Hotspot: blooming hotel in Bergen

Hotspot: blooming hotel in Bergen

Mirjam Blanken

1 december 2016


Hotspot: blooming hotel in Bergen

Of ik een nachtje weg wilde samen met manlief naar hotspot Hotel Blooming in Bergen. Maar natuurlijk! Deze hotspot is één van de eerste lifestyle hotels van Nederland en ligt bovendien op een unieke locatie. In een prachtig duingebied, een beetje verscholen in de bossen en net iets buiten het historisch centrum van Bergen, is Blooming natuurlijk de perfecte plek voor een romantisch herfstweekend. En wil je lekker uitwaaien op het strand? Geen probleem! Met de fiets sta je binnen een kwartiertje op het strand waar Blooming tijdens de zomermaanden zelfs een strandtent heeft. 

Hotspot- Blooming hotel in Bergen

blooming wordt niet zomaar met een kleine b geschreven; bloeien is een werkwoord en (laten) bloeien is de basis voor het DNA van kunst, cultuur, design en creativiteit.

Voormalig Volkshogeschool

Hotel blooming kent een lange geschiedenis. Vlak na de oorlog begon in het Noord-Hollandse Bergen een Volkshogeschool om mensen nieuwe perspectieven voor de toekomst te bieden. Kennis en vaardigheden werden gedeeld waardoor mensen en bedrijven weer vertrouwen kregen. Nieuwe organisaties en (kunst)stromingen bloeiden op. Voor het werk van de Volkshogeschool werden de gebouwen gebruikt die later blooming hotel en blooming landgoed Het Hof zouden gaan heten.

Hotspot- blooming hotel in Bergen-6

Alle kamers hebben bijvoorbeeld gratis wifi en een bed met een Coco-Mat Matras, gevuld met volledig natuurlijke slaapelementen zoals kokosvezel en zeegras.

Hotspot- blooming hotel in Bergen

Hotel booming heeft 9 verschillende kamertypes; de ‘just me room’ voor een praktische slaapplek, de ‘roomy room’ van waaruit gezinnen het strand van Bergen aan Zee ontdekken, of ‘suite heaven beyond’ om uren in het privé-bubbelbad rond te blijven hangen als de lakens vol kruimels liggen na een ontbijt op bed.

Hotspot- blooming hotel in Bergen-11

Bij blooming kun je zowel samenkomen als afzonderen. Wil je ontbijten, lunchen of dineren op je kamer? Geen probleem. Kijk even op de roomservicekaart die je in de kamer zult vinden. Het blooming team staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om jou als blooming gast te plezieren. Vandaar dat de minibar ontbreekt. At your blooming service!

Hotspot- blooming hotel in Bergen

Ga je voor uitzicht over de vijver of kijk je liever naar de Schoorlse duinen? Wil je een terras of een balkon? Is een bedstede voor de kinderen gewenst of zijn ze groot genoeg voor een eigen slaapkamer met een tussendeur? Alles kan!

The little things

Hotel blooming bouwt op de details die voor zowel de rustzoeker als een zakelijke bezoeker het verschil moet maken. Het zijn de designfinesses in de lobby. Het is de grote houtoven in restaurant Vigor waarin de chef groentes uit eigen tuin bereidt. Het zijn de douches van het zwembad die met een spreuk op de deur duidelijk maken dat zingen meer dan oké is. Het is de kast met rode regenlaarsjes bij de ingang, die blooming in de zomer vervangt voor emmertjes en schepjes.

Hotspot- blooming hotel in Bergen-6

En bij blooming hebben ze oog voor detail! Check this out!

Hotspot- Blooming hotel in Bergen-6

Hotspot- blooming hotel in Bergen

Landgoed Het Hof

In 1946 renoveerden de studenten van ‘de Volkshogeschool’ landgoed Het Hof en laten ze de tuin opnieuw bloesemen. Het rijksmonument wordt een multifunctionele locatie.

Het Hof is een plek om te eten, praten, trouwen, dromen, wandelen, spreken, meeten en constant opnieuw te innoveren.

Hotspot- blooming hotel in Bergen-6

De (ik mag wel zeggen enorme) moestuin wordt via een dagbestedingsproject onderhouden, waardoor het biologische fruit, de groenten, de bloemen en de kruiden voor blooming hotel en Het Hof ook geheel volgens het blooming-DNA geteeld worden.

Hotspot- blooming hotel in Bergen-6

Samen met manlief, oftewel die knapperd meteen links van mij, dook ik de keuken in om een heerlijk chocolade toetje te fabriceren.

Hotspot- blooming hotel in Bergen

Uiteraard wel onder toeziend oog van deze goedlachse chefkok. Wat een feestje om met zo’n gedreven man in de keuken te staan. Overigens is ons toetje goedgekeurd door zowel the chef himself als mijn collega bloggers. Job wel done!

Hotspot- blooming hotel in Bergen-6

blooming is b(l)ooming!

Wat vind jij van Hotel blooming? Ik ben zo enthousiast! In de zomer van 2017 staat mijn weekendje weg naar zee al gepland. En ditmaal met zoonlief, want die bedstede klinkt toch wel erg goed!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

2 Reacties

  1. Hailey | Palace of Bliss

    Ja! Ik zag dat je hier naar toe bent gegaan! Ik ben zo verliefd op dit hotel! Ooit ben ik hier geweest voor mijn werk. Helaas heb ik er toen niet geslapen. Ik ging namelijk bekijken of het bedrijf waar ik voor werkte een business course kon houden bij blooming. Dit was het moment waarop ik mijzelf heb beloofd hier een keer te logeren, maar dit is er tot op heden nog nooit van gekomen. Hier moet ik maar eens verandering in brengen! Dank voor de reminder!

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Oh zeker een keer doen hoor Hailey! Het is een heerlijk hotel. Een nachtje is zelfs tekort eigenlijk 😉 Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This