Foodmatters – You are what you eat


Een van de eerste documentaires die ik de afgelopen maanden gekeken heb is Foodmatters. De documentaire is slechts een onderdeel van het wereldwijde platform Foodmatters. De documentaire heeft mij gesterkt in mijn gevoel op de juiste weg te zijn, mijn studie tot natuurvoedingsdeskundige maakt dit nog inzichtelijker.

De initiatiefnemers zijn er van overtuigd dat we ziektes kunnen voorkomen en genezen door onze voeding, in plaats van: “taking a pill for every ill”. Zoals Hippocrates al zei: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Deze bekende spreuk is het uitgangspunt van de filmmakers James Colquhoun en Laurentine ten Bosch. De documentaire laat overduidelijk zien dat de op winst beluste farmaceutische industrie er nauwelijks voor zorgt dat we gezonder worden en dat een behandeling meer gericht op voeding vaak wel positieve resultaten geeft.

Op You Tube kun je je abonneren op Foodmatterstv. Het kanaal van Foodmatters, met trailers, David Wolfe die uitleg geeft over raw food, interviews met de filmmakers, … Kortom, de moeite van het bekijken
waard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *