Mijn favoriete healthy hotspots in Canggu

Mijn favoriete healthy hotspot in Canggu

Mirjam Blanken

22 januari 2017


Mijn favoriete healthy hotspots in Canggu

Crate Café

Een van de hipste eettentjes in Canggu is het Crate Café. Hierdoor is een plekje om te eten op bij deze hotspot moeilijk te bemachtigen. Het zit er gewoonweg meestal vol, zelfs ’s ochtends vroeg. Niet zo gek ook, de brekkie plate met zuurdesembrood is zalig! Net als de smoothiebowls.

[metaslider id=4605]

Old Man’s

Deze beach bar is gelegen aan het strand Batu Bolong met uitzicht op het strand en de surfers ;-)Deze hotspot heeft een heerlijke laid back vibe en is een echte ontmoetingsplek me heerlijke live muziek.

[metaslider id=6934]

Grocer & Grind

Dit trendy hipster restaurant heeft een geweldig interieur. Het menu is enorm uitgebreid, ze hebben een kidsmenu met onder andere boiled egg with toast soldiers. Je kunt zelfs even wat quality time hebben met elkaar. Bij Grocer & Grind nemen ze met liefde de kids onder hun hoede om ze te leren een eigen pizza te bakken. Bij het afrekenen lonkt de vitrine met homemade sweets 😉

[metaslider id=6945]

Warung Manggo

Een warung (waroeng) is een simpel en klein restaurantje. Traditioneel zijn warungs familiebedrijfjes. Warung Manggo heeft dan ook eigenlijk niets meer te maken met een warung. Dit restaurant was op een steenworp afstand van ons hotel aan de weg naar Echo Beach. De vintage stijl, een open uitstraling, de heerlijke ‘wegzakbanken’ en het meer dan lekkere eten maakt dit een van mijn favorieten plekken om ’s avonds een hap te eten en een borreltje te doen.

[metaslider id=6946]

Betelnut Café

Het Betelnut Café kent eigenlijk iedereen wel die ooit in Canggu was. Het Crate Café is slechts een paar deuren verderop. Bekend om de originele, smaakvolle en pure recepten. Ik heb hier de lekkerste bietenburger ever gegeten.

[metaslider id=6998]

Deus ex Machina

Niet perse een healthy hotspot, maar wel voldoende keus voor een health freak zoals ik. Wanneer je door de shop van Deus (day-us) loopt kom je in de tuin, waar wij de mazzel hadden dat er een dj heerlijke plaatjes aan het draaien was. Die draait er overigens iedere zondag. Waarbij ook de plaatselijke bevolking zijn weg weet te vinden naar Deus, dus het was er behoorlijk druk. Deus staat overigens bekend om de vrije surf- en custom bikes lifestyle. De shop alleen is al een bezoekje waard!

[metaslider id=7002]

Quince

Dit kleine eetcafe vind je ook in Canggu en is 7 dagen per week geopend. De Australische eigenaren zijn enorm gastvrij en weten wat lekker eten is. De breakfast platter is een aanrader. Ik zeg: chocolade bananenbrood, spiced milk, granola met lokale honing, een tropische fruit salade and many more. Ik heb mijn lunch die dag maar overgeslagen.

[metaslider id=6983]

Avocado

Een van mijn favorieten! Hier kun je namelijk ook kiezen voor glutenvrij brood. En in het kader van afwisseling na al die smoothiebowls is dat wel zo fijn. De homemade snacks zijn ook een aanrader.

[metaslider id=6971]

Canteen

Deze hotspot voor ontbijt, lunch en lekkere trek vind je aan de welbekende Jalan Batumejan nummer 33. Heerlijke smoothiebowls, fruitsalades (dragonfruit!) en de lekkerste pannenkoekjes. Ik kwam hier als foodie behoorlijk aan mijn trekken.

[metaslider id=6947]

Naast de heerlijkste en hipste healthy hotspots heeft Canggu nog veel meer te bieden.

Enjoy!

Hopelijk wordt deze lijst aankomende zomer aangevuld met gave nieuwe hotspots. Na 2 jaar een update zou fijn zijn toch?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This