The Green Kitchen Travels


The Green Kitchen Travels

Het boek van mijn dromen! In alle eerlijkheid. Ik heb The Green Kitchen Travels voor het eerst gezien bij een van mijn beste vriendinnen thuis. Wat een foto’s, wat een papier en wat een kleuren! Het boek is net een sprookje waarin je omringt wordt wanneer je het open slaat.

Cover-van-het-kookboek-The-Green-Kitchen-Travels

Green Kitchen Stories?

The Green Kitchen Stories is een Scandinavisch, vegetarisch kookblog van Luise en David. Zij eten zelf al jaren vegetarisch en zo veel mogelijk glutenvrij. Luise is voedingscoach en David grafisch ontwerper en fotograaf, dit is allemaal wel duidelijk. Samen met hun dochter zijn ze op wereldreis gegaan. Ze bezochten landen als China, Mexico, Amerika, Spanje en Marokko en creëerden content voor hun blog. Hun archief is waarschijnlijk groter dan het archief van de bibliotheek bus uit mijn oude dorp en de persoonlijkheid straalt er vanaf.

Vegetarische Verhalen

Niet elk recept was van origine vegetarisch, maar Luise en David hebben het wel vega gemaakt. Naast de fantastische foto’s, vertellen ze je ook over de mensen die ze hebben ontmoet en de locaties waar ze de recepten hebben ontdekt. De meeste recepten in The Green Kitchen Travels zijn makkelijk te maken hoewel er ingrediënten zijn waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord. Het is een fantastisch boek om nieuwe smaken te leren kennen en je comfort zone uit te breiden door naar toko’s te moeten gaan waar je normaal nooit komt.

Mijn Eerste Ervaring

Het eerste recept wat ik heb gemaakt komt uit het hoofdstuk Streetfood & Snacks: vegetarische burgers met halloumi. Luise en David kwamen op het idee van een halloumi burger toen zij op een zondagse markt in London bij een kraampje stonden. Ze aten de burgers daar zoals ze in het boek hebben gemaakt; in koolblad en met wat yoghurt dressing. De burgers worden gebakken in een pan, maar je kunt ze ook op de barbecue leggen en serveren met all american burger buns! Als ik het zo kan noemen haha.

Vegetarische-burgers-met-halloumi

Het recept vind je hier.

Win een exemplaar! (winactie gesloten)

Onder de volgers van Eat.Pure.Love verloten we een exemplaar van The Green Kitchen Travels. Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik dinsdag 29 maart bekend. Succes! Meike is de winnares en heeft inmiddels bericht ontvangen. Gefeliciteerd!

XA
www.movementisfreedom.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin”


31 reacties

 • Janine schreef:

  Ah dit boekt lijkt me geweldig! Ik eet nu sinds 6 weken vegetarisch en wil dit heel graag voortzetten! Alleen zoals met vele nieuwe dingen heb je nog niet veel routine en kennis. Ik kan daarom wel een zetje in de goede richting gebruiken met wat creatieve leuke receptjes! Duimen

 • Anne schreef:

  Wat een leuke actie! Ik ben erg benieuwd naar dit kookboek! Ik at altijd al weinig vlees maar heb vorige week besloten helemaal vegetarisch te gaan. Dit boek zou geweldige inspiratie zijn voor vleesloze gerechten!

 • Jet schreef:

  Love travel, love food! Ik ben niet zo’n vleeseter, eet het liefst vega. Ik ben altijd in voor nieuwe, lekkere, gezonde recepten! Daarnaast eet ik ook geen gluten, dus ben benieuwd!

 • Jennifer schreef:

  Jaaaa, IK! 🙂 Al een paar recepten gemaakt via hun site en ik ben zeker een fan! Zal een mooie aanwinst zijn op mijn boekenplank! Groetjes

 • Meike schreef:

  Nu het hier nog steeds geen voorjaar lijkt te worden (waar blijft de zon!!), zou het travel-kookboek van Green Kitchen Stories hier in huis voor wat licht en warmte kunnen zorgen. Ik ken hun blog al, met veel lekkere vega-recepten, maar er gaat niets boven een echt kookboek! En wat is er leuker dan op zoek gaan naar onbekende ingrediënten in obscure toko’s 😉

 • Joke van den Nieuwendijk schreef:

  Ik ben gek op de recepten van Luise en David! Ik kook regelmatig uit het boek The Green Kitchen en wat zou het leuk zijn als ik dit boek er maart kan zetten! En nu maar hopen dat ik Win!!

 • Nadine schreef:

  Altijd heb ik al niet zo van vleed gehouden en eet ik het liefst zo weinig mogelijk vlees. Sinds kort is nijn zussie ook vegatarisch geworden. Dus super veel motivatie om nieuwe recepten te proberen. Maar dan moet er wel inspiratie zijn en wat nu als ik dit fantastische boek zou winnen! Dan heb ij weer genoeg nieuwe en gezonde receptjes om zowel voor mij zelf als mijn familie te maken ? #inittowinit ?❤

 • Jennifer schreef:

  Suuuperleuke winactie! Ik heb al een aantal receptjes gemaakt vanaf de website en ze zijn stuk voor stuk fantastisch. Ik ben dol op koken en kook 99% gezond en vega! ik ben gek op dieren en vind het verschrikkelijk wat er gebeurt voor vlees etc. “Eat veggies, not friends” 🙂

 • Ester schreef:

  Deze geweldige winactie komt precies op tijd! Als hardcore pastaholic zou ik graag eindelijk het roer eens willen omgooien en onze twee kleine kinderen op smaakreis willen nemen om hen te leren dat voedzame, gezonde maaltijden vooral ook erg lekker zijn. Een flinke dosis inspiratie in de vorm van een prachtig kleurrijk boek vol recepten en verhalen om bij weg te dromen is dus meer dan welkom!

 • Viviana schreef:

  Laat maar naar Londen travellen

 • Marrit schreef:

  Ah wat een leuke actie! En wat zou ik dit boek graag mee willen nemen naar Groningen waar ik samen ga wonen met een vegetarische vriendin! Fingers crossed!

 • Olien schreef:

  Wat een prachtig boek, die wil ik heel graag winnen! Alvast een fijn paasweekend!

 • Vivianne schreef:

  klinkt goed!
  ik probeer ook wat meer vaga te eten, maar ben nog niet zo goed in varieren en bedenken, en zorgen dat ik toch alle benodigde voedingsstoffen binnen krijg. Dit boek zou daarom erg handig zijn. Wat het extra leuk maakt is dat het de wereld rond gaat begrijp ik

 • Maaike schreef:

  Jaaa, die wil ik wel winnen. Gek op the green kitchen, mar als arme student helaas echt het geld niet voor zulke mooie boeken. En nieuwe inspiratie op doen uit zo’n mooi boek om zelf weer te kunnen experimenteren is natuurlijk helemaal leuk.

 • Chantal schreef:

  Ben heel benieuwd naar dit boek, staat al zo lang op mijn lijstje! Ik zou graag wat meer vegetarisch koken, en ben gek op exotisch eten. Dit boek is dus ideaal voor mij!

 • Iris schreef:

  Het lijkt me een geweldig kookboek! Ik kook graag nieuwe (buitenlandse) gerechten, ik ben vegetarisch, eet glutenarm en ik hou van mooie kookboeken.
  Dus ik zou heel graag willen winnen!

 • Roxanne schreef:

  Ooh heel graag! Alleen alweer door deze omschrijving haha, krijg er meteen trek van 😉 Ik kan ook zo graag helemaal wegdromen in een kookboek met mooie foto’s, soms zijn er van die boeken waar je spontaan verliefd op wordt..Al een tijdje bezoek ik altijd met veel plezier The Green Kitchen Stories, en dit boek staat dan ook op mijn verlanglijstje. De combi van de mooie foto’s, inspirerende nieuwe recepten en avontuurlijke verhalen maken mij erg nieuwsgierig!

 • Petra schreef:

  Wat een leuke actie! Dit lijkt me een geweldig boek, ik heb wel wat vegetarische inspiratie nodig en ben dol op kookboeken… Dus ik doe mee.

 • Suzan schreef:

  Wat een geweldig boek. Als niet vleeseter krijg je vaak de meest vreemde opmerkingen te horen. Graag verras ik mijn vrienden met een vegetarisch recept, zodat ik kan laten hoe lekker je kunt koken zonder vlees. Ik kom graag uit mijn comfort zone om kennis te maken met geheel nieuwe ingrediënten! 🙂

 • Monique Smit schreef:

  Ik wil eigenlijk gewoon Luise en David zijn. Dus daarom verslind ik hun blogs en boek; ik heb The Green Kitchen al op. En nu enorme trek in The Green Kitchen Travels!

 • Marijke Langenegger schreef:

  Oooow ?, alweer zo’n leuke winactie! Wij eten soms nog vlees, alleen kip of rundergehakt. Mijn vriendje wordt daar nog heel gelukkig van. Ik weet niet zo goed hoe ik de gerechten “passend/vullend” voor hem krijg. Dus dit boek lijkt me keifijn!????

 • Riekie Bos schreef:

  ik ben dol op reisverhalen en op kokkerellen (meestal vegetarisch)….. dit boek heeft het allemaal, dus ik waag graag een kansje!
  duim duim duim. fijne Paasdagen en groetjes van Riekie

 • Mirjam schreef:

  Ik zou groen zien van blijdschap als ik dit te gekke boek zou winnen!
  Ik ben super fan van Green Kitchen Stories, maar helaas nog niet een van hun wel-gewilde boeken in huis…
  Dit boek zou goed bijdragen aan een gezonde levensstijl die ik moet hebben vanwege het feit dat ik een geboren diabeet ben. Hij zal in goede handen zijn mocht ik hem winnen 🙂

 • Niki schreef:

  Jaaaaa deze vega zou na 10 jaar heel graag nieuwe inspiratie en recepten willen!! Whiehoee! Duimen, duimen!

 • Kim schreef:

  Dat zou ik heeel gaaf vinden!! Heerlijke inspiratie is meer dan welkom! En wat betreft het idee dat ze inspiratie opgedaan hebben in zoveel landen is echt top..

 • Judith schreef:

  Mooi! Ik lees graag kookboeken, om te lezen. Dit is er ook zo eentje. En daarna nog even genieten van wat lekkers uit het boek voor in de keuken. Hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *