Limburg lonkt: ga jij 3 maanden op blogsabbatical?

Limburg lonkt: ga jij 3 maanden op blogsabbatical?

Mirjam Blanken

7 juni 2017


Life of a travelblogger…

Ga je nou alweer op vakantie? Lekker baantje heb jij zeg! Dit is zo’n beetje de gemiddelde reactie die ik krijg wanneer ik mijn koffer in mijn te kleine Brammetje (a.k.a. Fiat 500) aan het proppen ben. Toegeven: als je mijn blog en Instagram feed mag geloven ben ik inderdaad 24/7 op reis of ben ik aan het kokkerellen. En inmiddels halverwege 2017 heb ik al flink wat plekken van mijn travel bucketlist af kunnen strepen. Maar toch, vakantie zou ik deze persreizen niet helemaal willen noemen…

Een persreis is in het leven geroepen om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te doen. Heel tof natuurlijk, want zo kun je in een paar dagen heel veel zien en beleven. Sterker nog, ik heb ontdekt dat dit in 1 dag ook lukt. Maar ik kan je wel vertellen dat wanneer je ’s avonds laat je hotelkamer inrolt en nog even snel je foto’s upload, ik toch heel vaak tot de conclusie kom dat ik ‘het moment’ een beetje gemist heb. Te druk bezig met het perfecte plaatje en aantekeningen maken vrees ik.

Limburg lonkt- ga jij 3 maanden op blogsabbatical?

Linksaf slaan is soms best een goed idee!

Komt nog bij dat ik nogal eigenwijs ben en graag linksaf sla waar het gros van de mensen rechtsaf slaat. Afvinken van highlights is leuk, maar nog leuker is het om zelf op ontdekking te gaan. Rugtas op je rug, camera om je nek en go! Zo kwam ik tijdens mijn reis naar Bali de inspirerende jonge Kadek tegen die ons meenam naar zijn dorp en vol liefde vertelde over zijn familie waar hij als zoon voor zorgde. Ook bleek onze chauffeur een priester die dan weer alles wist te vertellen over de flora en fauna in Bali. Hij liet ons zien hoe bananen groeien. Op IJsland ontmoette ik de IJslandse Erla. En hoe toevallig dat zij tijdens haar jeugd een aantal jaren in Breda had gewoond. Samen met haar lover Arnor runt zij een yoga retreat in the middle of nowhere in het mooie IJsland. Tot op de dag van vandaag staan deze ontmoetingen in mijn geheugen gegrift en toveren deze herinneringen altijd weer een glimlach op mijn gezicht. Volgens mij is reizen hiervoor bedoeld! Inspirerende mensen ontmoeten, betoverende plekken bezoeken, jezelf onderdompelen in de cultuur waar je bent en vooral genieten met een grote G.

Limburg lonkt: ga jij 3 maanden op blogsabbatical?

Het leven roept je!

En hoe leuk is dit? VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing hebben de handen ineen geslagen en organiseren een heuse blogsabbitical in eigen land. Of beter gezegd: een 3 maanden durende blogreis door regio Zuid-Limburg. Een regio waar het goede leven continue opnieuw wordt uitgevonden, waar je voelt waar het leven om draait, waar je tot rust komt, waar je op zoek gaat naar mooie verhalen achter inspirerende mensen en waar je de bruisende stad Maastricht ontdekt. En waar je op nog geen 2 uur rijden van de Randstad een heerlijk ontspannen vakantiegevoel ervaart.

What’s in it for you?

VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing willen oprechte verhalen laten vertellen over ‘The Good Life’ in Limburg. Verhalen die je voelt, je raken en je inspireren. Dat kunnen zij natuurlijk zelf vertellen, maar veel sterker is het als die verhalen door anderen worden verteld. En wie is geloofwaardiger dan een goede blogger met een schare trouwe volgers en diverse media die af en toe op uitnodiging meereizen?

Je gaat vanaf augustus 3 maanden lang ‘slow travel’ met een Volkswagenbusje op pad. Zonder stress, geen overvol programma en weg van de drukte. Tijd om verhalen te maken en je eigen inzichten en ervaringen te delen. Je krijgt regelmatig gezelschap van locals, collega-bloggers, VIP’s en media om juist samen met hen verdieping te zoeken. Intense belevenissen als een schilderworkshop bovenop de heuvels, een echte Limburgse vlaai maken met een ambachtelijke bakker of wijn proeven bij de beste wijnhuizen van Nederland. Je struint uren door de mooiste boekhandel ter wereld en je drinkt je beste latte ever in Maastricht.

De uiteindelijke blogger krijgt een marktconforme vergoeding voor de inspanningen tijdens de blogsabbatical. En hoe tof is dit? Er wordt voor deze maanden een Volkswagen bus geregeld met tankpas, eventuele overnachtingen zijn inclusief en de programmaonderdelen worden tot in de puntjes verzorgd. Vanuit de organisatie wordt er sowieso 1 activiteit per dag gepland, maar of je links of rechts afslaat… dat is aan jou! Zonder stress, geen overvol programma en weg van de drukte.

Sounds good? Dan zou ik even verder lezen, want je kunt nog tot uiterlijk woensdag 21 juni solliciteren. 

Wie kan solliciteren?

  • Wil jij het gezicht worden van de ‘Limburg Lonkt-campagne’ en drie maanden lang verhalen maken, verzamelen en delen?
  • Staat genieten voor jou gelijk aan aan storytelling en mooie content maken? Schrijf jij content die je volgers raken?
  • Ben jij niet alleen creatief en inventief, maar experimenteer je graag en heb je een vlotte babbel en héél veel humor?
  • Wil jij nieuwe dingen ontdekken, goede gesprekken voeren met locals en weer beleven wat het betekent om bewust te genieten, om te ontdekken waar je écht gelukkig van wordt?
  • Ontwikkel jij jouw eigen content zoals video, foto, schrijven en/of podcasts?
  • Spreken de thema’s feel good, positiviteit, genieten, onthaasten, slow travel, klein geluk, persoonlijke ontwikkeling, reizen en good food jou aan?
  • Heb jij interesse in een leven als digital nomad?
  • Ben je 25 jaar of ouder en in het bezit van een rijbewijs B (ten minste 3 jaar)?
  • Heb jij een actieve blog en social media accounts?
  • Ben jij van week 35 t/m week 45 fulltime beschikbaar?

Solliciteer dan nu op een blogsabbatical en 3 maanden op blogsabbitical in Zuid- Limburg en de stad Maastricht! 

En solliciteren doe je zo!

Op de website van Limburg Lonkt vind je een digitaal sollicitatieformulier. Deze vul je in, samen met een korte (<1,5 minuut) inspirerende introductievideo van jezelf. Je hebt hiervoor tot uiterlijk 21 juni a.s. Een jury maakt op basis van de ingezonden sollicitaties en video’s een shortlist. Kom jij op die lijst? Dan ga je vervolgens aan de slag met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen. Je wilt namelijk wel in de top-3 terecht komen. Deze 3 worden namelijk op donderdag 29 juni uitgenodigd voor een heuse sollicitatiedag. De winnaar of winnares wordt in de eerste week van juli bekend gemaakt. Wie weet ga jij vanaf week 35 wel echt op pad!

Go places!

Is 3 maanden net even iets te lang voor jou? Er wordt in deze maanden ook ruimte gemaakt voor gastbloggers die gezellig een dagje aanhaken. Hiervoor komt later een aparte inschrijvingsronde.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met VVV Zuid-Limburg. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

1 Reactie

  1. Irene

    Wat een gave vacature. Lijkt mij heel tof om te mogen dien. Maar ik ben 23 en heb bijna 1,5 jaar mijn rijbewijs. Ik ben daarom ook heel benieuwd naar de vacature voor gastbloggers.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This