Friday Favorites #46

Friday Favorites #46

Mirjam Blanken

2 juni 2017


Friday Favorites #46

Weekend! Wat een heerlijk weertje koekepeertje hebben we afgelopen week weer gehad zeg. Heerlijk! De komende dagen is het wat minder warm, maar dat vind ik helemaal niet zo erg. Want eerlijk gezegd krijg ik zo’n vakantiegevoel van die tropische temperaturen, maar er moet (lees: mag) natuurlijk ook gewerkt worden. Afgelopen week kwamen er weer veel interessante artikelen online. En lekkere recepten! In deze Friday Favorites vind je het recept voor een simpele glutenvrije pastasalade en homemade frambozen ijs die je easy peasy maakt met maar 4 ingrediënten.

But there’s more! Gastblogger Lisa ging op bezoek bij BIO Bodega en schreef een review over deze biologische lunchroom. En wist je dat er zoiets bestaat als homeopathische profylaxe? Houd jij ook vocht vast met dit warme weer? Dan is het artikel met vochtafdrijvend tips een aanrader. And last but not least vind je in deze Friday Favorites ook weer een fijne winactie: je maakt namelijk kans op een schoonmaakpakket van Marcel’s Green Soap. Enjoy!

Recept van de week

Friday Favorites

Vegan frambozen ijs met maar 4 ingrediënten? C’est possible! Het enige wat je nodig hebt om dit zuivelvrije ijs te maken zijn bananen, frambozen, dadels en kokosmelk. De bananen snijd je in plakjes en vries je de avond van te voren vast in. Net als de frambozen. Die je trouwens ook al in het diepvriesvak van de supermarkt kunt vinden. De volgende dag mix je deze ingrediënten in je blender of keukenmachine et voilà! Jouw eigen homemade nana ice cream!

Het recept vind je hier!

Maak kans op 1 van de 3 pakketten Marcel’s Green Soap!

Friday Favorites #46

De meeste gewone schoonmaakmiddelen bevatten stoffen zoals chloor, alcohol, ammonia, bleekmiddel, formaldehyde en loog. Behalve dat deze stoffen slecht zijn voor het milieu, kunnen zij ook gezondheidklachten veroorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat deze stoffen onder andere misselijkheid, prikkende ogen en zelfs kanker kunnen veroorzaken. Een 100% natuurlijk schoonmaakmiddel zoals Marcel’s Green Soap is dus een zeer welkom alternatief!

In samenwerking met Marcel’s Green Soap mogen we 3 schoonmaak pakketten verloten onder de volgers van Eat.Pure.Love. Meedoen is zoals gewoonlijk easy peasy!

Ik doe mee aan de winactie!

Glutenvrije pastasalade met groene pesto

Friday Favorites #46

Deze glutenvrije pastasalade is mijn ‘to go signature dish’. Barbecue of etentje met vrienden of familie? Standaard komt de vraag of ik dan weer die ene lekkere salade wil maken. Ik heb wel even moeten zoeken naar glutenvrije pasta die ook na het afkoelen een lekkere al dente bite houdt. Na de laatste versie waarbij ik een kleffe bonk pastasalade overhield, begon ik me af te vragen of er überhaupt lekkere glutenvrije pasta bestaat. Spoiler alert: ik heb hem gevonden hoor!

Het recept vind je hier!

Blog van de week

Friday Favorites

Heb jij je tong wel eens bekeken? Steek hem eens uit als je voor de spiegel staat. Is hij mooi roze van kleur of heb je last van witte aanslag op je tong? Een wit tongbeslag kan een teken zijn van de schimmel Candida Albicans. De witte aanslag die op je tong zichtbaar is noemen we plaque. Deze plaque bestaat voor het grootste gedeelte uit bacteriën en een klein gedeelte voedselresten met speekselproducten. De schimmel Candida Albicans is ook zichtbaar als een wit tongbeslag. De candida-gist draagt iedereen bij zich en deze kan zich ontpoppen tot schimmel op het moment dat de weerstand verminderd. Het is de meest voorkomende schimmelinfectie in de mond en er zijn verschillende factoren die er aan bijdragen dat de schimmel zich vermeerderd.

Het hele artikel lees je hier!

De kracht van geur: CHI aromatherapie + win een aromaverdamper!

Friday Favorites

We kennen allemaal wel het effect wat bepaalde geuren op ons hebben. De geur van verbrand hout brengt mij terug naar die heerlijke, zwoele zomeravond aan de Waal met een kampvuur, omringd door vrienden. De geur van benzine brengt mij weer terug naar vakanties in Franktijk met de Lada. Ruzie maken met je broer en zus op de achterbank, de stops aan de Franse snelwegen waarbij we stokbroodjes met heel veel Nutella aten, het opzetten van de tent en genieten van een wereld zonder zorgen. Volgens mij was het enige zorgpuntje tijdens deze vakanties wanneer ik aan de beurt was voor het Tetris spelletje.

Onze reukzin is een van de oudste zintuigen en direct verbonden met het limbisch systeem in de hersenen. In dit gedeelte van de hersenen worden ook herinneringen opgeslagen en onze emoties geprikkeld. Dit verklaart waarom herinneringen en emoties verbonden zijn aan bepaalde geuren.

En hoe leuk is dit! Je maakt deze week kans op een van mijn favoriete producten in huis: een aromaverdamper van Chi.

Het hele artikel lees je hier!

Je kunt je drinken ook eten!

Friday Favorites #46

Dat we met warm weer voldoende moeten drinken is inmiddels wel bekend. Het meeste vocht krijgen we binnen via het drinken van water. De kekke bpa-vrije waterflesjes worden massaal tevoorschijn getoverd en we drinken ons een blubbuik aan water. Maar is dit wel echt nodig? Door onze voeding krijgen we namelijk gemiddeld per dag ook nog een liter vocht per dag binnen. Ons voedsel bestaat namelijk ook voor een deel uit vocht. Logisch eigenlijk! Wanneer je kiest voor voeding met een hoog vochtgehalte kun je dus ook op die manier je lichaam extra hydrateren.

Het hele artikel lees je hier!

Smikkelen bij biologische lunchroom BIO Bodega

Friday Favorites

Staat er binnenkort een dagje Rotterdam op de planning? Dan mag je biologische lunchroom De Bodega/ Bio Bodega natuurlijk niet overslaan! Hier eet je de lekkerste smoothiebowls, sandwiches en tweets, zoals walnotencake, mini-muffins of een gebakje van SUE. Je vindt BIO Bodega achter het Centraal Station in Rotterdam, in de Proveniersstraat. Met wie ga jij hier een keertje eten?

Het hele artikel lees je hier!

Vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe

Friday Favorites #46

Een reis voorbereiden is leuk! Totdat er naalden aan te pas komen… Tijdens het plannen van onze reis naar Thailand kwam het zo af en toe al ter sprake: vaccinaties halen bij de GGD. Los van het feit dat ik niet echt happig ben op naalden, ben ik nog minder gecharmeerd van klakkeloos inenten. Sterker nog: zoonlief zijn kindervaccinaties zijn inmiddels met succes ‘ontstoord’. Naast kiezen voor vaccinaties is er dus nog een mogelijkheid, namelijk vaccinaties vervangen door homeopathische profylaxe. Ik kon al mijn vragen kwijt aan homeopaat Patricia Jansen.

Het hele artikel lees je hier!

Vocht vasthouden bij warm weer: de 5 beste vochtafdrijvend tips!

Friday Favorites

Oh jongens, wat is het genieten zeg! Ondanks dat ik ook af en toe puffend rondloop (want: lekker lanterfanten met dit weer is heerlijk, maar boodschappen doen iets minder) geniet ik echt met volle teugen hoor. Afgelopen weekend hebben wij een dagje gevaren met een sloep. Zalig! Vlak voordat ik het water in wilde springen, viel mijn oog op mijn zilveren ring. Even snel afdoen was er niet bij, mijn vingers waren zo dik van het warme weer dat ik flink moest pielen. Tja, met die tropische temperaturen houd je toch meer vocht vast dan normaal. Maar gelukkig kun je ook iets doen aan vocht vasthouden bij warm weer. Hierbij de 5 beste tips om dit te verhelpen!

Het hele artikel lees je hier!

Duurzaam shoppen en (h)eerlijk eten in Gouda

Duurzaam shoppen en (h)eerlijk eten in Gouda-7

Tradities, ambachten, vintage design en duurzaam ondernemen. In Gouda weten ze daar wel raad mee. De Gouda Kaasmarkt is natuurlijk alom bekend,  maar wist je dat je in Gouda ook heel goed duurzaam kunt shoppen en (h)eerlijk eten en drinken? Daarvoor ga je naar vega-hotspot Lunchroom Curcuma, denk: bio-menukaart, een prettig, ecofabulous interieur en fairtrade koffie. Een andere groene aanrader is restaurant De Kleischuurmet een zomers terras aan het water.

En tot slot: fairtrade shoppen bij Kersvers! Deze originele conceptstore verkoopt de producten van 43 kleine ondernemers uit Gouda. En voor de ultieme vintage aankoop ga je naar Gouds Montmartre. Deze antiek- en curiosamarkt vind je de komende maanden iedere woensdag op de historische markt. Enjoy!

Het hele artikel lees je hier!

Enjoy your weekend!

Dit weekend staat Taste of Amsterdam in het Amstelpark in Amsterdam. Dus mocht je agenda nog leeg zijn, is dit een aanrader hoor!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

3 Reacties

  1. Vivianne Vissers

    zo da’s een goed gevulde Friday Favorites!
    Klopt de Chi prijsvraag wel?ik zie nl reacties staan van bijna 2 jaar geleden? Ik zou wel heel graag winnen, droom al heel lang van een Dreams <3

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Ja! Die klopt zeker wel hoor! De post heeft een update gehad en er is een nieuwe winactie 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord
      • Vivianne

        youhoe dan maak ik dus gewoon weer kans hihi..zit al weer volop te duimen!

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This