Need some sunshine? Ga roadtrippen op een winterzon eiland!

roadtrippen

Mirjam Blanken

21 maart 2018


Need some sunshine?

Ondanks dat vandaag officieel de lente is begonnen laat de zon nog even op zich wachten. Bummer! Vorig jaar om deze tijd genoot ik van een fly and drive tripje naar het zonnige bloemeneiland Mallorca. En dat was genieten hoor na die donkere en koude dagen in Nederland. En wat blijkt? Het voorjaar wordt steeds aantrekkelijker om op vakantie te gaan. Sardinië en Fuerteventura groeien het snelst in populariteit en Tenerife is al twee jaar favoriet in de maanden maart en april. Dan moet je haast wel wel gaan roadtrippen op een zonnig eiland toch?

Een auto huren in het buitenland? Dat is dus easy peasy!

roadtrippen

Dag winterjas en muts, hallo zonnebril!

Het is in ons kikkerlandje nog best koud en een kort tripje naar een zonnig eiland is welkom! Je winterjas mag weer in de kast voor deze trip waar je vaak met blote benen en op je gemak bijzondere plekjes ontdekt. Bovendien zijn de prijzen voor accommodaties in maart en april vaak gunstig en heb je veel eilanden nog bijna voor jezelf. Zo snuif je voordelig de lokale cultuur op én kom je helemaal tot rust. Met een huurauto van Sunny Cars ga je trouwens volledig zorgeloos de weg op, dankzij de all-in formule die ervoor zorgt dat je optimaal verzekerd bent en geen onverwachte kosten krijgt.

Sardinië, Fuerteventura, Kreta en Bonaire in de lift

Sunny Cars vergeleek de boekingscijfers van bijna 10.000 huurauto’s die in maart en april 2018 op populaire winterzon eilanden worden opgehaald door Nederlanders met de cijfers van diezelfde periode in 2017. In die cijfers ziet Sunny Cars drie stijgers naar voren komen. Zo blijkt dat het aantal reserveringen voor Sardinië met 65% is gestegen, 49% meer Nederlanders met een huurauto Bonaire gaan verkennen, het Spaanse Fuerteventura 44% groei noteert en dat het gebruik van een huurauto van Sunny Cars op Kreta met 39% is toegenomen.

Blijvers: Tenerife, Cran Canaria en Curaçao

Daarnaast blijkt uit de boekingscijfers dat deze winterzon eilanden al twee jaar de top drie beheersen wat betreft aantallen huurauto’s van Sunny Cars in de maanden maart en april:

1. Vulkanisch Tenerife

Het Spaanse eiland Tenerife is de grootste van de Canarische Eilanden en staat ruim bovenaan de top drie van eilanden waar al twee jaar op rij de meeste auto’s worden gehuurd via Sunny Cars. Tenerife heeft een stijging van 17% ten opzichte van vorig voorjaar. De vulkanische oorsprong zorgt voor imposante landschappen en zwarte stranden. De indrukwekkende natuur en kleine dorpjes maken dit eiland niet alleen geliefd bij zonaanbidders. Met vijf uurtjes in het vliegtuig en een all-in huurauto zijn hier genoeg avonturen te beleven.

2. Gran Canaria: luxe resorts of van de gebaande paden

De Canarische eilanden zijn in trek! Na koploper Tenerife staat op de tweede plaats namelijk Gran Canaria. In 2018 verkennen zelfs 13% meer Nederlanders met huurauto’s van Sunny Cars dit eiland. Cran Canaria heeft vele gezichten: van pamper-resorts voor wie wil zonnen en uitrusten, tot plekken waar je je begeeft in bergachtige landschappen, subtropische flora en fauna en dorpjes waar je zomaar de enige toerist zou kunnen zijn. Een last minute naar Gran Canaria is dus een perfecte getaway bestemming!

3. Curaçao: strandjes en baaitjes hoppen

Wie tijd en geld heeft een vlucht van negen uur, wordt dan ook flink beloond op Curaçao. Dit veelzijdige Caribisch eiland heeft een tropisch klimaat, witte stranden met palmbomen, een onderwaterwereld en koloniale architectuur. Ook Curaçao is al twee jaar favoriet voor een vakantie met huurauto en in 2018 zelfs 18% populairder dan in 2017. Op dit eiland wordt ook Nederlands gesproken en een huurauto brengt je naar verstopte baaitjes met helderblauw water waar je met het openbaar vervoer niet komt!

roadtrippen

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars snappen ze jouw struggle met huurauto’s. Een auto huren via Sunny Cars is dan ook all-in. Dat wil zeggen: een schade- en diefstalverzekering, een extra WA-dekking, dekking van glas-banden-bodem-dakschades en daar bovenop betalen ze altijd het eigen risico terug. Geen gedoe met extra verzekeringen afsluiten en onverwachte bijkomende kosten dus. Bovendien hebben ze een wereldwijd aanbod van all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in 120 landen.

En heb je schade of pech? Sunny Cars zorgt dat het zonder gedoe goed afloopt met haar klanten en heeft een afdeling met Nederlands sprekende autohuurexperts die 24 uur per dag voor je klaar staan. Als de plaatselijke verhuurder je nog extra verzekeringen probeert te verkopen kun je met een gerust hart nee zeggen, omdat alles al is geregeld!

Enjoy the ride!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeeldingen: Mooshny via Shutterstock
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunnycars. Lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

1 Reactie

  1. fberkenbos

    Allemaal leuke tips voor een reisbestemming. Sowieso staan deze plekjes op ons lijstje om eens te bezoeken. Door corona hebben we besloten zomervakantie dichterbij huis te doen. Curacao lijkt mij een geschikt plek om als eerste te bezoeken, wanneer de situatie met corona is verbeterd. Lijkt mij een leuk avontuur om met een huurauto het eiland te verkennen. Zijn er ook speciale gidsen om al deze verstopte baaitjes te vinden?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This