Motel One Amsterdam: overnacht tussen luxe vlooienmarktcharme

Motel One Amsterdam

Mirjam Blanken

23 januari 2018


Motel One Amsterdam: overnacht tussen luxe vlooienmarktcharme

Een tripje in eigen land maar wel graag overnachten in een designhotel op een A-locatie voor een betaalbare prijs? Goed nieuws! Motel One opent een tweede Nederlandse vestiging en wel aan het Waterlooplein in Amsterdam. Voor het design is in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek gekozen voor een lokale touch aan de hand van drie thema’s: vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters. Spot uitvergrote details van schilderijen, geïnspireerd op de werken van Rembrandt en Vermeer en omlijst door gerecyclede fotoframes van de nabijgelegen vlooienmarkt. Like the price, love the design, want bij Motel One Amsterdam aan het Waterloopplein verblijf je al vanaf €89.- per nacht!

Dit zijn de 25 lekkerste vegan hotspots in Amsterdam

Motel One Amsterdam

Luxueuze vlooienmarktcharme

Van opgepoetste tweedehands ramen, deuren, kasten en houten planken als muurbekleding en een kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen, tot een fijne werktafel met geïntegreerde en zelfgecreëerde tafellampen. Het zijn enkele pronkstukken van designer Piet Hein Eek voor de One Lounge van de tweede Nederlandse Motel One vestiging aan het Waterlooplein. Niet alleen geven zij het hotel een speciale en lokale touch, het design ondersteunt tegelijkertijd Motel One’s geloof in duurzaamheid.

Motel One Amsterdam

Relaxt kunst waarderen

Het design van de One Lounge speelt met licht en schaduw en lichte en donkere contrasten. Zo laat een uitgebreide muurbewerking close-up details zien, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer, die zijn omlijst door fotolijsten afkomstig van de vlooienmarkt. Zelfs de tafels bevatten speciale afdrukken van de Nederlandse meesters, waardoor gasten lokale kunst op een relaxte manier ontdekken tijdens hun verblijf in de grachtenstad. Benieuw naar het origineel? Wandel naar het nabijgelegen Rembrandthuis museum om het gehele werk te bewonderen!

Motel One Amsterdam

De meesters versus moderne designers

Niet alleen oude meesters worden geëerd in het Motel One hotel, ook moderne en lokale designers krijgen een podium om hun skills te laten zien. Neem plaats op een van de gedetailleerde stoelen van Moooi of de barkrukken van Pepe Heykoop, waarin ook gerecyclede materialen zijn verwerkt. Een voorkeur voor internationale designerstukken? Haal dan je hart op bij de Chesterfield sofa van Poltrona Frau of stoelen en fauteuils van het Italiaanse Poliform. De perfecte imperfectie door het gebruik van oude en moderne elementen maakt het overall design van het nieuwe Motel One Amsterdam-Waterlooplein hotel aantrekkelijk.

Motel One Amsterdam

High-quality maar toch huiselijk overnachten

High-quality overnachten? Dat doe je het best in de huiselijke kamers van Motel One! Boxsprings en 100% Egyptisch katoenen beddengoed beloven een fijne nachtrust terwijl de leren Freifrau fauteuils, Artemide vloerlamp en B&B Italia tafel perfect zijn voor werken en relaxen. De volgende ochtend stap je in je eigen mini spa, compleet met regendouche en ecologische shower gel. Ook de drie kenmerkende thema’s van de One Lounge vind je terug in de kamers. Zo zijn hier kleine details van de beroemde Rembrandt schilderijen ingelijst, met een knipoog naar het nabijgelegen Rembrandthuis museum

Motel One Amsterdam-Waterlooplein
Valkenburgstraat 90
1011 LZ Amsterdam

Go places!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This