Review Love your Lunch

De beroemde worteltjestaart van lunchroom Small World in de Jordaan, Amsterdam

Mirjam Blanken

1 april 2016


Review Love your Lunch

Klein maar fijn gaat zeker op voor de lunchroom Small World. Deze populaire lunchroom in de Amsterdamse Jordaan zit altijd bomvol met gasten die genieten van heerlijke sandwiches, soepen en zoete treats. Het is dan ook zo fijn dat eigenaar Sean Wainer zijn pareltjes prijs geeft in zijn kookboek Love Your Lunch. Hierbij de review Love your Lunch.

cover kookboek Love your Lunch

Small World

Sean Wainer is opgegroeid in Melbourne, Australië en is al zijn hele leven bezig met eten. Na tal van culinaire avonturen belandde Sean in Amsterdam waar hij in 1999 Small World Catering begon. Al snel groeide Small World uit tot een successvol cateringbedrijf en lunchroom. Dit inspirerende klein plekje in de Jordaan is een echte hotspot waar iedereen binnen kan lopen voor een goede lunch en fantastische koffie.

De schrijver van Love your Lunch Sean Wainer

Prachtige vormgeving

De eerste gedachte die door mijn hoofd ging bij het zien van het kookboek, is dat de vormgeving van het boek anders is dan andere kookboeken. Het voelt echter, authentieker, speelser. Van de rauwe maar warme fotografie en speelse illustraties word ik intens blij en krijg ik meteen zin om de keuken in te duiken. Het boek bevat alle populaire gerechten van Small World, van heerlijke sandwiches tot salades en goed gevulde soepen. Maar ook de zoetigheden ontbreken zeker niet.

Zelfs de legendarische carrot cake staat in het boek! En geloof mij, deze wil je echt niet missen. De recepten in het boek zijn duidelijk, eenvoudig en bevatten minimale ingrediënten waardoor elke thuiskok makkelijk uit de voeten kan.

De beroemde worteltjestaart van lunchroom Small World

Mijn eerste recept

Dit kookboek geeft je een boost aan motivatie om een heerlijke lunch op tafel te toveren. Mijn favorieten? De kokos pastinaaksoep, de Thaise viskoekjes en, ja je raadt het al, de sublieme carrot cake. Het eerste recept dat ik geprobeerd heb zijn de Thaise viskoekjes, één van Sean’s favorieten. Wij hebben ze gegeten als heerlijke zaterdagavond snack. Maar voor een goed gevulde lunch zijn ze ook heerlijk op een pitabroodje met een lekkere salade erbij.

Win Love your Lunch (winactie gesloten)

Onder de volgers van Eat.Pure.Love verloten we een exemplaar van dit gave boek. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
  2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik vrijdag 8 april bekend. Succes!

Sylvia is de winnares en heeft inmiddels bericht ontvangen. Gefeliciteerd Sylvia!

Wil je de recepten een keer uit de handen van de man himself proeven? Breng dan een bezoek aan Small World op de Binnen Oranjestraat 14 in Amsterdam. Daar zul je geen spijt van krijgen 😉

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

12 Reacties

  1. Joseph

    Als keukenprins heb je nooit teveel kookboeken.
    M’n keukentje heeft er al een paar tot mijn genoegen.
    Maar dat zijn veel desserts en dingen voor het diner.
    Vraag je een recept voor de lunch is ’t antwoord nee.
    Daarvoor heb ik weinig tot helemaal niets.
    Vandaar dat ik hier om een kansje biets.
    Dit leuke kookboek met carrotcake recept erin.
    Is echt helemaal naar mijn smaak en zin!
    Heb ik geluk, zit ik als winnaar erbij?
    Dan maak je me echt gigantisch blij!!! 😀

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Bedankt voor je reactie Joseph! Vinden we leuk. Nu een weekje duimen draaien 😉

      Antwoord
  2. mo

    Lunch is echt een ondergeschoven kindje in menigeen persoonlijk menu, maar gezien dit boek hoeft dit helemaal niet. Ik vind dit zo’n enthousiaste review dat ik eigenlijk helemaal niet mee wil doen en gelijk het boek wil bestellen!
    Met veel moeite dus, ga ik toch maar een weekje duimen draaien, hoop dat ik mijn gekregen koopzin zo lang kan inhouden en als beloning het boek kan winnen.

    By the way, ik volg je blog nog maar sinds kort, maar mijn complimenten, ik vind het een heel inspirerend en mooi vormgegeven blog met heerlijke recepten en verassende artikelen als bijvoorbeeld die over groen in huis. Heel leuk,..en dat zeg ik niet omdat ik iets aardig wil zeggen om te winnen maar om het je te laten weten, gewoon omdat ik het vind 🙂

    Antwoord
  3. Judith

    Heerlijk lunch! Liever dan diner, omdat het de hele dag kan. Van net na het ontbijt als vroege lunch. Of net voor het diner als late lunch.
    Blijven genieten, ik wil dit boek!

    Antwoord
  4. Vivianne

    Hmmm dus die legendarische carrot cake mag ik echt niet missen….. Klein probleempje….Amsterdam is zo ver van Breda 😉 Ik weet wel hoe we dat op kunnen lossen hoor… als ik dit te gekke kookboek win hihi
    Zo te lezen is het echt een kookboek voor mij: duidelijke, eenvoudige recepten met minimale ingrediënten.

    Antwoord
  5. Fenna

    Ohhhhhhhhhhh ik zou dit boek zo graag willen winnen, gewoon omdat ik al begin te kwijlen achter mijn computerscherm van die carrotcake-foto…. wat ziet dat er heerlijk uit!

    Ik ga héél hard duimen!

    Liefs, Fenna

    Antwoord
  6. Silvia

    Ging elke maand een paar keer lunchen met vriendinnen. Hartstikke gezellig maar best prijzig. Dus nu is er besloten een lunch “clubje” bij ons thuis te organiseren, help!! De dames komen al snel bij mij langs… Ik kan dus de broodnodige inspiratie goed gebruiken! Hoeft helemaal niet alleen uit brood te bestaan zo’n lunch natuurlijk 😉 De Thaise viskoekjes klinken heel lekker, ga ik ze binnenkort zelf maken?

    Antwoord
  7. Marloes

    Momenteel ben ik zooooo Koos inspiratieloos wat betreft leuke en lekkere lunchrecepten. Dus een leuk en mooi boek vol met nieuwe ideeën is natuurlijk heel welkom. Maat ik ga dan toch als eerst die carrotcake maken *veegt kwijl van scherm af* 😉

    Antwoord
  8. chantal van Tuijl

    Bij gebrek aan inspiratie om de ‘broodmaaltijd’ nu eindelijk eens te vervangen door wat anders, loot ik graag mee!! En ik ben altijd dol op lunch buiten de deur, maar met dit boek kan ik zo’n lekkere lunch straks helemaal zelf op tafel toveren!! Jammmieeeee! 🙂

    Antwoord
  9. Daniëlle

    Oeh, het water loopt me in de mond bij het zien van deze foto’s:-). Dit boek klinkt als een goede dosis inspiratie en veel heerlijke uren in de keuken 😀

    Antwoord
  10. Desiree

    Wauw! wat een mooie man is Sean! Als zijn voeding net zo lekker smaakt als de liefde die hij uitstraalt, wil ik zeker zijn boek 😉

    Antwoord
  11. Josella

    Leuk boek lijkt mij:) Die foto’s van de recepten zien er zo mooi uit:)
    De lunch is de maaltijd van de dag waar ik de minste inspiratie voor heb, terwijl ik juist dan een volwaardige maaltijd wil hebben om niet voortijdig te gaan snaaien voor het warm eten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This