niet weet wat ik moet koken maar wel gezond wil koken…. Zelf kan ik t niet verzinnen. Zo’n keukenprinses ben ik niet. Kan zo’n boek goed gebruiken.

 • Monika schreef:

  Ohhh wat een leuke lekkere én gezonde pure winactie. Zou het super inspirerend en motiverend vinden om uit dit boek lekkere en fijne gerechtjes te maken. Herstellende vanuit een langdurige eetstoornis wil ik zowel lekker kunnen genieten als ook op n gezonde manier aan fysiek herstel werken. Dat lijkt met dit boek helemaal te kloppen!

 • Nathalie schreef:

  Ik doe heel graag mee om dit boek te winnen. Ik klungel al heel lang met mijn gezondheid door een te trage schildklier, chronisch vitamine b12 gebrek, fibromyalgie en een chronisch slechte weerstand haha. En wie weet kan ik met dit boek een paar kilootjes kwijtraken, aangezien er over zo’n 4/5 jaar veel bij zijn gekomen door de klier die schildklier heet. En een diëtiste is gewoon erg prijzig en snapt gewoon niet dat zoetstoffen gewoon niet goed voor mijn spieren zijn. Daarom ben ik erg benieuwd naar deze pure recepten.

 • Iris schreef:

  Hallotjes,

  Met de drukke maanden voor de boeg, waar volop in gezondigd wordt……. Jaha…. zou ik heeeel graag dit boek winnen! 🙂

  Grtz,
  Iris

 • Debbie Schigt schreef:

  Die pesto kip lijkt me wel lekker 😉 En sowieso ben ik altijd op zoek naar recepten inspiratie en wil ik in de toekomst graag meer variatie in mijn leven inbouwen. En ik verzamel kookboeken.

 • Anja schreef:

  Alleen al omdat het er zo mooi uitziet! Dat moet wel lekker zijn, hier wil ik wel mee aan de slag. Ik probeer al zo veel mogelijk verantwoord te koken maar zo’n mooi hulpje in de keuken zou heel fijn zijn!

 • Judith schreef:

  Heeeeeeel graag! Ben al ‘n tijdje bezig om mijn eetgewoontes aan te passen ivm lactose-intolerantie, maag/darmklachten (candida-overwoekering) en ik wil mijn suikerverslaving aanpakken dus alle hulp is welkom!!!

 • Wessy schreef:

  Ik weet het al lang: voeding doet zoveel! Worstelend met burn out en depressie, verslingerd aan kookprogramma’s, kook ik op gevoel, zonder pakjes. Maar daarmee ‘mislukt’ ook wel e.e.a. aangezien ik aan alles een eigen twist geef. Onlangs merkte ik dat een recept volgen zo’n mooi en gezond resultaat bracht, een diepte en lagen aan smaak. Wow. Ik wil meer! Ik wil weer voor mensen gaan koken, delen. Koken is mijn passie, maar veel kookboeken heb ik niet. Dit supergave boek gaat bijdragen aan mijn herstel, ik voel het…
  Wendy

 • Ester schreef:

  Wow, wat een geweldige winactie weer! Een prachtig vormgegeven kookboek met heerlijk klinkende recepten, waarvan je vrolijk, energiek en gelukkig wordt. Klinkt als een must have! Ben heel nieuwsgierig naar de detoxprogramma’s achterin het boek…

 • thea schreef:

  Sinds een maand bezig met suikervrij, e nummer vrij, glutenvrij en zuivelvrij. Het lukt steeds beter. En ondanks dat het nig niet vlekkeloos gaat voel ik me al een stuk beter. Zo’n mooi boek zou mij enorm goed kunnen ondersteunen in mijn nieuwe zoektocht naar een andere levensstijl.

 • Meike schreef:

  Dat klinkt als een geweldig kookboek. Zowel ik (vega) als mijn vriend (carnivoor) zouden eruit kunnen koken…hoe fijn is dat! En ben erg benieuwd naar de detox-recepten….ik volg ieder jaar minstens 1 keer een detoxkuur….sta zeker open voor wat nieuwe inspiratie.

 • Isa schreef:

  Top! Precies wat ik nodig heb… Al jaren doe ik jaarlijks een sapdetox en zou het super vinden dit met eten te kunnen doen. Zeker omdat ik binnenkort geopereerd zal worden en het zeker tot die tijd met een pittig dieet moet doen. Geen zuivel, geen suiker, geen gluten, geen koffie, geen rood vlees…. Dit boek zou een absolute aanvulling zijn op mijn huidige boek verzameling en gerechten!

 • Erika schreef:

  I love to win this book?Some new healthy food inspiration from the UK. And by the way, next week it will be my birthday, it would be a nice present!

 • Esther de Geus schreef:

  Wauw, wat een ontzettend gaaf boek! Ik ben best wel op zoek naar wat nieuwe vega recepten en ik vind het altijd leuk om voor anderen te koken!

 • Stephanie Kroon schreef:

  Ohh wauw wat een super gave winactie. Ik ben al tijdje op zoek naar zoiets. Ik heb nu 8 jaar een auto immuumziekte van de schikdklier en heb daarnaast CVS, en heb daardoor last van allerlei kwaaltjes en ongemakken en ben benieuwd of t boek me hierbij kan helpen, me misschien soms een beetje beter te voelen of misschien wel stukken beter!

 • Inge de Jong schreef:

  Wauw leuke winactie!!
  Dit is precies het boek wat ik nodig heb. Net een week detox achter de rug, maar vond het heel erg lastig om te koken en te bedenken wat ik kon eten. Dit boek zou daarom zo goed van pas komen, het past helemaal in mijn levensstijl.

 • Julie schreef:

  Wat gaaf een boek waarvan ik nou alle recepten zou kunnen maken omdat ze suiker en zuivel vrij zijn. Meestal skip ik 50% van de recepten in mijn gekochte boeken.
  Deze lijkt me geweldig!

 • Gerwinda schreef:

  Oeh.. Nog net op de valreep? Zou het boek super graag winnen om te weten wat ik kan koken en maken op bepaalde reacties van jet lichaam. Lijkt me zo fijn dat het recept en alles al beschreven staat dus hoef je zelf niet meer op zoek op internet ?

 • Cheyenne schreef:

  Wat een super leuke winaktie en wat komt hij precies op het goede moment!!! Wat zou ik deze graag winnen zeg!! Duimen maar!

 • Cheyenne schreef:

  Wat een super leuke winactie en precies op het juiste moment!! Wat zou ik dat goed kunnen gebruiken nu!! Duimen maar!

 • Frits Beerthuizen schreef:

  Wow, leuke actie.
  Misschien dat ik op de valreep nog kan meedingen met het winnen van de prijs. En precies op tijd, zo met de komende feestdagen. Leuke inspiratie op doen en (h)eerlijke gerechten kunnen maken.

 • suus schreef:

  Wat een toffe actie!!
  En inderdaad ook nog nooit van Lily en Rob gehoord, maar wat hebben ze een leuk concept en wordt word ik kookdriftig (en dat om tien uur sóchtends ;-)) van al hun lekkere recepten…
  Lijkt me fantastisch om het boek te winnen!! Zou gelijk met een kopje thee op de bank neerploffen en een to-make-lijstje maken van alle recepten die ik moet maken.. Denk dat het een lang lijstje wordt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *