Fat, sick & nearly dead – a Joe Cross film


Inspiratie

De kracht van deze film ligt toch echt in de herkenbaarheid en de inspiratie die je krijgt van de Australische Joe Cross: een leuke vent van begin 40 met naast overgewicht ook een auto-immuunziekte. Inmiddels slikt hij behoorlijk wat medicatie om zijn gezondheid onder controle te houden. Joe ziet nog maar een optie: het zelf helend vermogen van zijn eigen lichaam aanspreken.

Persoonlijke reis

Joe gooit hiervoor het roer drastisch om, hij stopt met zijn slechte eetgewoonten en gaat 60 dagen sapvasten. Zijn missie is niet alleen afvallen (zoals hij zelf zegt: ‘ik zie eruit alsof ik een schaap heb ingeslikt’), maar ook gezond worden en blijven  door zijn lifestyle blijvend aanpassen.

De sapkuur ziet hij echt als een detox en motivator om na de 60 dagen een gezonde levensstijl te kunnen volhouden.
Tijdens zijn sapvast periode reist hij door Amerika om mensen te inspireren en kennis te laten maken met green juice. Mooie gesprekken, schrijnende verhalen, onwetendheid van de mensen met wie hij in gesprek komt, …Kortom, een must see movie!

Het resultaat van deze persoonlijke reis is inspirerend, motiverend, verrassend en zet je behoorlijk aan het denken. De komende week ga ik iedere dag een groen sapje maken. Juicen jullie mee?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *