LEKKER HEMA: het nieuwe foodconcept van HEMA

LEKKER HEMA: het nieuwe foodconcept van HEMA

Mirjam Blanken

28 september 2017


Van Echt HEMA naar LEKKER HEMA

Wist je dat dit oer-Hollandse warenhuis al sinds 1926 bestaat, meer dan 700 winkels in 7 verschillende landen heeft en zo’n 32.000 producten en diensten aanbiedt? Voor mij is de HEMA de winkel waar ik als tiener naar toe fietste voor schoolspullen (en een halve warme rookworst), waar ik ooit de eerste babykleertjes voor dochterlief kocht en waar ik (glutenvrije) gebakjes en tompoucen bestel voor verjaardagsfeestjes. Het dagelijks leven net iets makkelijker maken, dat lukt HEMA dus goed. So why change a winning team? Simpel! HEMA snapt dat eten ook een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven en wil ook dit net even wat makkelijker maken. En dat doen ze met LEKKER HEMA!

Vers, gezond, gevarieerd en lekker

Naast al dat ‘beroemde’ HEMA lekkers zoals de tompouce, stroopwafel en warme worst kun je nu dus ook bij HEMA terecht voor versgebakken pizza’s uit de oven, kleurrijke smoothie bowls, versgeperste sappen en  healthy smoothies. Maar ook voor verse saladebowls en een ‘voor je neus klaargemaakte’ hamburger ben je voortaan bij HEMA op het juiste adres. De HEMA in Tilburg is de eerste winkel waar het nieuwe foodconcept LEKKER HEMA is ingevoerd. Gelukkig blijft het niet bij één vestiging, deze opening is slechts het startsein van een pilot met winkels in Maassluis, Veghel, Brussel en Antwerpen. En zeg nou zelf, popcorn met een tompouce smaakje, dat is toch geniaal?

Hipster hideout

Lekker eten wat voor je neus vers wordt klaargemaakt en bovendien zoveel mogelijk lokaal wordt ingekocht, daar word ik blij van. Sowieso liep ik de ochtend van de opening stuiterend door de HEMA. Op de begane grond, meteen na de ingang vind je een take-away met onder andere smoothie bowls, verse sappen, koffie en thee en natuurlijk warme stroopwafels en de welbekende rookworst.

Op de eerste verdieping vind je het restaurantgedeelte met maar liefst 175 zitplaatsen en oh boy, wat is dit een heerlijke plek! Je vindt er verschillende knusse zitplekjes en het is heerlijk ruim. De echte eyecatcher in het interieur is de meterslange community-tafel met in het midden een gigantische boom.

Mijn favoriete plekje? Ik zie mezelf al als een ware flexwerker aan de bar zitten terwijl ik geniet van een lekkere groene smoothie. En niet geheel onbelangrijk: omdat alle gerechten vers worden bereid, kun je vooraf je eetwensen doorgeven.

HEMA Tilburg rocks!

Want naast het geslaagde foodconcept LEKKER HEMA zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd in deze pilotstore. De hele winkel heeft een make-over gekregen volgens internationaal concept. Dit werd eerder al succesvol doorgevoerd in wereldsteden als Barcelona, Parijs en Londen.

Wat mij meteen opviel is dat de winkel veel overzichtelijker is ingedeeld. De verschillende producten zijn ingedeeld in logische categorieën en sluiten beter bij elkaar aan. Zo vind je de damesmode nu naast de herenmode, is de afdeling food lekker uitgebreid en niet meer weggestopt achter in de winkel.

De keukenafdeling vind je voortaan vlakbij het restaurant en is niet te missen. Die meterslange tafel van net? Die loopt dus door de winkel in en wordt deels gebruikt als showcase voor producten. Shoppen en lekker eten, wat wil je nog meer!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This